Пресвртница за Украина

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    747

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.473
Поени од реакции
5.171
ocigledno ti ne sfakas deka usa moze za kur da ni se fati... ziveeme podobro od niv i sme edina drzava u svet so pozitivna neto migracija so niv. samive ameri se selat poveke vo aus nego nasi tamu... gi imame istite uslovi i podobnosti bez kriminalot, drogata, ilegalnata migracijata, svetskoto izigravanje dzandar i cirkus politicarite...

toa deka voeno sme na ista strana e normalno koga sme ist narod vo ocite na vladite na anglo drzavite.
Мораш да ја нагоиш свињата пред да ја заколиш.
Сега кога ќе ве пратат да гините против Кинезите за нивни интереси (како Британците што правеа со Австралјанците во ПСВ), ќе ми кажеш каде се живее подобро.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.837
Поени од реакции
25.290
Мораш да ја нагоиш свињата пред да ја заколиш.
Сега кога ќе ве пратат да гините против Кинезите за нивни интереси (како Британците што правеа со Австралјанците во ПСВ), ќе ми кажеш каде се живее подобро.
nisto novo i u vietnam bevme so amerite... tamu zaginaa 60k ameri i duri 500 avstralci. se znae koj ke gine u tajvan, sigurno ne nie, ali ke bideme so amerika.... :icon_mrgr:

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.473
Поени од реакции
5.171
nisto novo i u vietnam bevme so amerite... tamu zaginaa 60k ameri i duri 500 avstralci. se znae koj ke gine u tajvan, sigurno ne nie, ali ke bideme so amerika.... :icon_mrgr:
Теши се да биди така, а не како во ПСВ, каде процентуално имавте сличен процент загинати како и Британците.

Член од
16 јануари 2025
Мислења
20
Поени од реакции
45
Другар ти живееш у Австралија ако добро разбирам и имаш 14,000 мислења на форумов каде што се дистанцираш од Македонија и демек Австралија е рајот ние тука сме глупи и остали сценарија?

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.837
Поени од реакции
25.290
Другар ти живееш у Австралија ако добро разбирам и имаш 14,000 мислења на форумов каде што се дистанцираш од Македонија и демек Австралија е рајот ние тука сме глупи и остали сценарија?
nisto ne razbiras
Автоматски споено мислење:

Теши се да биди така, а не како во ПСВ, каде процентуално имавте сличен процент загинати како и Британците.
taka ke bide. psv 99% od aus vojskata bea ustvari britanci, dobrovolci. od togas se smeni svetot. se znae koj gine u sekoja vojna sto ja pravi usa, slobodno prolistaj statistika 50 vojni imale od vsv navaka.

Член од
31 мај 2019
Мислења
376
Поени од реакции
1.171
Никогаш нема да ја заборавам оваа реченица. И затоа со некои се сложувам на форумов што викаат дека прво треба да ги прочистиме нашите редови па после да се замараме со грци, шошовци, бугари, срби.
Прегледај го приврзокот 444256
Mislam deka izjavava e izmislena...

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.381
Поени од реакции
43.193
Ние заедно со Израел и Унгарија на страната на Америка.

Член од
2 април 2023
Мислења
328
Поени од реакции
716
За Арачиново има 2 варијанти или некој поголем ја забавувал акцијата на македонските бранители или како што некои тврдат не биле спремни полицајците да гинат за селото. Познавајќи го нашиот менталитет вистината е некаде на средина.
1:24 Ако било до менталитетот наш, како ги објаснуваш овие протести?

Член од
31 мај 2019
Мислења
376
Поени од реакции
1.171
Прегледај го приврзокот 444263

Не беше овој што во 2019 на интервју збореше дека инсистираат да влезат во Нато, иако знаат дека поради тоа ќе има војна со Русија?
Vaka pocnaa megjusebno da se jadat i nasite vo 2001 i toa samo posle nekolku meseci miniaturen konflikt so planinski ovcari so kalashi, dodeka Ukraina bar muski izdrza veke 3 godini ruska invazija, duri sega pocnuvaat da se pojavuvaat puknatini na vnatresni podelbi.

Член од
31 мај 2019
Мислења
376
Поени од реакции
1.171
1:24 Ако било до менталитетот наш, како ги објаснуваш овие протести?
Na nivo na Makedonija odziv na povik za mobilizacija na rezervistite bese 18%
Na nivo na SK bese 4%
Tolku

Lesno e da protestiras
Ovie na protestov mislea deka shipurkive se spaseni, a samo sto ne bile iztrebeni, sto nema vrska.

Уште да имаше со што да мислиш.. бугараш немиросан
Imas izvor?
Jas sum realist
Inaku Goce zaedno so surija na makedonski dejci se zrtvi na bugarskata propaganda (egzarhijata i skolite) gi imaat bugarizirano, sakale nie ili ne se cuvstvuvale za bugari.

Член од
2 април 2023
Мислења
328
Поени од реакции
716
Na nivo na Makedonija odziv na povik za mobilizacija na rezervistite bese 18%
Na nivo na SK bese 4%
Tolku

Lesno e da protestiras
Ovie na protestov mislea deka shipurkive se spaseni, a samo sto ne bile iztrebeni, sto nema vrska.
Верувам дека било така, али факт е дека 2001 имаше се уште “провинцијалци“ кои беа спремни да гинат за државата, иако на скопјаниве им гореше у двор.

Е сега во 2025 провинцијалци веќе нема, или избегаа странство или станаа и тие кауроскопјани, па сега е друга приказната, али ајде да не ја ширам сега темата, не е за тука.

The xx

Russia state-affiliated bot. ☑️
Член од
8 април 2013
Мислења
7.243
Поени од реакции
13.738
Јужна Кореа ги повлекува санкциите и ќе започне со продажба на медицинска техника во Русија.
Автоматски споено мислење:

Сад веќе отворено кокетира со Русија да ја напуштат Кина.

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom