Фан Клуб: Манчестер Јунајтед

Член од
29 октомври 2023
Мислења
603
Поени од реакции
836
Многу му збори тоа устата ко за 21 годишно детиште уште зелено у тоа главата. Самиот си се урочи кога го изјави ова:Прегледај го приврзокот 442287
Не е до урок,дечкото го гледавте како потенцијал,мене уште на прва не ми се допаѓаше,ама сакав да сум грешка. И не е до тоа шанси не му се креират, на напаѓач една да му направиш треба да поентира, ако има среќа и повеќе. До се е според мене, најмногу работа без топка,движење и слично. Не е брз,слаб прв допир,слаба техника ма ништо не ми се допаѓало кај него искрено, плус би му дал на шут,друго не е ни за спомнување, така си мислам и во Фулам овој би бил на клупа.Евертон такви клубови.

Член од
7 декември 2019
Мислења
4.648
Поени од реакции
8.238
Сево ова околу играчите држи вода, ама и Аморим го дрви.
Немаме играчи за неговата формација, па јбт, ако знаеш дека до лето тоа е тоа, се прилагодуваш, па кога ќе закрпиш состав фурај го својот филм. Макар што ни за 3 години нема да може да склопи тим како Спортинг! Плус притисоци одозгора, еден куп скапо платени ѓубренца, мора да ги форсира, ако сакаат да ги шитнат на лето!

Ryan Giggs

tearing you apart since 1991
Член од
27 мај 2009
Мислења
11.860
Поени од реакции
21.704
Не е до урок,дечкото го гледавте како потенцијал,мене уште на прва не ми се допаѓаше,ама сакав да сум грешка. И не е до тоа шанси не му се креират, на напаѓач една да му направиш треба да поентира, ако има среќа и повеќе. До се е според мене, најмногу работа без топка,движење и слично. Не е брз,слаб прв допир,слаба техника ма ништо не ми се допаѓало кај него искрено, плус би му дал на шут,друго не е ни за спомнување, така си мислам и во Фулам овој би бил на клупа.Евертон такви клубови.
Добар фудбалер ќе се адаптира во било која лига или клуб, но едноставно Хојлун не е таков. Викаш Евертон, јас викам дека и таму ќе грее клупа ... можеби ќе му одговара Италија и тоа во некој клуб како Комо, Монца или Каљари ... за топ 5 Италија нема никаде да игра прв тим.

Член од
6 ноември 2017
Мислења
146
Поени од реакции
306
Да знаев дека до волку ужасен напаѓач ќе имаме ќе барав Роналдо да останеше. Жими се и Лукаку не беше до волку лош. Тежок scam ни направија Аталанта шо ни дадоа напаѓач за £70м со само 9 голови. Ништо во него не гледам шо ми кажува дека е голем потенцијал за разлика од другиве млади играчи ко Мејно или Јоро.
Автоматски споено мислење:

Јас мислам дека сме печени за Чемпионшип, што побрзо тоа подобро.

Sent from my ELS-NX9 using Tapatalk
Не дај боже. Незнаеш колкава пропаст му се пишува на клубов ако тоа му се деси. Знам сите го сакаат ова ради лошата форма али има повеќе тимови испод нашиов шо се полоши така да мали се шансите да испаднат во Чемпионшип.

Последно уредено:
Член од
3 ноември 2009
Мислења
6.918
Поени од реакции
40.876
Јунајтед се овци, во поговорката дур има овци ќе има и волна. Демек сега со новиот лев бек од 40м евра од ебениот Лече ќе напраат нешто? Им го накршија на Лече им обезбедија буџет за наредни 5 сезони, нека си ја чукаат главата сеа со цигото. На лето овој ќе донесе некој тежок просек од Спортинг за 120м и нив ќе ги обезбедат за наредни 10 години и така цело време во круг.

Јунајтед ти е оној лик што купува голф 4 од 1999та со 180.000 км и верува дека стварно има толку. Едноставно плацевите плачат за такви ликови, а во фудбалот, разни Лечиња, Спортинзи и Дортмунди плачат за Јунајтед да им тропне на врата за некој нивни фудбалер па да им го увалат со приказната плаќаш потенцијал.

Член од
31 јануари 2007
Мислења
18.909
Поени од реакции
23.009
Јунајтед се овци, во поговорката дур има овци ќе има и волна. Демек сега со новиот лев бек од 40м евра од ебениот Лече ќе напраат нешто? Им го накршија на Лече им обезбедија буџет за наредни 5 сезони, нека си ја чукаат главата сеа со цигото. На лето овој ќе донесе некој тежок просек од Спортинг за 120м и нив ќе ги обезбедат за наредни 10 години и така цело време во круг.

Јунајтед ти е оној лик што купува голф 4 од 1999та со 180.000 км и верува дека стварно има толку. Едноставно плацевите плачат за такви ликови, а во фудбалот, разни Лечиња, Спортинзи и Дортмунди плачат за Јунајтед да им тропне на врата за некој нивни фудбалер па да им го увалат со приказната плаќаш потенцијал.
Го наполнивме буџетот на Ајах сега на ред е буџетот на Спортинг и бивши Спортинг играчи. Го мразам тоа. И мора Аморим да смени тактика и формација, неможеш со глава во ѕид секое ебена утакмица истата формација и ротирање играчи до бескрај.

Го бранев претходно да продолжи со пристапот ама веќе преку кур со тој систем, кога реков дека ништо нема да се смени со доаѓањето на Аморим тука еден пишуваше дека ќе сме го виделе најдобриот фудбал.. Аморим ми аморее пишуваше.. Ликот се изгуби на цело со неговиот пристап.

Член од
21 ноември 2007
Мислења
10.760
Поени од реакции
9.540
Рубен ни е многу тврдоглав. Веќе некое време тврдам дека 3-4-3 со моменталниов ростер не може да функционира. Може да го имплементира тоа што го замислува и со друга формација. Гарна и Амад не можат да бидат 10ки, кога најдобри партии даваат на крила. И гледајте дека постојано напаѓаат по крила, а Башка крилни бекови треба да оперираат преквалитетно за да функционира тоа, а во моментов Мазрауи и Далот не се тоа.
Преочигледни сме во нападите и 2 дена да напаѓавме немаше да дадеме гол.
Башка никаков ризик не гледам во период кога треба да ризикуваме. Пак играч за играч замени. Лича се повреди, влегува Де Лихт...а бркаме резултат.

Ryan Giggs

tearing you apart since 1991
Член од
27 мај 2009
Мислења
11.860
Поени од реакции
21.704
Рубен ни е многу тврдоглав. Веќе некое време тврдам дека 3-4-3 со моменталниов ростер не може да функционира. Може да го имплементира тоа што го замислува и со друга формација. Гарна и Амад не можат да бидат 10ки, кога најдобри партии даваат на крила. И гледајте дека постојано напаѓаат по крила, а Башка крилни бекови треба да оперираат преквалитетно за да функционира тоа, а во моментов Мазрауи и Далот не се тоа.
Преочигледни сме во нападите и 2 дена да напаѓавме немаше да дадеме гол.
Башка никаков ризик не гледам во период кога треба да ризикуваме. Пак играч за играч замени. Лича се повреди, влегува Де Лихт...а бркаме резултат.
Аморим се повеќе остава впечаток дека толкав му е капацитетот. Фудбал ви е исто како шах, само што за разлика од фудбалот во шахот имате 32 фигури. Ако секој пат отварате исто, противникот однапред ќе ви го знае движењето, како нападот така и одбраната. Тоа го прави Аморим секој натпревар, 3-4-3 со некаква ротација на играчи, го читаат како селски буквар и мака мачиме со многу полоши протиовници.
Не може 3-4-3 да одговара контра на секоја формација, гледаш што игра противникот и ти се адаптираш на формацијата. Порано правеа анализи на противничките тимови, но изгледа тоа воопшто не се прави повеќе. Играчиве исто така делуваат како воопшто ништо да не тренираат, малтене како прв пат да се гледаат на терен. Очај !!!

Член од
13 мај 2016
Мислења
501
Поени од реакции
966
Незз што ве боли К за лигата.
На сите му е јасно дека плафонот таму е 5+место со нормална форма во моментов.
Во превод џабе и да запнат таму.

Ама тоа што нема да биде џабе е ако ја вуиграаат ебаната 343 тактика, па макар и завршиле 16то.
Има само еден фронт каде што треба да личат на тим, тоа е ЛЕ.
Нека се пробаат и во ФАисто така.

Ама мелодрами дека Аморим си играл курот со експерименти во ПЛ, секако дека ќе си игра. Ако има барем два грама мозок ќе го прави тоа.
Затоа што оваа сезона резултатите нема да му се земат за зло, ама наредна знае дека мора топ 4, или ќе лета.

Наредно лето тројца играчи се доволни, за комотно да влезе топ 4 нема ни да бараме повеќе наредна сезона, ама ќе се бара и тоа како тимот да има претпознатлив стил, игра, план.
А тоа нема да го постигне ако почне баш сега ко ЕТХ да измислува топла вода со нему не позната тактика.
Нека прави тоа што знае најдобро, па според тоа ќе му се суди.

dantemkd

demon hunter
Член од
5 јануари 2013
Мислења
10.780
Поени од реакции
10.088
Незз што ве боли К за лигата.
На сите му е јасно дека плафонот таму е 5+место со нормална форма во моментов.
Во превод џабе и да запнат таму.

Ама тоа што нема да биде џабе е ако ја вуиграаат ебаната 343 тактика, па макар и завршиле 16то.
Има само еден фронт каде што треба да личат на тим, тоа е ЛЕ.
Нека се пробаат и во ФАисто така.

Ама мелодрами дека Аморим си играл курот со експерименти во ПЛ, секако дека ќе си игра. Ако има барем два грама мозок ќе го прави тоа.
Затоа што оваа сезона резултатите нема да му се земат за зло, ама наредна знае дека мора топ 4, или ќе лета.

Наредно лето тројца играчи се доволни, за комотно да влезе топ 4 нема ни да бараме повеќе наредна сезона, ама ќе се бара и тоа како тимот да има претпознатлив стил, игра, план.
А тоа нема да го постигне ако почне баш сега ко ЕТХ да измислува топла вода со нему не позната тактика.
Нека прави тоа што знае најдобро, па според тоа ќе му се суди.
Моментално ни требаат минимум 10 играча, и ритање на играчи како Каземиро, Линделоф, Мегваер, Онана, Рашфорд, Ентони,Шо, Далот.
Другите у тимот можда ќе се снајдат можда не кој знае.

Член од
10 декември 2010
Мислења
6.563
Поени од реакции
8.167

Да го удреше некој, па да разберам. Ова веќе е загрижувачки тренд кај него.

Како мислиш? Сака, Нванери, Мајлс Скели?
Сака доби деби од Емери, овие другиве тек сеа после 5 години. Имаше многу критики за неговиот пристап и за фактот дека не користи многу играчи од академијата.

Да го удреше некој, па да разберам. Ова веќе е загрижувачки тренд кај него.
Нема потреба од разбирање, лигаменти се кинат неконтактно. Потпирање со цела тежина при голема брзина што резултира со исфрлање (како центрифуга или инерција) резултира со кинење. Не прашувај како знам, го научив на потешкиот начин.

Чисто за контекст, коска полесно се крши отколку што се кине лигамент на колено.

Последно уредено:
Член од
14 април 2012
Мислења
32.861
Поени од реакции
67.383
Нека го провери некој @Hellz Guardian , да не пресиса. На љубимецов негов му ставија цена помала од Макс Килман. :pos:

Kajgana Shop

На врв Bottom