Станови во Скопје, совети за купување.

Член од
3 јуни 2022
Мислења
1.755
Поени од реакции
4.243
u pravo si, ednoto e ezero, slatka voda i istorija drugoto e more kakvo sto ima manje vise sekoja drzava... ama toa e prosecen kaur porado bi more, bogatasite niz svetot se na ladnite ezera u eu zosto i ova sto go imame neznaeme da go izreklamirame kako treba i normalno ne go cenime...
A toa sto Ohrid kanalizacii otpadni vodi direkt se vlevaat vo ezero nikomu nisto a ? Za higiena i soobrakajno ureduvanje ic da ne zboruvame, selo vo Grcija e po sredeno od Ohrid.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.835
Поени од реакции
25.288
A toa sto Ohrid kanalizacii otpadni vodi direkt se vlevaat vo ezero nikomu nisto a ? Za higiena i soobrakajno ureduvanje ic da ne zboruvame, selo vo Grcija e po sredeno od Ohrid.
epa toa e de... narodot e tinja, drzavata isto.
Автоматски споено мислење:

Извини, Бил Гејтс. Има засебни вили на линкот што ти го пратив. Само ете, гомна да се јаде.
ne me interesira nisto povrzano so grcija, zatoa ne otvaram, ali ova sto go postira ne e vila sigurno

Член од
14 април 2012
Мислења
32.966
Поени од реакции
67.747
Ne e stvar na kako izglea vilata, tuku lokacijata. Grcija ima golemo krajbrezje, eden kup mali selca. Ohrid e grad i lokaciite pokraj kej se ograniceni. Use pred 10tian godini na eden moj drugar mu nudea nad milion za kukja vo ohrid.
Lokacijata so ja ima e povredna od pefkohiri ili nea kalikratija za sekoj investitrot.
Не се разбираме. Тоа што нема каде да се направи куќа/зграда ја прави самата инвестиција лоша. Ако сега платиш 4000Е за квадрат, кога би добил вредност на истото? Веќе е премногу скапо за купување. Охрид има ладно езеро, генерално нема паркинг, преголема гужва. Цени како на море. Но, секој со својата математика.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.835
Поени од реакции
25.288
Не се разбираме. Тоа што нема каде да се направи куќа/зграда ја прави самата инвестиција лоша. Ако сега платиш 4000Е за квадрат, кога би добил вредност на истото? Веќе е премногу скапо за купување. Охрид има ладно езеро, генерално нема паркинг, преголема гужва. Цени како на море. Но, секој со својата математика.
ohrid e toplo ezero. idi pluvaj u svicarska, italija ili ungarija...

skapo za kogo?

pa da sekoj so svoja matematika, jas ziveam na more ne mi e film grcka tebe ti e, tebe ti smetaat cenite mene ne... vie ustvari samo pravite guzva, oh treba da e vo fokus na strancite samo sto ete neznaeme da cuvame i reklamirame kako treba, drugoto veruvaj ne e problem. sepak ima smesen kapacitet... se puni so nekolku charteri.

Член од
14 април 2012
Мислења
32.966
Поени од реакции
67.747

skapo za kogo?

pa da sekoj so svoja matematika, jas ziveam na more ne mi e film grcka tebe ti e, tebe ti smetaat cenite mene ne... vie ustvari samo pravite guzva, oh treba da e vo fokus na strancite samo sto ete neznaeme da cuvame i reklamirame kako treba, drugoto veruvaj ne e problem. sepak ima smesen kapacitet... se puni so nekolku charteri.
Другар, добар ли си со паметот? Излези надвор, излуфтирај главата. Ништо не можеш да разбереш од напишаното.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.835
Поени од реакции
25.288
Другар, добар ли си со паметот? Излези надвор, излуфтирај главата. Ништо не можеш да разбереш од напишаното.
super sum... sporedi ohrid so halkidiki. ednoto so limitiran kapacitet i slatka voda drugoto polustrov kakov sto ima recisi sekoja drzava sto izleguva na more sto e 95% od svetot.... koga ke zemes u predvid deka more e no big deal za poveketo od normalnata raja u svetot ke sfatis zosto stranci se palat na ezera a ne halkidiki... ali daleku si ti od toa i nema da se razbereme....

Член од
11 април 2012
Мислења
4.786
Поени од реакции
5.565
Ohridsko prosek 20 stepena (juli, avgust) TOPLO EZERO
Balaton prosek 25 stepena (Juli, 24.5 avgust) LADNO EZERO
Eve uste nemozam da razberam kako ne izmrznav na Balaton.

Ok Kano

PS so 4000e kvadrat na Balaton ima Vila so pogled na Orban da kupis i Grujo konobar gratis ke ti go dadat (EU drzavavjanstvoto se doplaka)
(iako da bideme realni spomenatava cena ne e prosecna cena vo Ohrid, nekoj isklucok sekade ke se najde. Isto kako sto ne e celo skopje 3000E taka i Ohrid ne e 4000E)

Член од
30 јануари 2014
Мислења
943
Поени од реакции
633
Oh ezero spagja vo poladni ezera. Što e dobro, jas ne sakam pretopla voda. No se slučuva, sega letata se potopli od porano, na leto na nekoi plaži vodata da bide pretopla

Kajgana Shop

На врв Bottom