Во петок на бојкот? – Секоја акција може да успее ако има масовност! 31.01.2025

Ќе бојкотирате ли пазарување во Петок?

• Да

• Не, не ме интересира

• Да, но мислам дека нема ефект.

Резултатите може да се погледнат само после гласање.
Член од
6 февруари 2007
Мислења
5.154
Поени од реакции
6.168
МИЖИ АСАН ДА ТИ БААМ :pos:

Член од
6 септември 2007
Мислења
8.220
Поени од реакции
8.328
МИЖИ АСАН ДА ТИ БААМ :pos:
koj market e ova prasanje samo ?

Член од
5 март 2018
Мислења
17.097
Поени од реакции
19.495
Знаете дека, откако го анализирале прометот од прошла сабота, овој петок и маркетите го подржуваат бојкотот...
Поготово касиерките :D
Ќе му дојди како споен викенд

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.284
Поени од реакции
5.939
Ихаа, споен викенд, ама ќе им се удри од глава или сабота, или веќе денеска унапред си го платија...

Нема ефект ова никаков со бојкотот...

Цела недела бојкот:

4 недели во месецот - најголеми ланци на маркетите во земјава... НЕДЕЛЕН бојкот по 2-3, пример на два маркети цела недела бојкот, втората недела од месецот други два маркети, трета недела други 2-3, четвртата недела СИТЕ МАРКЕТИ ГОЛЕМИ НА БОЈКОТ, пазарење само од маалски продавници...

Вака на еден ден бојкотот, ништо нема да смени што може да се почувствува по нашите џебој....

Член од
28 март 2006
Мислења
17.848
Поени од реакции
12.375
некои прередуваат роба, други прават пописи. Башка дали помал промет нема да влијае врз платите на вработените, не е сигурно. Со еднодневни бојкоти во секој случај газдите нема да осетат ништо.

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
7.153
Поени од реакции
8.898
Да тоа ми беше прашањето и мене...а и во Хрватска заради тоа беа протестите...нивни ддомашни продукти во хрватска дупло поскапи него истите увезени во германија.
Ем поголем трошок за транспорт ем повисок стандард во германија како поевтино него во хрватска.

ПС. Можеби треба и кај нас да ги кренат цените по кафани,ресторани,козметички салони итд а да се спушти цената на храната.
Хрватска неодамна влезе во еврозоната. Што правеле со монетарната политика пред да влезат, можат само нивните економски генији да ти кажат.
Автоматски споено мислење:

Нутела кај нас 450-500 ден во германија 10€ таму плата незнам еве ке речам просечна 2-3к € кај нас просечна колку еве 1к евра.
Зошто тука не е нутелата дупло поевтина?????

А зошто наш производ во германија поевтин него тука??!
Цената се формира во зависност од пазарот, местоположбата, стандардите за квалитет и ред други работи.

Нема наш производ кој е поефтин во Германија него ли тука. Ако има наброј ми еден.
Автоматски споено мислење:

Мене тинекс, откако видов еден продукт што го користам, 200 денари поскап од секаде.
Па ете за тие 200 денари си слушаш музиче :icon_mrgr:

Некои ревносно ги оправдуваа поскапите цени на тинекс во однос на стокомак и кам со нелогични аргументи.

Истиот муабет ко да ги слушаш fan boys на iphone, Tesla за автомобили, Bose за звучници, Dyson за правосмукалки, кои се на цена 5× поскапи од конкуренцијата, а се подобри само 2% од перформанс.

Додека си има мерино, ќе има и волна :icon_mrgr:

Последно уредено:
Член од
30 август 2024
Мислења
156
Поени од реакции
702
Некои ревносно ги оправдуваа поскапите цени на тинекс во однос на стокомак и кам со нелогични аргументи.
Од другана тема каде објасни дека имаш 5 секунди да реагираш и да истрчаш булевар и да рипнеш во тревник ако некој вози 130, сфативме дека си наглуп. Прилично.

Ама нема везе, еве ти еден аргумент: Иди пазари во Веро Тафталиџе или Тинекс Лиса (или уште десетици други, да не го тупам).
Голема квадратура, широк маркет, простор помеѓу рафтови 10 души да се разминат со колички, осветлен, нови фрижидери, чист. Сувомеснато свежо достапно веднаш, месо, готова храна (кујна).
Во маркетите вложени (карикирам) 800.000 евра. Константна реинвестиција од 20.000 еур годишно.

Ај сеа иди пазари во некој од другиве Кам, Стокомак, Рептил, Елида, Зур, Дим. Имаат 50% маркети од 2010 година, кровот им се распаѓа. Пола плочки искршени, темница жива, полу функционални фрижидери. Пола немаат сувомеснати производи а за месо да не збориме. Готова храна скоро и никој да нема. Во маркетот вложени 80.000 евра, со реинвестиција само ако рикне неонка.

Едниот горе е супер маркет, другиве се хард дисконти. Која е логиката да го казнуваш овој горе, што се потрудил да има подобри услови за своите клиенти а со тоа и подобра клиентела, дека другите продавале 15% поевтино па мораш и ти? А дисконтиве не уложиле ни 500 евра во пола од нивните маркети. Битно нови се отвараат на секоја недела.

Знаеш како... Иди во аптека што е во мол (или иди во аптекана кај Тинекс Лиса). Капки за нос Нафазол се 180 денари, додека во сите други аптеки низ населби се од 130 до 140 денари. Зошто една аптека смее да наплаќа 35/40% повисоко од другите?

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
7.153
Поени од реакции
8.898
Од другана тема каде објасни дека имаш 5 секунди да реагираш и да истрчаш булевар и да рипнеш во тревник ако некој вози 130, сфативме дека си наглуп. Прилично.

Ама нема везе, еве ти еден аргумент: Иди пазари во Веро Тафталиџе или Тинекс Лиса (или уште десетици други, да не го тупам).
Голема квадратура, широк маркет, простор помеѓу рафтови 10 души да се разминат со колички, осветлен, нови фрижидери, чист. Сувомеснато свежо достапно веднаш, месо, готова храна (кујна).
Во маркетите вложени (карикирам) 800.000 евра. Константна реинвестиција од 20.000 еур годишно.

Ај сеа иди пазари во некој од другиве Кам, Стокомак, Рептил, Елида, Зур, Дим. Имаат 50% маркети од 2010 година, кровот им се распаѓа. Пола плочки искршени, темница жива, полу функционални фрижидери. Пола немаат сувомеснати производи а за месо да не збориме. Готова храна скоро и никој да нема. Во маркетот вложени 80.000 евра, со реинвестиција само ако рикне неонка.

Едниот горе е супер маркет, другиве се хард дисконти. Која е логиката да го казнуваш овој горе, што се потрудил да има подобри услови за своите клиенти а со тоа и подобра клиентела, дека другите продавале 15% поевтино па мораш и ти? А дисконтиве не уложиле ни 500 евра во пола од нивните маркети. Битно нови се отвараат на секоја недела.

Знаеш како... Иди во аптека што е во мол (или иди во аптекана кај Тинекс Лиса). Капки за нос Нафазол се 180 денари, додека во сите други аптеки низ населби се од 130 до 140 денари. Зошто една аптека смее да наплаќа 35/40% повисоко од другите?
Доволно е да те чита човек, нема потреба да те коментира :pos:

Член од
30 август 2024
Мислења
156
Поени од реакции
702
Доволно е да те чита човек, нема потреба да те коментира :pos:
Абе ти смеј се колку сакаш, деген си. Заклучивме од моментот кога кажа дека можеш да рипнеш булевар за 3 секунди.

Дај ми еден одговор, било каков. Дали за маркетите дали за аптеките. Еден издржлив нормален одговор.

пс: Пошто си глуп и освен Боливуд филмови со рипање по тревници не знаеш повеќе, еве да ти одговорам: Таа аптека работи цел ден од сабајле до вечер, додека сите други затвараат во 8. Работи и во сабота и во недела до 10 саат.

Последно уредено:
Член од
16 мај 2010
Мислења
6.342
Поени од реакции
5.723
Со срце го чекав моментов да кажам на пола форум Told you so. По некои балкантивности на народов, искача дека е така како што проповедав тука. Четврток и сабота се пазари на макс, за петок да бидне по социјални мрежи сите се дружиме, хејт према маркети.

За да се види дали е успешно ова потребни се неколку работи.
1. Просечен обрт по ден за 2024
2. Просечна профитабилност по месец во 1 квартал 2024
3. Просечна потрошувачка во недела на протест за сите денови, освен петок. Во најмала рака за четврток и сабота
4. Просечен обрт на дента на протестот - не е многу битен, но убаво е да се види што и како се бројките, може и без овие.
5. Просечна профитабилност за Февруари

Oна што знаеме:
- Петокот имаа намалени обрти (барем така беше објавено, што е логично и мене колата не ми троши кога не ја возам. Ја обожавам оваа аналогија)
Она што јас претпоставувам:
- Пазарењето во другите денови компензира за петокот

Ако 4 = 1, џабе прашина кревање, може ете само некој медиумски притисок да се извади како позитива.
Бидејќи 3 ќе е секако поголемо од 4, не интересира дали 3 ќе е поголемо од 1. Ако тоа е случајот, сите што протестирате ќе треба да ми купите пиво, и тоа у петок, у маркет по избор ја не дискриминирам :)
А ако на крај излезе 5ката да е поголема од 2ката (не мора во споредба со сите, еве Февруари со Февруари споредба) е тогаш фер ќе е да се стави клуч на темава.

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
7.153
Поени од реакции
8.898
Абе ти смеј се колку сакаш, деген си. Заклучивме од моментот кога кажа дека можеш да рипнеш булевар за 3 секунди.

Дај ми еден одговор, било каков. Дали за маркетите дали за аптеките. Еден издржлив нормален одговор.

пс: Пошто си глуп и освен Боливуд филмови со рипање по тревници не знаеш повеќе, еве да ти одговорам: Таа аптека работи цел ден од сабајле до вечер, додека сите други затвараат во 8. Работи и во сабота и во недела до 10 саат.
Шо да ти дадам коментар на глупоста што ја напиша?

Еве ти од мене еден предлог како за твојата интелигенција:

Отвори телефон за донации за Тинекс, Веро за да избијат повеќе пари од тие 800 000 евра. Пошто ете тоа е добар "бизнис" модел да им наплаќаме повисока цена на бабичките кои немаат автомобили и се принудени да купуваат од кај нив. :icon_mrgr:

Kajgana Shop

На врв Bottom