Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

nE0n1nja

Eat nerds get shredded
Член од
25 јануари 2007
Мислења
3.490
Поени од реакции
3.307
вие што фурате 10-15% масност и помалце, терајте така, но жените повише ценат прави мажи.
Copium :icon_lol:

Иначе да, не рековме дека нагло треба да ослаби, збориме дека преголема тежина е 90 кила на 176 висина. Ако калкулираш BMI тоа спаѓа во overweight категорија.

Член од
4 април 2023
Мислења
19
Поени од реакции
14
Koja e optimalna tezina za 182 cm a so kilaza variram 87/90 kg
Vezbam vo domasni uslovi imam tegovi do 85 kg plus vratilo

Triadis

splinter in your mind
Член од
10 јануари 2024
Мислења
47
Поени од реакции
132
А вие што фурате 10-15% масност и помалце, терајте така, но жените повише ценат прави мажи.
Sour grapes. Ти ако слушаш што зборат жените дека сакаат кај маж, пичка на порнич само ќе гледаш. Гледај што прават.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.469
Поени од реакции
43.351
Sour grapes. Ти ако слушаш што зборат жените дека сакаат кај маж, пичка на порнич само ќе гледаш. Гледај што прават.
значи вие 5-10 души у Македонија со бми под 25 и стомачни ги ебете жените на 99.9% од луѓево у државава.

Triadis

splinter in your mind
Член од
10 јануари 2024
Мислења
47
Поени од реакции
132
Член од
28 февруари 2025
Мислења
15
Поени од реакции
16
А најверојатно поради тежината што ја носиш ги имаш веќе "зајачано коските на нозете поради контиунираниот АДАПТИВЕН стрес", па можеби и нема мнлгу да ти игра улога...но јас не би препорачал....
ова ти е многу добра информација која воошто не ни знаев,сега гуглав малку колку има црно и бело добро има зошто коските се развиваат и адаптираат.Ќе го земам твојот совет и ќе гледам нешто да почнам полека.Не сакам да се повредам зошто сега сум во критичен момент од животот каде очекувам дете со девојка ми и бркам работа и ми фали да ме одалечи едно 2 месеца

Член од
23 септември 2015
Мислења
979
Поени од реакции
500
ова ти е многу добра информација која воошто не ни знаев,сега гуглав малку колку има црно и бело добро има зошто коските се развиваат и адаптираат.Ќе го земам твојот совет и ќе гледам нешто да почнам полека.Не сакам да се повредам зошто сега сум во критичен момент од животот каде очекувам дете со девојка ми и бркам работа и ми фали да ме одалечи едно 2 месеца
Вежбај со тегови...
За кардио елиптични машини...
Вежби со своја тежина би значело 60-100кг на секоја вежба...додека со тежини прилагодуваш тежина...
а да се повредиш со 20кг на бенџ нема шанса. Или на бицепс крлс со 4-7кг..дека 100кг имаш...склекови,вратило би било многу потешко.

Член од
26 октомври 2016
Мислења
2.069
Поени од реакции
1.560
Posto se spomnuva deka kilazata treba da bidi skladna so tezinata. Eve primer Bozidar koj e visok 180cmm a tezok 115kg za da bidi "taman" ko so velite,treba da oslabi ili kako :D
Muskul bez malku salo e nevozmozno za naturalec dodeka sme na bulk. Vo sezona letna forma togas e druga prica. Za da "definiras"moras da izgradis muskul a ne na 70kg ke definira. So ke definira,koskite ili kako. Na taja kilaza covek ke izgleda kako manekence so stomaceto poluprazno.
1cela godina odi na clean bulk,stavi edno dobri 85-90kg pa so dobra dieta edno 4 meseci spusti bodyfat i edno 10kg pa ke vidite kako ke izgleate.
Kako so spomna deckoto pogore deka ima dosta kg kajnego e normalno da spusta po 5-6kg na nedelno nivo posto ima dosta kg. Intramuskularna voda,natrium,glikogen... Koga ke stigni nekade 90kg posle kilazata nadolu odi dosta potesko. Nepostoj vremetraenje koga i kolku kg ke se dodadat ili namalat ili za kolku vreme ke ima rezultati. Bitno e da se postigni baranata,posakuvana forma i cel. Kaj nekoj trebaat 6 meseci a kaj nekoj 1 godina i 6 meseci.
Ne gi gledajte drugite poso na denesno vreme ima mnooogu fake naturalci. Vo apteka ima po 1800 denari 5 ampuli depo. Gi zemaat bez recepti se bockat po teretani za 3 meseci bapki.

