Пресвртница за Украина

• Креатор на темата Креатор на темата Misirkov
  • Време на започнување Време на започнување

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    758
Samo ke ti kazam deka tatko mi beshe gore i bea site na nishan i samo se cekashe zeleno svetlo od golemi sili i da se zavrsese so toa divo pleme i rak na drzavata 20 godini podocna. Nikakva nespremnost tuku bas naprotiv se beshe sprovedeno maksinalno efektivno i za pocit a ne gomnojadci i komunjari kako tebe za 10e dnevnica da omalovazuvaat.
Izgubi se od forumov.
Вујко ми беше на терен исто, и тој истото го викаше. Татко ми беше уште во воена резерва од тоа што беше војска во ЈНА, тој викаше де крени ги резервистите пушти не да ги срамниме со земја.

Вујко ми беше на терен исто, и тој истото го викаше. Татко ми беше уште во воена резерва од тоа што беше војска во ЈНА, тој викаше де крени ги резервистите пушти не да ги срамниме со земја.
Tatko mi ne go imavme videno i cueno 5 dena, majka mi go 5 pati preplaka, ja se sekjavam bev dete i gledavme i slusasvme od terasa kaj se puka u Matejce i slicno..Isto i moite cickovci i ujkovci..Cela familija mi beshe direktno involvirana vo branenje nashe i sega istata taa cela familija e iselena radi vakvi bakterii komunjarski sto dobija glas i sila. Zatoa gi mrazam od dno dusha, ni bugar ne mi e kriv, ni Albanec, ni grk kolku ovie nashi sto direktno ne predadoa za svoj interes.

Tatko mi ne go imavme videno i cueno 5 dena, majka mi go 5 pati preplaka, ja se sekjavam bev dete i gledavme i slusasvme od terasa kaj se puka u Matejce i slicno..Isto i moite cickovci i ujkovci..Cela familija mi beshe direktno involvirana vo branenje nashe i sega istata taa cela familija e iselena radi vakvi bakterii komunjarski sto dobija glas i sila. Zatoa gi mrazam od dno dusha, ni bugar ne mi e kriv, ni Albanec, ni grk kolku ovie nashi sto direktno ne predadoa za svoj interes.

Почекај ќе се јави баш некој од тие куртони и ќе те праша што си барал во Еу а не си се иселил во Русија.

Твојот заклучок е на место, шансите се против Украина, ама три години се против нив и се уште даваат отпор на една Русија
Има една лекција од оваа војна....со глава ѕид не се бута.

Почекај ќе се јави баш некој од тие куртони и ќе те праша што си барал во Еу а не си се иселил во Русија.
Koj gi sljivi, obicno gi ignoriram ama me nerviraat vaka ko bozem fini, zagrizeni decki se pravat naudreni i direktno ili indirektno omalovazuvaat, u koren im e toa, komunjarska skola. Samo stap..

Има една лекција од оваа војна....со глава ѕид не се бута.
Се слагаме, лекцијата важи за сите страни.
Еве неколку други лекции:
Без воздушна надмоќ војна не се почнува!
Со братски народ војна не се почнува!
Кога некого ќе нападнеш, тој нема друг избор освен да се брани!
Покриен газ никој не го плука.

Хехе, кажи им го ова на Хрватите, па пиши каква реакција со добил од нив.

Покриениот задник на нео-нацистичката хунта во Киев си добива редовни дози ќотек секојдневно, не важат за нив овие твои правила, како за почеток тие го гранатираа руското цивилно население во Донбас пред почетокот на руската воена интервенција во Украина на 24 февруари 2022, толку од нивното невојување против братски народ.

Хехе, кажи им го ова на Хрватите, па пиши каква реакција со добил од нив.

Покриениот задник на нео-нацистичката хунта во Киев си добива редовни дози ќотек секојдневно, не важат за нив овие твои правила, како за почеток тие го гранатираа руското цивилно население во Донбас пред почетокот на руската воена интервенција во Украина на 24 февруари 2022, толку од нивното невојување против братски народ.
Мислам дека и пред 24.02.2022, мала група украински доверзанти влезе во Русија...остана незабележано, но факт е дека војната беше фингирана од военото лоби и администрацијата на Бајден, а кој исто така го најави оштетувањето на Северниот ток

Не ја гледаш големата слика....има неколку моменти, Минхен 2007 гледај го Путин што зборува, потоа 2018 кога Путин излегува со најава за хиперсонично оружје....тоа значи дека цела морнарица на САД е железо што плови со потенцијал да биде на дното у секој момент и декември 2021 кога им ставаат на маса предлог за нова безбедносна архитектура во Европа која ќе биде одобрена од САД сега. Украина у целава приказна е топовско месо и кога не знаат кај тераат ќе завршат кај не треба.

Не треси зелени овде ДПМНЕ беше на власт од 1998 до 2001 и го извршија предавството....ГРУПЧИН границата ,велеше Вашиот лажен војвода ,намерно ги пуштија да внесат оружје ...ни американци никој не беше замешан освен бугарашите од ДПМНЕ...маме им ебам предавничко, стално им се други криви ВИРУС

Ти веруваш во ова?
Види го Мирчевски, паметен човек. Кај дува ветрот таму е и он.

Мирчевски е поголем шљајм од сите соросоиди земени заедно

CiDEaj6.png

Последно уредено:

А шо да му се рече. Шо не отишол да чисти руски ќенефи него ли германски?
Ти бар ловиш украински дронови таму у мајка Русија.

Не треси зелени овде ДПМНЕ беше на власт од 1998 до 2001 и го извршија предавството....ГРУПЧИН границата ,велеше Вашиот лажен војвода ,намерно ги пуштија да внесат оружје ...ни американци никој не беше замешан освен бугарашите од ДПМНЕ...маме им ебам предавничко, стално им се други криви ВИРУС
Не е баш така....војводата а и брат љубе беа хохштаплери и станаа покасно и коалиција со СДС, иако уште од опозиција шекеровска му се закануваше на љубчо со затвор за Окта. Се почна уште од Бране, кога 98 го уапси сељоначалникот на Гостивар поради истакнување албанско знаме, а особено по пукањата кај Мала Речица и мртвоте таму. Потоа љубчо и силе се постаа со признавањето на Тајван, поради што Унпрофор не ја обнови мисијата на границата со Косово ( вето на ПР Кина).......

Не е баш така....војводата а и брат љубе беа хохштаплери и станаа покасно и коалиција со СДС, иако уште од опозиција шекеровска му се закануваше на љубчо со затвор за Окта. Се почна уште од Бране, кога 98 го уапси сељоначалникот на Гостивар поради истакнување албанско знаме, а особено по пукањата кај Мала Речица и мртвоте таму. Потоа љубчо и силе се постаа со признавањето на Тајван, поради што Унпрофор не ја обнови мисијата на границата со Косово ( вето на ПР Кина).......
9 јули 1997 беа апсени ....претходните години беа апсени за паравојска Митхад Емини и други алооо Шарпланинци се апсени само време на БРАНКО Ц./папата .....и после на тајни средби со ДПМНЕ договорени со молерот од тетово да гласааат шарпланинците масовно за да изгубат комуњарите,комунистите и да дојдат на власт на /фа со дпмне и ДПА црно кошуљаши ипосле почна разнебитување на МКД , ги ослободи ДПМНЕ сите од затвор Лажеа ке ги релаксираме меѓуетничките односи па после полнеа кутии со НЕФИ во Охрид за Методистот преседник за полесно да дојдат до Рамковниот и за све ова денес шо го кркат МКД

9 јули 1997 беа апсени ....претходните години беа апсени за паравојска Митхад Емини и други алооо Шарпланинци се апсени само време на БРАНКО Ц./папата .....и после на тајни средби со ДПМНЕ договорени со молерот од тетово да гласааат шарпланинците масовно за да изгубат комуњарите,комунистите и да дојдат на власт на /фа со дпмне и ДПА црно кошуљаши ипосле почна разнебитување на МКД , ги ослободи ДПМНЕ сите од затвор Лажеа ке ги релаксираме меѓуетничките односи па после полнеа кутии со НЕФИ во Охрид за Методистот преседник за полесно да дојдат до Рамковниот и за све ова денес шо го кркат МКД
Забораваш дека буч касиди беше министер на АРМ и прати кај опколената караула во Радуша Невооружени хеликоптери , па во заден момент Борис издаде директна наредба и ги прати Сухоите...а предавствата кај Вејце и Карпалак се од еден генерал кој го пензионираа и ја заташкаа работата... Единствена оружена акција против терористите за време на СДС беше за време на министерот Хари, а по што и самите СДС го сменија.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom