Пожар во Кочани, диско Пулс.

Член од
4 јануари 2008
Мислења
2.448
Поени од реакции
5.538
Најтажно од се е што наместо сплотеност како нација уште втора ден излегоа партиски полтрони за поларизација на народот и удирање врз државни институции.

Еве да ве прашам која партија е крива што на секој настап на ДНК како перформанс користеа пиротехнички средства таканаречени прскалки?

Screenshot 2025-03-17 155118.jpg Screenshot 2025-03-17 155452.jpg Screenshot 2025-03-17 155605.jpg Screenshot 2025-03-17 160456.jpg

За несреќен случај барате жртвено јагне.

Ако паднеше авион и погинеа 200 луѓе каде ќе ја баравте политичката одговорност во таквата несреќа? Баш ме интересира каков удел би имале партиите при пад на комерцијален авион.

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
11.698
Поени од реакции
29.629
Едно морално прашање до сите нас ....
Дали имавме ние ден на жалост кога будалата у Црна Гора уби 20 луѓе за Нова Година ?
Дали ние имавме ден на жалост кога иста таква будала у Србија у 3 села убиваше луѓе ?
Кога се деси масакрот во школото во Белград ? Кога падна настрешницата ?
Поплавите кога цело село избришаа во Босна ?

Како народ не само што имаме изгубено емпатија према комшиите туку имаме изгубено и емпатија према самите нас. Толку од приказните за библиски народ и библиска земја.

Член од
16 октомври 2021
Мислења
754
Поени од реакции
1.706
Член од
28 октомври 2021
Мислења
1.157
Поени од реакции
2.275
Дали има еден нормален во државава?
Не ги разбирам прашањава погоре.

Член од
9 октомври 2022
Мислења
2.995
Поени од реакции
8.876
Добро, дали сериозно очекуваш дека девојчињата што го вртат огнот знаат што е азбест, како изгледа, и колку е лесно запалив?
У преносна смисла нормално. Поентата ми е дека ист хазард ти е, та знаел или не.

Член од
2 април 2023
Мислења
404
Поени од реакции
902
Млади деца се огромен дел од посетителите, не очекувај да размислувале они предходно толку далеку (што е нормално за таа возраст) за дали дискотеката исполнувала услови и стандарди. Затоа тука треба да биде државата институциите да ги заштитат

Башка во малите градови местата за социјализација забава се сведени на минимум, па и венди да дојде ќе се наполни дискотеката
Ако децата не знаеле, знаеле родителите, мал град, секој ја знаел таа дискотека како изгледа, требало на време да се превземе нешто...
Жално е шо мора обичниот човек да реагира за институциите да си ја вршат работата, али таа е реалноста која ја живееме, мора постојано да вршиме притисок, инаку вакви работи ќе се повторуваат.

Член од
3 јуни 2022
Мислења
1.815
Поени од реакции
4.491

Ако паднеше авион и погинеа 200 луѓе каде ќе ја баравте политичката одговорност во таквата несреќа? Баш ме интересира каков удел би имале партиите при пад на комерцијален авион.
Не мешај баби и жаби ти се молам, пожарот во дискотеката можел да се превенира ако институциите функционирале
Или барем ќе имало значително помалце жртви..

Ако децата не знаеле, знаеле родителите, мал град, секој ја знаел таа дискотека како изгледа, требало на време да се превземе нешто...
Жално е шо мора обичниот човек да реагира за институциите да си ја вршат работата, али таа е реалноста која ја живееме, мора постојано да вршиме притисок, инаку вакви работи ќе се повторуваат.
Како да не знаеш какви генерации се сегашниве деца, ни од дома не ги знаат каде одат кога излегуваат а не пак да можат да им забранат нешто. Денешниве генерации ги воспитува интернетот не родителите, после 16+ години скоро сите се банда без команда

Што и некој родител да пријавувал за дискотекава кога институциите ништо нема да превземат ? Пишав вчера ваков сличен случај каде што пријавувам дилер на дрога ама не го апсат него оти работи за нив, а мене ми тресат кола како опомена дека чепкам нивни

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.746
Поени од реакции
60.235
Едно морално прашање до сите нас ....
Дали имавме ние ден на жалост кога будалата у Црна Гора уби 20 луѓе за Нова Година ?
Дали ние имавме ден на жалост кога иста таква будала у Србија у 3 села убиваше луѓе ?
Кога се деси масакрот во школото во Белград ? Кога падна настрешницата ?
Поплавите кога цело село избришаа во Босна ?

Како народ не само што имаме изгубено емпатија према комшиите туку имаме изгубено и емпатија према самите нас. Толку од приказните за библиски народ и библиска земја.

Добра лекција ни одржаа соседите овој пат, мораме да признаеме.

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.437
Поени од реакции
47.663
Па кој ги гласа курто и мурто бе ? Кој им дава легитимитет? Еве ќе ја запалиме општината и владата и после тоа шо мислиш дека ќе се деси?
Ako sakas da iznudis promeni od bilo koj sistem, kon podobro, odis na rusenje i totalen reset, i posle da tlee nekolku godini toj izrazen revolt, ne samo so masovni sobiri, farbanja i ostanati smesni gerila akcii, nego rusis do temel odredeni institucii, samo rushevina ostavas od niv.