Член од
4 април 2023
Мислења
19
Поени од реакции
14
Posto se spomnuva deka kilazata treba da bidi skladna so tezinata. Eve primer Bozidar koj e visok 180cmm a tezok 115kg za da bidi "taman" ko so velite,treba da oslabi ili kako :D
Muskul bez malku salo e nevozmozno za naturalec dodeka sme na bulk. Vo sezona letna forma togas e druga prica. Za da "definiras"moras da izgradis muskul a ne na 70kg ke definira. So ke definira,koskite ili kako. Na taja kilaza covek ke izgleda kako manekence so stomaceto poluprazno.
1cela godina odi na clean bulk,stavi edno dobri 85-90kg pa so dobra dieta edno 4 meseci spusti bodyfat i edno 10kg pa ke vidite kako ke izgleate.
Kako so spomna deckoto pogore deka ima dosta kg kajnego e normalno da spusta po 5-6kg na nedelno nivo posto ima dosta kg. Intramuskularna voda,natrium,glikogen... Koga ke stigni nekade 90kg posle kilazata nadolu odi dosta potesko. Nepostoj vremetraenje koga i kolku kg ke se dodadat ili namalat ili za kolku vreme ke ima rezultati. Bitno e da se postigni baranata,posakuvana forma i cel. Kaj nekoj trebaat 6 meseci a kaj nekoj 1 godina i 6 meseci.
Ne gi gledajte drugite poso na denesno vreme ima mnooogu fake naturalci. Vo apteka ima po 1800 denari 5 ampuli depo. Gi zemaat bez recepti se bockat po teretani za 3 meseci bapki.
Taka e drugar ama ima i nekoi se prirodno nadareni genetika i mn cesto i za niv ke kaze nekoj deka zima hemija, obicno ja smetam deka so dobra ishrana za 1 godina vo teretana moze da se izvade 90 % posle sve pomalku i pomalku ama dobiva muskulot na zrelost zboram za natural.

Член од
26 октомври 2016
Мислења
2.069
Поени од реакции
1.560
Taka e drugar ama ima i nekoi se prirodno nadareni genetika i mn cesto i za niv ke kaze nekoj deka zima hemija, obicno ja smetam deka so dobra ishrana za 1 godina vo teretana moze da se izvade 90 % posle sve pomalku i pomalku ama dobiva muskulot na zrelost zboram za natural.
Sekako deka mozi no za takvi dobri rezultati treba da e covek posloboden,da ima pari, da gotvi obroci,da spija dovolno a mnogu od nas lupame po 8-10 casa na rabota i neame vreme da jadime a kamoli drugo.

Член од
22 февруари 2024
Мислења
401
Поени од реакции
654
значи вие 5-10 души у Македонија со бми под 25 и стомачни ги ебете жените на 99.9% од луѓево у државава.
Ги ебат ама само на форум. Башка жениве многу многу не се замараат со вакви факти се додека другите работи ти се средени али тоа е тема за друг муабет.
Автоматски споено мислење:

Кадебе 70 кила на човек 180 сантима. Стап за садење патлиџани.
Едино ако го сакате тој наркомански изглед како џастин бибер и крис браун рацете соленки и само стомачни.

Член од
23 септември 2015
Мислења
979
Поени од реакции
500
Ги ебат ама само на форум. Башка жениве многу многу не се замараат со вакви факти се додека другите работи ти се средени али тоа е тема за друг муабет.
Автоматски споено мислење:

Кадебе 70 кила на човек 180 сантима. Стап за садење патлиџани.
Едино ако го сакате тој наркомански изглед како џастин бибер и крис браун рацете соленки и само стомачни.
Џоковиќ е 188 со 77
Медведев e 193 со 83
Бускетс 189 со 76
Пике 194 со 85
Па што им фали? Нешто послаби демек се?
Во снага,подвижност,издржливост?
Затоа му дадов некој поголем обсек а тој е во здрави граници. За тој да си одлучи што сака,секако има огледало и вага да провери што сака.
Не се мускули корисни за све.

Kajgana Shop

На врв Bottom