Пожар во Кочани, диско Пулс.

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.566
Поени од реакции
31.326
Aj Vazi, ke ima kolaps na vlada i ke gi zamenime so onie sho go pustija Mijalkov, ubicite od Smilkovsko, sto odbija ostavka od Filipce i ne go procesiraa nego i Angusev, sto nikoj od onkologija ne go stavija pod resetki.
Zosto toa e alternativata. Za toa protestirate.
Nema Marko apsolvent na praven da bide minister, Frcko ke bide.
Popametni se od vas i veke 100 pati imaat izigrano vakvi igri, igra e ova za niv.

Riken

the power of imagination makes us infinite
Член од
9 декември 2008
Мислења
12.990
Поени од реакции
31.102
Но навистина ми одат на к., сите овие професори, глумци, активисти, новинари, кои повикуваат на протести, радикални решенија, улица, само кога нивните не се на власт.
Ова трае со години и кога нивните биле на власт, треба прво од нив да се почне па натаму. Се у ќумез заедно па нека си водат политика и бизнис таму.

Coca Cola

Пашламарка
Член од
4 јануари 2009
Мислења
1.037
Поени од реакции
1.801
Не е време ни место ни темата, ама морам: Вој тричко толку ли нема некој да му врзе шамар и да го постели еднаш засекогаш?

TwiNNeR

Повеќе читам, помалку пишувам
Член од
1 декември 2009
Мислења
212
Поени од реакции
189
Ако се 60 починати, а 130 на лекување, фала му на Бога барем добар дел се спасиле. Ако е точната бројка од околу 1500 посетители.
500 биле според МВР

Кој е организатор на протестот закажан за денес? Има некое инфо?

Член од
1 февруари 2016
Мислења
315
Поени од реакции
288
Државата треба да ги обештети преживеаните жртви посебно тие со изгореници, затоа што државата е крива зашто дошло до несреќата, треба по 300.000 евра на секој од нив минимум да им се исплати. Тие деца ќе бидат сега означени инвалиди и ќе живеат многу тежок живот.
Ова го коментирав истиот ден. Идејата треба да се преточи во предлог закон. Кога државата е виновник, директно или индиректно, како во овој случај бидејќи по службена должност затаил механизмот а тоа довело до смртен исход или одреден степен на повреди, тогаш државата и да плати компензација која би била договорена. Не може и не смее онаој кому сме му ја довериле одговорноста да помине со сочувство, молитви и желби за брзо оздравување. Значи промени мора, преточени во акти на хартија и со печат, другото се е гола вода и празно лелекање. Нема и не може ништо да амортизира или намали таква болка, но ние мора да имаме механизам кој не зависи од смс, јас и ти да плаќаме дополнително, туку од нашите пари од нашиот буџет во најбрз рок да има сума која ќе ги помогне засегнатите.

Член од
10 мај 2022
Мислења
1.274
Поени од реакции
3.407
Член од
28 март 2006
Мислења
17.940
Поени од реакции
12.543
Не собира 1500, нема теорија.
Не знам, така првично изјавија во медиумите, дека имало накај 1500 лица.
Можеби не им се точни бројките, не знам.

Инаку, информации од бугарски новинар. Меѓу другото дека 18 часа се доцнело со давање дозвола на бугарите да дојдат да помогнат
Нафрлува и загрижувачки податок: нашиве дозволиле бугарските авиони за транспорт на пациенти да дојдат дури после 18 часа (со што се изгубило драгоцено време)!

TwiNNeR

Повеќе читам, помалку пишувам
Член од
1 декември 2009
Мислења
212
Поени од реакции
189
По мене протест треба да има од кога ќе ги закопаат починатите.
Да но кога е веќе организиран и има термин и локација, ме интересира дали стои некој како организатор.

Ова се многу тешки времиња за цела нација, многу ми е страв некој да не го исполитизира протестот, или протестите во иднина

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.566
Поени од реакции
31.326

Леле леле
Ne se razbiram, ama nafta gori, ne e eksploziv.
Site benziski podzemno cuvaat goriva.
Neka me koregira nekoj.

Klinton

wanna BOMB?
Член од
11 април 2010
Мислења
2.895
Поени од реакции
4.613

Леле леле
ne deka olesnuva neshto, ama gorivo gori - ne eksplodira. I novinarstvoto kaj nas ni sram ni perde za klikovi

Chisto za sporedba, drzhavnite rezervi na Crn Vrv (nad Katlanovo) gi zafati shumski pozhar i nishto ne se sluchi, ni gorivo se zapali, ni oprema se oshteti, kamoli eksplozija.

se si iba majkata kaj nas, nishto ne ni e sveto veke

Член од
1 јули 2020
Мислења
1.812
Поени од реакции
8.743
Aj Vazi, ke ima kolaps na vlada i ke gi zamenime so onie sho go pustija Mijalkov, ubicite od Smilkovsko, sto odbija ostavka od Filipce i ne go procesiraa nego i Angusev, sto nikoj od onkologija ne go stavija pod resetki.
Zosto toa e alternativata. Za toa protestirate.
Nema Marko apsolvent na praven da bide minister, Frcko ke bide.
Popametni se od vas i veke 100 pati imaat izigrano vakvi igri, igra e ova za niv.
Не може да има колапс на влада зошто ДПНЕ има 57 пратеника, СДС ако можеше влада да држи со 61 пратеник со цела коалиција, ДПНЕ ќе одржи влада 4 години со 57 па што сака нека биде.

Тоа што ќе се случи ако не земат да прекинат да прават зделки, не земат да ги решаваат проблемите и да почнат да ги полнат затворите со поранешни функционери е истото што се случи и со СДС, постепено распаѓање. Првин не доволно добар резултат на локални, што ќе значи помал колач за делење, што потоа ќе се рефрлектира на следните парламентарни каде што ќе мора да даваат уште повеќе на коалиционите партнери и на крај СДС.

А СДС никогаш повеќе нема да се врати на власт како носител на истата. Може да влезат во некоја влада како помал партнер, али они како партија се мртви. Тоа што се собрало во моментов таму има нула капацитет за што било, освен да губат гласови со секоја појава на телевизија. Да не се ДПНЕ медиумите, никој немаше да знаат дека постојат, али нема шанси едниот близнак другиот да го пушти целосно да пропадне.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.693
Поени од реакции
24.640
Прашање до овие што бараат кривица, па и до оние на тема на протести, може слабо ме служи меморија ама искрено не се сеќавам на протести насочени пред судови. Зошто овие луѓе/сектори не се спомнати? Нели тие се тие кои треба да се надвор и над политика и политички структури? Нели се тие група од некои 1000 луѓе што се увек на функција или се ротираат во последниве 30 години?

Веќе коа бараме грешка во систем, што несомнено ја има, каде е барањето за одговорност тука? Системот тука почнува и завршува.
Pa toa i celo vreme im go pisam, ama ete tolku im e. Videle protesti, moderno bilo, ajde ke se berime na ulici i ke protestirame. Niti znaat zosto, niti protiv koj :facepalm: .
Pa ne im najdoja vina premierite ili ministrire na osomnicenite za ajde bolnicata vo Tetovo, Durmo turs ili kako bese. Sudot donese odluka deka nemaat vina.
E sudot da osudi nekoj, a pretsedatelot da amnestira, toa e vekje drugo. Togas da, vredi da se nasoci revoltot prema pretsedatelot. Imavme i druga situacija, sudot da osudi nekoj, da izlezat na vremeto na ulici raznorazni borci za demokratija, pretsedatelot mislam go abolicira i istoto toa lice nekolku godini pokasno ni stana premier i ni eba mater kolektivno. Ali koj da pamti, oddamna bese toa.

y2k

Член од
4 октомври 2022
Мислења
1.216
Поени од реакции
1.928
очигледно власта одлично се справува со несреќата и немаат за што да јадат гомна, па се фаќаат за сламки колку да се напише нешто..
15 години или 3 пати промена на власт имало додека работела оваа дупка без никаква лиценца, а во моментот кога ја имале одобрена е од некој партиски бот без буквално да прочита што потпишува. Знаеш дека ако не се случеше ваква катастрофа никогаш и никој немаше да влези во некој ваков објект да направи проверка, а не па да казни или затвори некој за вакво нешто? Ова ти е последица на партизирано општество, еве имаш чист пример, но за жал со фатални последици.

Инаку со оглед на тоа што не разбраа до Јапонија, ако за тебе е успех да се разрешат 10 инспектори, и уште толку да лежат во затвор, за смрт на 60 детски животи, тогаш нема за што да се разговара.

И на крај, за жал после ова поука повторно нема да има. Ќе трае некој период, ќе затворат една рака луѓе, ќе спласне целата ситуација, и пак ќе си одиме по старо.

Жално но вистинито

Kajgana Shop

На врв Bottom