Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Па тој напумпаниот они го тргнале. Пошто е само војник, ама кога ќе згусти со дупче у глава ќе се најдат и многу повисоки чинови во тој масакар. Одеса е се', ама не град кој ќе им прости на насилниците.Сами Украинците ќе им судат. И тоа не на пичкарски начини, со терористички напади, бомби и тн.
Вистина дека до толку целава администрација му е со кловнови ?
Прегледај го приврзокот 446118
Гуево е село, ама од вчера русите се влезени во него, денеска можеби и тоа ќе го ослободат. Горнаљ е хутор 4-5 куќи се’ на се, додека Олешња не е под ничија контрола. Така да на ВСУ под контрола и остануваат неколку куќи. И не за долго.кај е несумја да се пофали, уште 2 села во Курск останале. Единствениот bargaining chip им пропадна.
„После војната, најдете барем коска и закопајте ме покрај Света, а душата ќе биде на небото.“
„Денес е 18 октомври, веќе е мраз, во куќата е 8 степени. Денес е 20 октомври, температурата е 6 степени во куќата. Сѐ уште сум жива.“
„Лена, Дима, чувајте се еден со друг. Лена, не плачи, умираат родители, мажи, ништо не можеш да направиш.“
„Живеев, спиев во шупата под масата… Секој ден ја молам смртта да дојде. Од шупата преминав во куќата, ќе лежам на креветот, немам часовник. Веќе 12 дена нема ништо за јадење.“
„Збогум, деца, нема да се видиме, ниту јас вас, ниту вие мене. Ве бакнувам сите.“
10 Август, Ронче:Дајте ги постовите коа влегоа украинците лани во Курск кога десет пати пишувавте дека еве ги чистат, само што се при крај со чистењето, еве ќе држат додека не стигне војската па да ги исчистат. Лани беше тоа, коа ви викав дека на зима уште за Курск ќе збориме хаха-хихи смешно ви беше![]()
Украинциве многу и фејкови пуштиле. Операцијава била и псај оп, да делува дека и до Курск стигнале. Руската војска сега од 3 правци им влага како што видов у извештаи. Ќе расчистат за неколку дена.