Imam povejche pati pishuvano, najgolemata gnasa na narod se makedonskive novinari, skoro site korumpirani, odrabotuvaat za drugi ili teshki budali i ne znaat kaj verglast za lajkovi i publika.Нашиве новинари се тежок шлајм, би ги затворил сите до еден, одземање лиценци, никакво новинарство не е ова. Татково на камера вреска дека не му треба живот, едно дете имал и го изгубил, овие го прашуваат дали му се јавиле од болница, како дознал?
ШТО КУР Е ТОА БИТНО БЕ?! 0 емпатија кон човечки живот, ама ете пусти лајкови и гледаност.
Работата е што ни ти ни јас не знаеме кој ја донел пиротехниката и кој одобрил користење па затоа излишно е да се пишуваат постови како оној на Рон, дека избегал Андреј, Панчо демек гасел, не би ги жалел бла бла бла, бог да чува и да брани.Не е човечки за никого. Дај боже сите да бидат живи и здрави, но ако истрагата покаже дека ДНК донеле пиротехника за свој настап и не направила проценка за опасност, тогаш можат подеднакво да го јадат со сопственикот и државниот инспектор кој им дава дозвола за работа.
Пиротехниката е главниот причинител за пожазорт. Прашањето е кој ја донел и по чија наредба и зошто ДНК не одбиле да настапуваат ако пиротехника се пукало во затворен простор. Многу прашања, многу одговори.
Не е само Корупција, има и Узурпација и Башибозлук...Не можеш багра со тренинг да смениш. Додека имаш судство кое за убиства дава тривијални казни и ослободителни пресуди вака ќе биде. Нема никаков страв од реперкусии за криминал. На секој му пречи корупцијата, ама туѓата, својата не ја ни перцепираат, така треба да биде.
Кога бев на пракса или вежби еднаш, не ми текенува. Една лекарка коментираше нешто за корупција во судство и слично. И една од сестрите постари со оштар јазик и одговори нешто во смисла,па добро треба земањето мито да го искоренеме од сите бранши, колку лекари, професори земаат мито. И лекарката : ,,Па што да правиме кога се мали платите? Не возможно е крај со крај да сврзат без тоа мито. Знаеш колку зема доктор во Америка?".
Се е кажано со ова.![]()
Kako be ne se znaj koj donesol pirotehnika?Работата е што ни ти ни јас не знаеме кој ја донел пиротехниката и кој одобрил користење па затоа излишно е да се пишуваат постови како оној на Рон, дека избегал Андреј, Панчо демек гасел, не би ги жалел бла бла бла, бог да чува и да брани.
Па ти знаеш ли? Шпекулации се за сега.Kako be ne se znaj koj donesol pirotehnika?
Eve ti pa gledaj.Па ти знаеш ли? Шпекулации се за сега.
ова горе се акустични изолациони пир пени што ги ставаат и горат како барут