Пресвртница за Украина

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    752

Klinton

wanna BOMB?
Член од
11 април 2010
Мислења
2.892
Поени од реакции
4.607
Каква врска има нашата историја со некој што е неспособен да размотри можни сценарија за барем три години унапред пред влегување во војна, поготово што сѐ му беше јасно кажано и беше уредно предупреден. Трамп од старт негодуваше за војнава и можноста да се врати како претседател беше секогаш висока.

Разумно би било и при најмала можност сојузникот да ти го сврти грбот, да се прибереш и да чекаш подобри времиња.

Има врска со нас додуша. Ние слични вакви гомна сме изеле за Илинден и цената може да се каже дека ја плаќаме до ден денес.
Би ти објаснил, ама не си заслужил, залудно е
Nemozis samo taka da gledas na rabotite druze klintone.
Ako zaprinetis tuka na forumot, so cesni isklucoci pro ukrainski (ajde proamerikanski) bea bezmalku istite sto bea prosarenikurtonski tuka, proseverdjanski plus malcinstvata i bugarstanata ( tie ne gi ni racunam vo malcinstvo). Sigurno ima pricina zosto e toa taka, a voedno i ti go dava odgovorot okolu predavnucite ;)
Цела друга тема се проукраинци, проамери, шарени, црвени и вмровци.
Украина е предадена како што Норвешка беше од Квислинг. И нема врска дали си за едните, другите или третите, дали се слагаш со мене или не, нема врска воопшто. Сосема очекувано е да се радуваат ситните души на вакво предавство.
Историјата ќе им суди, само што историјата ја пишува победникот.

Член од
5 ноември 2012
Мислења
2.817
Поени од реакции
6.283
Сите нормални со години зборат дека на крајот и Украина, и Зеленски ќе бидат фрлени ко искористен куртон, ама, неее...сега се чудиме дека "бил предаден"... Е, јбг...

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.913
Поени од реакции
36.993
Tesko deka nekakvi minerali kje gi razubedat. Se e toa farsa, koj crni minerali. Amerika kje dobiese se sto saka i bez toa. Ova e samo shou za da se otkacat od niv.
Мене повеќе ми изгледа дека беше некој папир што ќе се прикаже пред американската јавност за да го покријат наративот “ви ги враќаме парите” и да се оправда исно финансирање на Украина.

Пуштањето низ вода на Украина е поголемо од самата Украина и ќе има влијание низ Европа каде што САД не би сакале Русија да пика раце. Колку да е брлава америчката надворешна политика во моментов, верувам дека им е јасно кој е ефектот од Руското ширење таму.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.448
Поени од реакции
43.313
Мене повеќе ми изгледа дека беше некој папир што ќе се прикаже пред американската јавност за да го покријат наративот “ви ги враќаме парите” и да се оправда исно финансирање на Украина.

Пуштањето низ вода на Украина е поголемо од самата Украина и ќе има влијание низ Европа каде што САД не би сакале Русија да пика раце. Колку да е брлава америчката надворешна политика во моментов, верувам дека им е јасно кој е ефектот од Руското ширење таму.
Новата администрација не е составрна од шизофреници со испран мозок како вас. Работите ќе продолжат да функционираат нормално после војнава со взаемен почит и мултиполарност пред се. А овие европјаниве ќе се натртат како зеленски, само прашање е на време.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.650
Поени од реакции
35.520
Трамп имаше грешки што остави неоконси и мутни фаци да му водат некои работи во првиот мандат. Сега гледам поинаку е.
Кога го видов како му мести столче на Нетанјаху, и како зборува за етничко чистење на Палестинците... И не ми изгледа на многу поинаку. Ќе видиме, ништо не е црно бело. Но тоа што уште се зборува за еуропски „мировници“ во Украина, тоа не кажува дека работите може да се решат без војна. Макрон и Стармер за тоа му беа на гости, за заштита ако (кога ќе) им ги запукаат „мировниците“ во Украина.

