Пожар во Кочани, диско Пулс.

Член од
12 март 2024
Мислења
457
Поени од реакции
849
59 загинати, официјално според Тошковски.

Член од
17 ноември 2014
Мислења
5.777
Поени од реакции
8.578
Нашиве новинари се тежок шлајм, би ги затворил сите до еден, одземање лиценци, никакво новинарство не е ова. Татково на камера вреска дека не му треба живот, едно дете имал и го изгубил, овие го прашуваат дали му се јавиле од болница, како дознал?
ШТО КУР Е ТОА БИТНО БЕ?! 0 емпатија кон човечки живот, ама ете пусти лајкови и гледаност.
Imam povejche pati pishuvano, najgolemata gnasa na narod se makedonskive novinari, skoro site korumpirani, odrabotuvaat za drugi ili teshki budali i ne znaat kaj verglast za lajkovi i publika.
Sekoja chest na iskluchoci koi za zhal se mnogu malku.

Член од
23 август 2010
Мислења
40.091
Поени од реакции
117.321
Не е човечки за никого. Дај боже сите да бидат живи и здрави, но ако истрагата покаже дека ДНК донеле пиротехника за свој настап и не направила проценка за опасност, тогаш можат подеднакво да го јадат со сопственикот и државниот инспектор кој им дава дозвола за работа.

Пиротехниката е главниот причинител за пожазорт. Прашањето е кој ја донел и по чија наредба и зошто ДНК не одбиле да настапуваат ако пиротехника се пукало во затворен простор. Многу прашања, многу одговори.
Работата е што ни ти ни јас не знаеме кој ја донел пиротехниката и кој одобрил користење па затоа излишно е да се пишуваат постови како оној на Рон, дека избегал Андреј, Панчо демек гасел, не би ги жалел бла бла бла, бог да чува и да брани.

Член од
12 март 2009
Мислења
20.982
Поени од реакции
17.228
Не можеш багра со тренинг да смениш. Додека имаш судство кое за убиства дава тривијални казни и ослободителни пресуди вака ќе биде. Нема никаков страв од реперкусии за криминал. На секој му пречи корупцијата, ама туѓата, својата не ја ни перцепираат, така треба да биде.
Кога бев на пракса или вежби еднаш, не ми текенува. Една лекарка коментираше нешто за корупција во судство и слично. И една од сестрите постари со оштар јазик и одговори нешто во смисла,па добро треба земањето мито да го искоренеме од сите бранши, колку лекари, професори земаат мито. И лекарката : ,,Па што да правиме кога се мали платите? Не возможно е крај со крај да сврзат без тоа мито. Знаеш колку зема доктор во Америка?".
Се е кажано со ова.:unsure:
Не е само Корупција, има и Узурпација и Башибозлук...
Пенов беше сељоначалник, иЗгоре човек, инвалид, во ниска зграда во Н.Лисиче...ел. кабли се водени низ дрвена конструкција, од инвеститорот, па се запали кровот. Пенов најави бомбастично некој ќе лежи, ама ништо од тоа, немаме закон, 2 години е гаранција, толку е и за проектантски или изведбени грешки.
Се запали лани кров од куќа во селото, не може пожарна да помине , тесни улички, ја зурпација на максимум, среќа не беше опасно. Тука во нова зграда, 13г стара, ел.табла е под канализационите цевки од кујните, Технички прием у кафана, стаил пвц корито над таблата, кога цевките и коритото ќе се распаднат директ вода на ел.табла...Ама викаше надзорниот, ќе издржи додека појдам во пензија..

Член од
5 март 2018
Мислења
17.638
Поени од реакции
20.197
Боо новинарите еј, свака част на министерот на трпението.
Ама и овие се криви, требаше прес за новинари да одржат кога ќе се соберат сите информации не вака го вјанаа пред врата не можи да диши, ќе припадни човекот

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.674
Поени од реакции
22.517
Ако почнат да ги проверат сите дадени дозволи низ државата ќе мора пола вработени од институциите да бркаат. Дали тоа ќе се деси? Нормално дека не. Корупцијата е канцерот почнуваќи од давање ручеци, вискија, 10ЕУР впасош па се до крупните пари кои се вртат.

Член од
17 ноември 2014
Мислења
5.777
Поени од реакции
8.578
Работата е што ни ти ни јас не знаеме кој ја донел пиротехниката и кој одобрил користење па затоа излишно е да се пишуваат постови како оној на Рон, дека избегал Андреј, Панчо демек гасел, не би ги жалел бла бла бла, бог да чува и да брани.
Kako be ne se znaj koj donesol pirotehnika?
Organizatorot i DNK.
I nema tuka koj drug da se obvinuva

newcastle

Shearer
Член од
23 декември 2014
Мислења
527
Поени од реакции
407
Во нормална држава цела влада паѓа и си дава оставки, жално за мое Кочани многу од овие луѓе ми се пријатели братучеди, јас пораснав во таа шупа ама немаше каде тоа беше единствено диско.

Член од
4 октомври 2010
Мислења
8.605
Поени од реакции
15.174
"И со новинарството се претера"

Coca Cola

Пашламарка
Член од
4 јануари 2009
Мислења
1.023
Поени од реакции
1.736
Koj kur e bitno koj donel pirotehnika, se znae ako ima moznost za pustanje pyro - se pusta. ako ne - ne.

Sum bil prisuten na eden kup koncerti mali i stadionski i vo klubovi i se znae kade moze da ima pirotehnika kade ne.

ova ne znam ni dali se racuna vo pirotehnika ama fakt e deka ne smeelo da se sluci.

batak e rabotava covece neam zborovi

Ryan Giggs

tearing you apart since 1991
Член од
27 мај 2009
Мислења
11.904
Поени од реакции
21.950
Не дека не знаете, но која мизерија од суштество е Инфомакс Мечка, него не го интересираат жртвите и трагедијата туку политички да го дискредитира Тошковски. Случајот не може да добие правна разрешница денеска, а тоа го побарува Мечка од Тошковски сега веднаш одговори.

Член од
19 февруари 2023
Мислења
3.273
Поени од реакции
6.588
Објектов бил само со еден влез, еден, како е можно да има лиценца за работа

Kajgana Shop

На врв Bottom