Пресвртница за Украина

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    754

Ingvar

MONAD
Член од
28 март 2020
Мислења
4.265
Поени од реакции
9.932
Да не генерализираме, а и денеска е 8-ми Март...проблемот е што реално не ги интересира ни геополитика ни историја и кога ќе им биде досадно како на Очајна и сака да напише нешто, нема контакт со реалноста и млати празна слама.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.740
Поени од реакции
35.669
Јас реално мислам дека Зељко е зајакот кого ќе го онадат на крај. Штета за изгубените животи и во двете земји.
Скроз е небитен Зеки во големата слика, а на олигарсите во САД не им чуе за „изгубените животи и во двете земји“. За нив сето тоа е само business as usual.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.740
Поени од реакции
35.669
Да не генерализираме, а и денеска е 8-ми Март...проблемот е што реално не ги интересира ни геополитика ни историја и кога ќе им биде досадно како на Очајна и сака да напише нешто, нема контакт со реалноста и млати празна слама.
Meтафора е тоа, се однсува не само на жените туку и на повеќето мажи. Они сте топтан заедно влагаат во таа категорија на „корисни“ онакви.

И утре кога ќе има референдум за нешто, таквите или нема да се замараат да гласаат (помалку лошиот исход), или ќе гласаат како што ќе им кажат преку меинстрим пропагандата. Нема познавање, нема истражување на факти, а уште помалку разумно и објективно расудување. Не е тоа генерализација, за жал, туку реалност.

Член од
8 февруари 2020
Мислења
5.486
Поени од реакции
7.844
Слободата со крв се плаќа, ова е суровата вистина.
Е како бе така Трамп успеа без крв да ве ослободи од сатанистите... Магионичар ќе да е, секоја му чест, со пенкало срушивте режим, ала Зајко.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.520
Поени од реакции
43.442
Е како бе така Трамп успеа без крв да ве ослободи од сатанистите... Магионичар ќе да е, секоја му чест, со пенкало срушивте режим, ала Зајко.
не ослободи, сега тебе ако ти е криво не знам. Ваљда љубиш мигранти, трансери и хаос насекаде низ светот.

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
17.048
Поени од реакции
51.377
жените да не гласаа немаше ни трансџендери, ни мигранти, ни ништо да има. Они ќе прочитаат некое либерално срање и си викаат мора да го поддржам ова.
"Три од карти" за погласниот секогаш и секаде.

Ingvar

MONAD
Член од
28 март 2020
Мислења
4.265
Поени од реакции
9.932
жените да не гласаа немаше ни трансџендери, ни мигранти, ни ништо да има. Они ќе прочитаат некое либерално срање и си викаат мора да го поддржам ова.
Абе па што е некој фактор гласањето што да ти кажам :D
Нема врска, се зависи како си ги учиме децата. Курдиве гледај ги, и жени се со пушки у раце. Луѓето на земјава се изманипулирани без разлика на пол, возраст и т.н.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.520
Поени од реакции
43.442
Абе па што е некој фактор гласањето што да ти кажам :D
Нема врска, се зависи како си ги учиме децата. Курдиве гледај ги, и жени се со пушки у раце. Луѓето на земјава се изманипулирани без разлика на пол, возраст и т.н.
има врска голема, отвори на видео некои либтардски протести, само жени и педери имаш.

Член од
8 февруари 2020
Мислења
5.486
Поени од реакции
7.844
не ослободи, сега тебе ако ти е криво не знам. Ваљда љубиш мигранти, трансери и хаос насекаде низ светот.
Знаеме дека си глуп и наивен.
Зашто сега му контрираш на твојот истомисленик, кој тврди дека слободата со крв се плаќа....
Неколку пати те прашав, што се случи со сатанистите за да кренат бело знаме, каде и кој плати со крв за слободата?

Ingvar

MONAD
Член од
28 март 2020
Мислења
4.265
Поени од реакции
9.932
Знаеме дека си глуп и наивен.
Зашто сега му контрираш на твојот истомисленик, кој тврди дека слободата со крв се плаќа....
Неколку пати те прашав, што се случи со сатанистите за да кренат бело знаме, каде и кој плати со крв за слободата?
Најголемата превара на ѓаволот нели беше да мислат луѓето дека не постои :)

Ocajna

Domakjinka
Член од
29 јануари 2007
Мислења
2.023
Поени од реакции
3.648
Ај добро јас сум неуката, а вие сте сите експерти за руска надворешна политика, сме се нашле на ист континент и треба да бидеме сите против војна во Европа, мислите нема да ја погоди Мк и те како ќе ја погоди, сите тие хушкачи за војна ќе ја набуцкаат "работата" и после како Бајден и американскиот народ ќе си јадат пуканки и ќе си гледаат сеир, додека ние тука во Европа, ќе си ги вадиме очите и ќе се колеме, ќе се делиме на групи и подгрупи, кој а за Русите кој за Украинците, кој за Французите, кој за Маџарите, сеедно...

Ќе остане пустош, ослабена економија. Утре вашиот "фирер"кога ќе ве регрутира да одите да се борите за Русија, пошто и фалат машки војници, никој нема да ве праша како илјадниците руски студенти, насила регрутирани и убиени на фронт, да одма сум етикетирана дека сум ја поддржавала шарената револуција, не сум ја поддржавала, ниту ме интересира политика, јас сум тука во ЕУ и нормално ме засега политиката која ЕУ ја води, не е добро да има војна, хушкачи како Макрон и Лавров, Мерц, и сите тие усијани старски со една нога во гроб, главучи, треба да се свестат дека не се саде они, утре кога ќе ве регрутираат од партија и ќе ве наоружаат да гинете и да ви летаат раце и нозе од бомби, нема на Грујо или Зајко или Петко да го заболи патка за вас, они со милионите нивни, ќе си ја летнат за Америка и ќе си купат од Трамп "golden green card", а тука вие ќе се убивате и колете и нема да имате леб да јадете, а нема ни да знаете за кого се борите и зашто, нема да ви е битно кој ја почнал после, како сега што ви е "битно". Експерти. Да беше иначе Вмро као загрижена за "нивните" немаше да остави да гнијат по затвори и да умираат патриоти, како оној Игор Југ, што умре, и остави 5 деца сираци, нема муж ми да го регрутираат утре да иде на руски фронт, вас ќе ве регрутираат будали сте сите кои поддржувувате хушкачи за војна во Еу.

Kajgana Shop

На врв Bottom