парва

errorhead
Член од
12 јуни 2014
Мислења
3.938
Поени од реакции
22.085
Кога го видов како му мести столче на Нетанјаху, и како зборува за етничко чистење на Палестинците... И не ми изгледа на многу поинаку. Ќе видиме, ништо не е црно бело. Но тоа што уште се зборува за еуропски „мировници“ во Украина, тоа не кажува дека работите може да се решат без војна. Макрон и Стармер за тоа му беа на гости, за заштита ако (кога ќе) им ги запукаат „мировниците“ во Украина.
Ти брат, и тфој ајдол Лорд Бебо да биде следеќи претседател на Америку.
И даље ке потиш дека е ПОТУС.
:unsure:

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
17.023
Поени од реакции
51.282
Би ти објаснил, ама не си заслужил, залудно е
Скраја да е да дојдам на дереџе некој како тебе било што да ми објаснува.

RebelMk

₪ ₪ ₪
Член од
18 октомври 2010
Мислења
1.800
Поени од реакции
1.185
Кои будалаштини се зборат овде ми личи како Македонците да навиваат за враќање во 19 век со право на воено освојување на територии.Мали рипки како нас кои и сега дефакто не постојат после неколку години и дејуре ќе исчезнат од мапа.
Со прост народ како нашиот тоа и го заслуживме :свиркам:
Исто и јас така настапив објективно со камења маваа по мене како да сум убил некого ме нарекуваа НАТОфил или Украинофил :) Луѓе ја сфаќам целата наша фрустрација кон западот но не смееме ние како мала риба да се мешаме во големото море :) Доколку една држава може со воени средства да освои друга ние ќе исчезнеме како диносаурусите од Јура времето.
На добар пат сме.
Автоматски споено мислење:

Значи кој и да е ден да го чекаме Зеленски случајно најден во некој ендек во Курск.
Еден претседател на една мала држава која неодамна го смени името заврши исто :) Во близина на Мостар му падна случајно авионот :)

Член од
17 август 2011
Мислења
10.415
Поени од реакции
18.578
Во право си но Зеленски не мисли така, пред состанокот му било кажано што треба да носи но го игнорирал тоа и дошол со маица.

Јас, ти и сите тука сме неважни луѓе за да не праша некој како требал од оди Зеленски но Трамп е ПОТУС и како што кажа Украина зависи од американска помош, зошто води инат и отишол со маица иако му било кажано од протокол дека треба да дојде во одело? Со глава во ѕид оди Зеленски.
Ova e samo drapanje madinja, so nosis kapa fori. I na zelenski mu e jasno deka amerikanskata podrska e zavrsena rabota, dali dosol po odelo ili perduvi ne menja. Ima drug fokus, evropskite drzavi i so niv kje probaat da preziveat.

831

רַב אושר של חוכמה
Член од
8 ноември 2009
Мислења
6.996
Поени од реакции
12.644
Ова вчера беше преседан. Не знам шо да кажам. Ги мрзам Американците. И сегде пикаат нос, и овие ги влечеа. Затоа не да не речам не ги жалам Украинците, греота е народот шо умира. Ама свесни се со кого се договараат.
Сѐ шо ќе фати САД ќе исуши, сеа и у Србија ќе се деси истото
quote-i-sit-on-a-man-s-back-choking-him-and-making-him-carry-me-and-yet-assure-myself-and-leo-...jpg

Член од
24 април 2008
Мислења
11.144
Поени од реакции
12.752
...

Пуштањето низ вода на Украина е поголемо од самата Украина

...
Слободно замени го името Украина со Ирак, Либија, Сирија, Либан, и повеќе ќе бидеш во право отколку со името Украина.

Малку потсетување на корените на руската воена интервенција во Украина.

Член од
12 декември 2010
Мислења
10.688
Поени од реакции
11.790
Напротив другар, очекувано ми е. Цела историја од предавници си страдаме, зошто сега нешто би се сменило?
Почни од себе :masa:

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom