Woke и cancel култура, SJW, safe spaces, политичка коректност...

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.729
Поени од реакции
34.294
Оваа што лета орли на Голема Албанија, ја лупнале да ја глуми Мегара од Херкулес.
Простете за велепредавството ама не најлошата слика, дури сабајле да е и не си измила уште забите, јас така добро би ја оптегнал дуа липа што моите претци ќе го занемарат орли летањето и би ракоплескале по битот, од на кој и плејн оф егзистенс се наоѓаат. За мене е вистинска Мегарица already, не ми е ни гајле за Херкулес или што и да зборуваш.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.756
Поени од реакции
35.676
^^ И тата би сине!
Но за покрај твоите (и моите) здрави и разбирливи природни нагони, на клетите Грци не знам што има да им се допаѓа тоа што по филмовите нивните претци ги глумат цигани, црнци, и еве - шќипетари. Интересен „твист“ на иронијата, пошто ако не Елините ама тогаш овие денешниве Грци секако се цигани (Феникијци) и (за нивна среќа) потомци на Македонци и други Словени.
Автоматски споено мислење:

Најпосле ни јас немам проблеми да се дружам со други култури, но на крајот од денот тоа нема никаква врска со воук препишувањата на историјата.

Член од
24 април 2008
Мислења
11.167
Поени од реакции
12.800
Од ваквите најави следува едноставен заклучок:

Или припадниците на не-хетеросексуалните и анти-хетеросексуалните заедници се двајца без тројца, што значи дека нивните таканаречени паради на гордоста цело време биле евтин циркус, а не некакво изразување на гордост, или не-хетеросексуалците и анти-хетеросексуалците се толку психолошки недоразвиени така што не можат самостојно да функционираат бидејќи им треба некој од надвор - како на пример некоја невладина организација или центар за не-хетеросексуалци и анти-хетеросексуалци - кој ќе им биде потпора за да можат барем да се обидат да глумат функционални човечки суштества.

Тотално разочарување, од знаменосци на прогресивноста до најобични недоквакани двајца без тројца индивидуалци.

Бавча

идол на младите
Член од
25 декември 2007
Мислења
11.951
Поени од реакции
11.788
Ideologijata ja snema pobrzo od nivnata rodova fluidnost u kratki crti.
Nie primitivcite za zal ne prifakjame 78 pola, sme tradicionalni sto e selsko i ne go prifakjame edinstveniot pat do napredokot i prosvetluvanjeto koj e nametnat od nekoj si smrden nvo lingur koj ne moze da si go plati ni kafeto bez grant.
Toa dovolno govori so kakvi govnari si imame rabota. Bi se borel protiv niv vo sekoe vreme.

Член од
3 ноември 2009
Мислења
6.985
Поени од реакции
41.423
Screenshot_46.png

Логиката на секој Димитар Апасиевец е оваа, мрази ги тие што допринесуваат во твојата економија, ама сакај ги тие што ти ја уништуваат. Левичарството е ментална болест !

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.522
Поени од реакции
43.455
цела планета ја владееја до скоро за сега најдолните цигани да ги чачкаат :icon_lol: :icon_lol:
Имаат добри жени, прави млекари, а и високи доста. Го сфаќам Раџеш зошто сака да ја инјектира неговата днк.

Eisenhorn

Lord Inquisitor
Член од
6 мај 2009
Мислења
4.141
Поени од реакции
9.601

Дизни воведува христијански лик - трансродовиот не им се исплати веќе

Дизни ќе воведе „отворено христијански лик“ во анимираната Пиксар серија Win or Lose, откако се откажа еден сегмент со трансродово лице.

Kajgana Shop

На врв Bottom