Rabotata e sto sega ne e momentot za takvo nesto, priliki takvi vo minatoto imase no nisto od toa ne ispagase, primer, koga go ubija Martin Neskovski na sred plostad i kriea cel den, go pomestuvaa teloto za da zataskaat deka padnal, gi izbrisaa site snimki taa vecer i tvrdea deka ne ni rabotele kamerite a cel drzaven vrv bese na plostad slavese pobeda na izbori, niza krivicni dela napravija vo obidot da zataskaat i slucajno od nekoj tviterdzija bea fateni i ne im uspea poentata deka se sopnal i ja udril glavata i bilo nesreken slucaj. Znaes kaj nasiot juzen sosed za slicno ubistvo sto se desavase nekolku godini pred Martin? Cela zemja ja ispozapalija.

Tuka imase zicer za takvo nesto, nisto od toa ne ispadna zasto go nemame Toa vo nas, duri i kontra protesti organizirase togasnata vlast i imase muvli zabegani sto izlegoa na istiot vo pogolem broj. Еdna od tie faci sega e direktor na Boris Trajkovski, ete niz sto sve trebal da pomine za da stigne do direktorska funkcija od partijata, da kontra protestira za ubistvo na mlado dete na plostad, a i negov sopartiec patem. I sega ovaa faca ke mi prodava muda za bubrezi tuka, Danijel Apostolovski, more mrsh!

Sega ne e moment za bilo kakvi eskalacii, ama ne sum iznenaden rekov, ke ima mnogu implusivni momenti sega od site, i ke se pravat odredeni greski, i sve na kraj od den ke bide jalovo. A i pak ke recam, go nemame Toa nie vo nas, da ne se pravime naudreni ama vo Skopje mozda ziveat i najgolemite kukavici i toa do sega niz nasava moderna istorija bilo dokazano mnogupati.

Член од
19 март 2013
Мислења
3.552
Поени од реакции
5.440
Најтажно од се е што наместо сплотеност како нација уште втора ден излегоа партиски полтрони за поларизација на народот и удирање врз државни институции.

Еве да ве прашам која партија е крива што на секој настап на ДНК како перформанс користеа пиротехнички средства таканаречени прскалки?

Прегледај го приврзокот 446337Прегледај го приврзокот 446338Прегледај го приврзокот 446339Прегледај го приврзокот 446340

Ако било све по закон и со сите елаборати за легализација што треба да ги има еден објект како што многу нормални луѓе што си имаат свои објекти и магацини ги поминале и чекале со месеци години, во тој случај пиротехниката не би била проблем.
Вака да кажеш дека е несреќен случај , правиш грев. Многу луѓе свесно ја промашиле работава и ова е убиство масакр поради несовесност и алчност.
Законите не се само за после трагедии да стануваат вирални...

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.149
Поени од реакции
75.363
Кој несреќен случај дечко, не туку релативизирај.

Несреќен случај е да ме касне улично куче во Холандија каде што функционира системот како што треба и можеби на некој од небрежност ќе му избега кучето.
Не е несреќен случај ако ме касне улично куче во Македонија, каде што нема никаков систем за сопствеништво на кучиња, полицијата е слепа (а и самите нејзини припадници се организатори) при организирање борби со кучиња по селата и истите тие кучиња после се товарат и се носат од општина во општина, пуштени да хараат во орди по улиците.

Член од
9 декември 2010
Мислења
610
Поени од реакции
349
Сочувство до семејствата на загинатите, повредените што побрзо оздравување.
Околу прскалките (пиротехника) брат ми и негов колега со пријатели бил во клубов пред нова година и тогаш имало (пиротехника) прскалки.

shutrak

opsenar
Член од
3 јуни 2011
Мислења
37.771
Поени од реакции
31.949
Ako sakas da iznudis promeni od bilo koj sistem, kon podobro, odis na rusenje i totalen reset, i posle da tlee nekolku godini toj izrazen revolt, ne samo so masovni sobiri, farbanja i ostanati smesni gerila akcii, nego rusis do temel odredeni institucii, samo rushevina ostavas od niv.

Rabotata e sto sega ne e momentot za takvo nesto, priliki takvi vo minatoto imase no nisto od toa ne ispagase, primer, koga go ubija Martin Neskovski na sred plostad i kriea cel den, go pomestuvaa teloto za da zataskaat deka padnal, gi izbrisaa site snimki taa vecer i tvrdea deka ne ni rabotele kamerite a cel drzaven vrv bese na plostad slavese pobeda na izbori, niza krivicni dela napravija vo obidot da zataskaat i slucajno od nekoj tviterdzija bea fateni i ne im uspea poentata deka se sopnal i ja udril glavata i bilo nesreken slucaj. Znaes kaj nasiot juzen sosed za slicno ubistvo sto se desavase nekolku godini pred Martin? Cela zemja ja ispozapalija.

Tuka imase zicer za takvo nesto, nisto od toa ne ispadna zasto go nemame Toa vo nas, duri i kontra protesti organizirase togasnata vlast i imase muvli zabegani sto izlegoa na istiot vo pogolem broj. Еdna od tie faci sega e direktor na Boris Trajkovski, ete niz sto sve trebal da pomine za da stigne do direktorska funkcija od partijata, da kontra protestira za ubistvo na mlado dete na plostad, a i negov sopartiec patem. I sega ovaa faca ke mi prodava muda za bubrezi tuka, Danijel Apostolovski, more mrsh!

Sega ne e moment za bilo kakvi eskalacii, ama ne sum iznenaden rekov, ke ima mnogu implusivni momenti sega od site, i ke se pravat odredeni greski, i sve na kraj od den ke bide jalovo. A i pak ke recam, go nemame Toa nie vo nas, da ne se pravime naudreni ama vo Skopje mozda ziveat i najgolemite kukavici i toa do sega niz nasava moderna istorija bilo dokazano mnogupati.
,,,napadjash za da odabranish neodbranlivo,,,

• Тажно
Reactions: Syn

Kajgana Shop

На врв Bottom