Фан Клуб: Вардар

Член од
23 април 2022
Мислења
561
Поени од реакции
2.797
Ти забораваш дека во тие 5 кола имаш пораз дома, нерешено дома со последнопласираниот , и нерешено во гости со безобразна кражба и гол во 98 минута. Не знам како би биле во први три со 2 победи од 5 натпревари...

Con Artist

the man with the key
Член од
1 мај 2012
Мислења
5.392
Поени од реакции
21.981
Од кај излезе ти на темава, да не правиш будали. Гледам се активира тука по влезот на козарот, заедно со оној готвачон што го снема по падот на Самс.
Оди на некој што не прати спорт да му продаваш пуканки. Прашај во кладилнициве колкава заработка имаат нашите играчи и стручниот штаб, после ќе правиме муабет. Чиста местенка со комшиките, нема што да се правиме будали. Ништо не менува, секако пола лига се местени утакмиците.
Не знаев дека треба посебни ингеренции да се бараат за да смее некој да пишува во темава.

Местенка или не, важно играта и желбата е константна на сите натпревари, и тоа влева надеж дека доколку се продолжи со ваква игра може комотно да се бори тимот за првите места (од идна сезона).

Ти забораваш дека во тие 5 кола имаш пораз дома, нерешено дома со последнопласираниот , и нерешено во гости со безобразна кражба и гол во 98 минута. Не знам како би биле во први три со 2 победи од 5 натпревари...
Пораз од Шкендија после зимска пауза, стварно неочекувано. Нерешено со последниот кој играше анти-фудбал со офчарско рогање на топката напред и паркиран автобус пред голот, без никаква желба за надигрување, а да не спомнувам и дека тоа беше трет натпревар на Вардар во 7 дена. Голот во 95 минута си беше сосема регуларен и заслужен.

Нема потреба од толку песимизам и негатива, опуштено, ќе се врати Вардар каде што му е местото, се гледа по играта дека ќе биде така.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.940
Поени од реакции
25.461
Da ama igrase vo tie 5 utakmici i so prvite 3ca... Skendi, Sileks i Struga, taka da drzi voda napisanoto. Omeragic da igra edno poluvreme mesto 70 min ke bese i podobro od toa.
Автоматски споено мислење:

За некои работи не се согласувам со тебе,но сепак за она што е поставен Миленко си го обработува дали на поштен или прљав начин не е многу битно.Публиката при прв настап во Европа и со аматерски тим ќе дојде на стадион и нема да ја интересира кој го води Вардар.Голем број луѓе не пратат Македонски фудбал и одат на европски утакмици.Публика на Работнички има по 2-3 илјади,прво коло со тим од Андора нема на Вардар над 10 000 да дојдат.Работата е што ние што пратиме Мак фудбал ни е одвратно ова,останатите кои се во поголем број не ги интересира многу дали Вардар местел бидејќи и онака не пратат чекаат европска утакмица за да дојдат на стадион.
Sto tocno ti e odvratno? Ova e sezona na stabilizacija kade del od problemite neocekuvano doagaat od navivacite zosto ne im se svigal Milenko. Da bese bilo koj drug lik mesto nego i da ja odblokirase smetkata, da gi isplatese dolgovite, da obezedese sponzori i budzet za slednata sezona ke ti bese OK... Ne ti e zosto nekolku dusi resile deka on ne e pozelen ili sto znam jas... Istite tie da treba 1000e da si platat clenska do utre ke gi slusame kako toa e mnogu i sto znam jas... Za zal tie sto davaat pari i sto resavaat sakaat vaka da e i ke se isteraat rabotite do kraj. Izborot e dali ke mu se steti na Vardar i ke se buntuvame bez pricina ili sakame Vardar da ide napred? Jas sakam da ide napred. Ako imas podobar plan od ona sto e veke napisano kako ke bide i kako se odviva daj pisi go ovde i da vidime dali moze da se ostvari ako ne togas ne gledam zosto trosime energija da sme protiv ona sto e DALEKU najdobra opcija sto sme ja imale do sega na masa kako klub od istorijata na formiranjeto.

Последно уредено:
Член од
12 јануари 2015
Мислења
2.495
Поени од реакции
4.704
Не знаев дека треба посебни ингеренции да се бараат за да смее некој да пишува во темава.

Местенка или не, важно играта и желбата е константна на сите натпревари, и тоа влева надеж дека доколку се продолжи со ваква игра може комотно да се бори тимот за првите места (од идна сезона).

Пораз од Шкендија после зимска пауза, стварно неочекувано. Нерешено со последниот кој играше анти-фудбал со офчарско рогање на топката напред и паркиран автобус пред голот, без никаква желба за надигрување, а да не спомнувам и дека тоа беше трет натпревар на Вардар во 7 дена. Голот во 95 минута си беше сосема регуларен и заслужен.

Нема потреба од толку песимизам и негатива, опуштено, ќе се врати Вардар каде што му е местото, се гледа по играта дека ќе биде така.
Колку те плаќаат и тебе? Која игра човече, три утакмици гледав на Вардар, вкупно 5 шанси дали имаше за 270 минути на двете страни.

Силекс даде гол од грешка на голманот, Вардар даде гол во последна секунда по грешка на голманот/одбраната, притоа играјќи со играч помалку цели 45+8 минути.

Вардар - Беса, 0-0, мртвило од утакмица, каде што единствената шанса на Вардар беше шутот од корнер директно во голот. Гревовите Беса ни до гол не стигнаа.

На терените по мал фудбал низ Скопје се игра каде-каде поатрактивен и поквалитетен фудбал од овој. Ќе дојде некоја бош екипа од Ерменија, после 3 сменети авиони за да стигнат до Скопје, гзот ќе ни го истресат и на гости и дома, во било кој квалификациски натпревар за Европа.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.940
Поени од реакции
25.461
Колку те плаќаат и тебе? Која игра човече, три утакмици гледав на Вардар, вкупно 5 шанси дали имаше за 270 минути на двете страни.

Силекс даде гол од грешка на голманот, Вардар даде гол во последна секунда по грешка на голманот/одбраната, притоа играјќи со играч помалку цели 45+8 минути.

Вардар - Беса, 0-0, мртвило од утакмица, каде што единствената шанса на Вардар беше шутот од корнер директно во голот. Гревовите Беса ни до гол не стигнаа.

На терените по мал фудбал низ Скопје се игра каде-каде поатрактивен и поквалитетен фудбал од овој. Ќе дојде некоја бош екипа од Ерменија, после 3 сменети авиони за да стигнат до Скопје, гзот ќе ни го истресат и на гости и дома, во било кој квалификациски натпревар за Европа.
duri 3 utakmici si gledal? .... bravo

kolku klubovi znaes sto edvaj (preku baraz) vlegle vo pogorna liga pa dominirale odma? i ova proprateno so miljon sopki...

koj nas klub ovie nekolku godini pobedil klub od ermenija ili nekoja slicna boranija drzava? sfakas deka ligata ni e dno dna, i deka tretoligas od srbija ke se bori za titula kaj nas... najverojatno ne, citajki sto si napisal....

ps. ti napisa @Saber Rider zosto ne e mestena so sileks, ama gledam ni toa ne sfakas... aj vaka, ako bese mestena mislis ke se tepase vasovski so sudiite na kraj?

chef_cook

._perlous
Член од
25 октомври 2011
Мислења
4.330
Поени од реакции
13.265
Од кај излезе ти на темава, да не правиш будали. Гледам се активира тука по влезот на козарот, заедно со оној готвачон што го снема по падот на Самс.
Оди на некој што не прати спорт да му продаваш пуканки. Прашај во кладилнициве колкава заработка имаат нашите играчи и стручниот штаб, после ќе правиме муабет. Чиста местенка со комшиките, нема што да се правиме будали. Ништо не менува, секако пола лига се местени утакмиците.
Бар тагни ме коа ме прозиваш)))) тука сум, редко коментирам али читам редовно,

Член од
19 август 2010
Мислења
4.168
Поени од реакции
10.319

Член од
31 март 2011
Мислења
131
Поени од реакции
691
Другар последното соопштение за Кумот му е у знаци на немоќ и параноја зошто се спаси у 90та за ситеее соопштенија што ги пиша до сеа да му ги извадат од гз.
Сеа го фаќа погоолема параноја зошто кај што го шмука Свинскиот почнува да добива до знаење дека избори се ближат и неможе така да се понаша према сите.
На Свињата му е укинато ебр обезбедувањето само го чуваат Ѓорчевци и двајца дечки од Свети Николе.
Прашање е на време кога ќе биде е*ен пошто тоа соопштение за Кумот и гомната што ги има изедено за човекот ни Орце неможе да му помогне.
Планот на Свинскиот е Вардар да го земе купот и да се повлече такво ветување дал за да не биде ебен само што му е пренесено дека Вардар и лига шампиони да земе пак ќе биде ебен.
А најјако е што го мести Иди демек он пишува а куроглавиот замутен од белото не сфаќа дека и он може да биде ебен пошто нема пари за обезбедување сите пари на бело ги дава.
Кано биди некад искрен ко што пишаа погоре со Работнички ја немаше некој кладено едино ако немал пари или немал од кај да се зајми.
Ќе треба Свињата да се запоти добро за купот зошто Шчќендија нема да ја пушти ни под разно!
[/QUOTE]
oh pa ti si bil apla nebiten togas :lolzz:

aj ne dosagaj poveke, stom si nezasagnat u prikaznata i ne ti e gajle nema potreba da me citiras i da komunicirame voopsto

najdete resenie. komiti ja pocnaa vojnata i nema sansa da ja dobijat. ednostavno ima pogolema masinerija zad sebe i ke ve secka i krvari poleka. sfatete deka za dobroto na klubot mora da sme na ista strana. prilicno jasno e sto on saka od vas, i zosto ova go pravi. poslednoto soopstenie so kum mum bese jasno nasoceno i veruvam sekoj malku poupaten odgatna kon kogo celi.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.940
Поени од реакции
25.461
Другар последното соопштение за Кумот му е у знаци на немоќ и параноја зошто се спаси у 90та за ситеее соопштенија што ги пиша до сеа да му ги извадат од гз.
Сеа го фаќа погоолема параноја зошто кај што го шмука Свинскиот почнува да добива до знаење дека избори се ближат и неможе така да се понаша према сите.
На Свињата му е укинато ебр обезбедувањето само го чуваат Ѓорчевци и двајца дечки од Свети Николе.
Прашање е на време кога ќе биде е*ен пошто тоа соопштение за Кумот и гомната што ги има изедено за човекот ни Орце неможе да му помогне.
Планот на Свинскиот е Вардар да го земе купот и да се повлече такво ветување дал за да не биде ебен само што му е пренесено дека Вардар и лига шампиони да земе пак ќе биде ебен.
А најјако е што го мести Иди демек он пишува а куроглавиот замутен од белото не сфаќа дека и он може да биде ебен пошто нема пари за обезбедување сите пари на бело ги дава.
Кано биди некад искрен ко што пишаа погоре со Работнички ја немаше некој кладено едино ако немал пари или немал од кај да се зајми.
Ќе треба Свињата да се запоти добро за купот зошто Шчќендија нема да ја пушти ни под разно!
[/QUOTE]

abe covek ebr nikad ne go cuvale, od pocetok vi kazav deka ke go cuvaat gorcevci, si znaat tie sto treba da znaat. si pravite filmovi za premnogu raboti...

nitu ima dadeno vetuvanje nitu ke se povleci posle kupot... pak nekakov film... a za kupot doprva ke vidime sto ke bide.

Член од
31 март 2011
Мислења
131
Поени од реакции
691
Таман мислам све сум прочитал кога еве го Дарко Делије Север пљукачот.
Оваа пичка од чоек што кога сите даваа пари за прославата за шампион Вардар коа се печеа бикови на помошното немаше сотно коа му отидовме 10 души а дуќанчето што беше у Беверли со пица на парче чоекот извади 1000че.
Како не се погоди некој саглам новинар да го праша што ти тоа направи Дарко како Сподтдки Директор на Вардар со плата од 6000еура гз мамин стопанкин да ти ебам.
Дс те видам негде ќе те изркам у фаца копиле едно идеш у Белград на утакмица на Звезда млади сереш по луѓе у клубот дека од Матеј нема никад играч да биде и правиш гримаси цело време на секој негов допир со топка.
Има среќа што Тихо е златен човек да беше некој друг главата треба да ти ја отвори скапан еден.

Да не се правиме мутави ама дечко од трибина од Бутел што идеше со Комити до пред 10 дена го чуваше еве ти иницијали И.М

Филм, не филм нека каже свињата шеширот кај е имаше и на инста порака од Кумот до него па ја избриша.

abe covek ebr nikad ne go cuvale, od pocetok vi kazav deka ke go cuvaat gorcevci, si znaat tie sto treba da znaat. si pravite filmovi za premnogu raboti...

nitu ima dadeno vetuvanje nitu ke se povleci posle kupot... pak nekakov film... a za kupot doprva ke vidime sto ke bide.
[/QUOTE]

Последно уредено:

chef_cook

._perlous
Член од
25 октомври 2011
Мислења
4.330
Поени од реакции
13.265
Таман мислам све сум прочитал кога еве го Дарко Делије Север пљукачот.
Оваа пичка од чоек што кога сите даваа пари за прославата за шампион Вардар коа се печеа бикови на помошното немаше сотно коа му отидовме 10 души а дуќанчето што беше у Беверли со пица на парче чоекот извади 1000че.
Како не се погоди некој саглам новинар да го праша што ти тоа направи Дарко како Сподтдки Директор на Вардар со плата од 6000еура гз мамин стопанкин да ти ебам.
Дс те видам негде ќе те изркам у фаца копиле едно идеш у Белград на утакмица на Звезда млади сереш по луѓе у клубот дека од Матеј нема никад играч да биде и правиш гримаси цело време на секој негов допир со топка.
Има среќа што Тихо е златен човек да беше некој друг главата треба да ти ја отвори скапан еден.

Да не се правиме мутави ама дечко од трибина од Бутел што идеше со Комити до пред 10 дена го чуваше еве ти иницијали И.М

Филм, не филм нека каже свињата шеширот кај е имаше и на инста порака од Кумот до него па ја избриша.

[/QUOTE]

овие Екипа се најодвратен медиум, новинари-рекетари увек биле наапани на Вардар

Член од
7 август 2011
Мислења
4.984
Поени од реакции
15.434
Ајде чим се влечеме за јазик нека излезат неколку ствари на виделина:

Прво, да во неколку наврати бил чуван од ЕБР и обична полиција. Лично мене командирот од ЕБР ми има кажано дека козарот има побарано обезбедување на ложата поради тоа што стравувал од напад. Понатаму, при блокадата на тренинг кампот самиот по телефон кажа дека ќе викне полиција да не „исчисти“ при што прво улета интервентна, а потоа и ЕБР. Беше формиран команден штаб во Гази Баба и заканата беше дека ќе не апсат и гонат за киднапирање, бидејќи свињата се заклучи самата во тренинг камп и чекаше да го вадат со придружба исто ко учка од арачиново.

Второ, во врска со трошоците од соопштението на ФК АД:
  • Лемос рехабилитација по операција 2.000 € - во склоп со спонзорски договор со Систина потпишан во Мај 2024, ова е покриено.
  • По една плата за Лемос, Сушњара, Сусо и Бришки - овие се заостанати бидејќи не беа префрлени плати на нашата сметка од страна на Општините откако се спротиставивме на предлогот Миленко да биде извршен директор. Овие средства беа ветени на збор дека ќе легнат за да се затворат долговите за плати од претходната сезона. Никогаш и никаде не криевме дека платите се покриваат 50% од Град Скопје, 10% од други општини, 10% од спонзорства и комерцијални договори, 15% од членски и 15% од индивидуалци кои донираа. Горе доле овој е соодносот, не замерувајте ако нешто е промашено за некој процент. Значи, тие што го поставија Миленко ги занемарија тие долгови, па заради тоа истите беа покриени од парите од Новоматик со нивна согласност.
  • Авиобилет и такси до Софија за Лемос, ова е класична неодговорност и грешка на Иди. Имам фактури каде што ние организираме лет до Бразил за околу 60к денари од Скопје. Иди се влечкаше и викаше „средено е“, па на крај мораше да купува карта и да организира лет во последна минута. Кога веќе збориме за карти, нека извади Миленко фактури колку кошташе превозот за летните припреми, како на играчите, така и на опремата која сакаше да ја шверцува во Македонија, но ние не дозволивме бидејќи не сме хоштаплери.
Трето, ако збориме за трошоци и долгови да ги отвориме картите до крај. Миленко ни должи 25 000 евра за даноци кои треба да се платат за трошоците кои беа покриени преку Здружението. На почетокот на неговиот мандат дадовме шанса и прифативме на наш ризик да се платат фактури за да се покријат припреми, опрема, трактор за косење и други тековни трошоци за клубот да функционира. Ветувањето беше дека од следниот спонзорски договор ќе се покријат трошоците према УЈП. Тоа никогаш не се случи. Свесни бевме за ризикот дека хоштаплерот нема да плати данок, исто како што не сакаше да плати царина за опремата. Хоштаплер си е хоштаплер. Сепак, и покрај нам познатите околности, бевме конструктивни и за доброто на Вардар го прифативме ризикот некои луѓе од групата и лично да станат должни пред УЈП. Е тоа е конструктивност, а не пушење кур и виткање кичма.

Четврто, ајде да продолжиме да збориме за долгови.
  • Членови на Комити продолжија да работат за ФК Вардар и по доаѓањето на Миленко. За целиот ПР на клубот од јули до декември не е исплатен ниту еден денар. Еве дури и максимлано да ги потцениме и да кажеме дека овие луѓе би зимале минимална плата. Тоа се бруто 80 000 денари месечно, односно 480 000 денари за целата полусезона.
  • Понатаму, од страна на Комити се изработени преку 100 договори за дело за играчите, стручниот штаб и персоналот на ФК Вардар. Еве да заокружиме на 100 договори, и смешен паушал под адвокатска тарифа од 15 евра по договор, тоа се 1500 евра само за договори.
  • Одиме понатаму, од страна на Комити се платија сите сметководствени трошоци за функционирањето на Здружението, иако истото половина година работеше за ФК Вардар под сопственост на Миленко. Тоа се дополнителни 75 000 денари.
  • Понатаму, иако бевме во конфликт, член на Комити беспари ги трчаше административните обврски на здружението како би функционирал ФК Вардар. Со оглед на тоа што 4 месеци под миленко сите операции одеа преку здружението, при една просечна плата за административен работник, тоа се нови 3000 евра бруто износ. Кога велам сите, навистина мислам на сите. Од реализација на ветениот договор со новоматик до набавка на косилки и шпедитерски услуги, сето тоа беше истрчано од Комити.
  • Повторно понатаму, луѓе од Комити беспари помагаат во школата, без да имаат регулиран работен однос или хонорар. 6 месеци, по 500 евра бруто да рачунаме, нови 3000 евра.
  • и вака можам да одам до бескрај ама ќе завршам тука, само во овие 4 точки имаме преку 15 000 евра бесплатен труд кои Комити го вложиле за Вардар да опстои. Свињата мрсна и келавиот педер беа (и уште се) тотални изгубени во земјата на чудата. Да не беа овие луѓе од Комити, пустите немаше да знаат како да стигнат до стадион, а не па да функционираат.
Петто, ама апсолутно кур не заболе за заканите дека некој можел да стигне до нас. Слободно тргнете против нас. Ајде. Не се плашиме и не сме коленичеле пред никој, па нема ни сега пред оваа мрсна свиња. Миленко знам дека читаш, ни знаеш имиња, презимиња, адреси, начин на дејствување, досиеа во полиција, места на движење ама баш се. Слободно тргни. Ама биди свесен дека еден ден власта нема да те штити. Не го заборавај тоа. Тебе ти треба цел живот, 365 дена во годината заштита од државата, а нас ни треба само еден ден каде што власта нема да застане позади тебе. Добро знаеш дека ќе дојде тој ден.

Последно уредено:
Член од
7 октомври 2023
Мислења
32
Поени од реакции
85
Во најава следува маџаризација на Македонија, по принципот на Дунајска Стреда, ТСЦ, Сепси, Осијек...наредни клубови кои ќе бидат преземани од маџарски газди се Пелистер и Брегалница.

Kajgana Shop

На врв Bottom