dantemkd
demon hunter
- Член од
- 5 јануари 2013
- Мислења
- 10.791
- Поени од реакции
- 10.107
Да им се посерам на ArsenalovciУште не можам да најдам агол да видам како е ова пенал, ама кога Арсеналовци се закануваат на судии, ова е исходот
![]()
Да им се посерам на ArsenalovciУште не можам да најдам агол да видам како е ова пенал, ама кога Арсеналовци се закануваат на судии, ова е исходот
![]()
Поготово ја... и тоа секоаш у негативен контекст и потенцирам колку е Артета лигав тренер и цела екипа ја напраел по негов калап, што е логично, ипак ПОМОШНИК тренер е. Арсенал како екипа не ми е антипатична, напротив.. цела плеада фудбалери со Пирес, Беркамп, Љумберг, Фабрегас итд итд ми биле може и најјинтересни за глеање и уживање, ама овој Арсенал, тоест со овој тренер може е напреднат во играта, ама во фер плеј и лигавење кај стигнат се ВРВ. Поготово ги пљукам кај стигнам и за се што е можно после оној меч 2-2 пред две сезони на Енфилд. Боже ме сачувај. Какво пичкање, преправање, вршење непотребен притисок, се бореа за титула. До тој момент бев Арсенал да ја освои титулата, за таа сезона... имаја неколку јаки текми кај што вртеја у 90+ итд итд... али таа утакмица беше врв на лигавењето и покажувањето на правото лице на Артета. 2-0 водеше Арсенал, мислам дека ни Пул таа сезона нешто не се замараше баш, сезоната беше секако пропадната, мислам дека и они се напнаја дур не израмнија за да му се посерат на грдиот Артета.Фановите на Ливерпул сезонава се оспеднати со Арсенал од некоја непозната причина, од уста не го вадат клубот. Не знам што глави ќе беа на +9 да пекаат по ситуации од лани. Вие игравте денес, имате сомнителен пенал досуден за вас, анализирајте го него, дискутирајте за него, не ситуации од лани, ко ние ситуацијата со Брентфорд со заборавање на повлечена офсајд линија да ја пуштаме после секој натпревар на Ливерпул, нема смисла.
За ситуацијата со Одегард по 10ти пат:
As Odegaard attempted to turn around, his foot slipped from under him; a consequence of Liverpool’s overwatered Anfield pitch.
Odegaard’s arm went out to support his body as he fell, and that’s when it made contact with the ball.
According to the laws since 2019/20, there will be no handball offence “if a player is falling and the ball touches their hand/arm when it is between their body and the ground to support the body”.
The only exceptions would be if the arm had made the body unnaturally bigger, or if the handball was deemed deliberate. Neither of those exceptions apply in this case, as the movement of the arm was clearly a natural and unintentional reaction to the slip. Повеќе тука
Aaaa, па штом извадок од портал кој се вика Daily Cannon пишува дека не е рака, тогаш не е рака. Нема врска што главниот на судиите излезе и кажа дека судијата згрешил, и дека требало да се досуди пенал.Фановите на Ливерпул сезонава се оспеднати со Арсенал од некоја непозната причина, од уста не го вадат клубот. Не знам што глави ќе беа на +9 да пекаат по ситуации од лани. Вие игравте денес, имате сомнителен пенал досуден за вас, анализирајте го него, дискутирајте за него, не ситуации од лани, ко ние ситуацијата со Брентфорд со заборавање на повлечена офсајд линија да ја пуштаме после секој натпревар на Ливерпул, нема смисла.
За ситуацијата со Одегард по 10ти пат:
As Odegaard attempted to turn around, his foot slipped from under him; a consequence of Liverpool’s overwatered Anfield pitch.
Odegaard’s arm went out to support his body as he fell, and that’s when it made contact with the ball.
According to the laws since 2019/20, there will be no handball offence “if a player is falling and the ball touches their hand/arm when it is between their body and the ground to support the body”.
The only exceptions would be if the arm had made the body unnaturally bigger, or if the handball was deemed deliberate. Neither of those exceptions apply in this case, as the movement of the arm was clearly a natural and unintentional reaction to the slip. Повеќе тука
Фер мислење, поштувам што си признаваш. И јас искрено многу често по некои постапки на Артета сум со facepalm особено после некои изјави дека топката била поразлична и дека многу летала па затоа сме изгубиле или кога ќе почне да ги влече играчите во терен да се жалат за повреда да одзима време. Тотално кловновски непрофесионални потези/изјави. Но од друга страна го почитувам што се нафати да оправаа клуб заглавен во тиња многу длабоко и да го направи пак релевентантен клуб.Поготово ја... и тоа секоаш у негативен контекст и потенцирам колку е Артета лигав тренер и цела екипа ја напраел по негов калап, што е логично, ипак ПОМОШНИК тренер е. Арсенал како екипа не ми е антипатична, напротив.. цела плеада фудбалери со Пирес, Беркамп, Љумберг, Фабрегас итд итд ми биле може и најјинтересни за глеање и уживање, ама овој Арсенал, тоест со овој тренер може е напреднат во играта, ама во фер плеј и лигавење кај стигнат се ВРВ. Поготово ги пљукам кај стигнам и за се што е можно после оној меч 2-2 пред две сезони на Енфилд. Боже ме сачувај. Какво пичкање, преправање, вршење непотребен притисок, се бореа за титула. До тој момент бев Арсенал да ја освои титулата, за таа сезона... имаја неколку јаки текми кај што вртеја у 90+ итд итд... али таа утакмица беше врв на лигавењето и покажувањето на правото лице на Артета. 2-0 водеше Арсенал, мислам дека ни Пул таа сезона нешто не се замараше баш, сезоната беше секако пропадната, мислам дека и они се напнаја дур не израмнија за да му се посерат на грдиот Артета.
Нема врска, поентата со сликите не беше дека ги влечеме после секое коло судиските грешки, туку сакав да му одговорам на типот дека судиите ги сакале Ливерпул и екипите од Манчестер.
Имаш 2 типа на судиски грешки признаени од PGMOL. Едната е ситуации како онаа на мечот меѓу Ливерпул и Тотенхем кога судиите лошо разбрале која е одлуката донесена на терен па погрешна одлука разгледувале, или пак Арсенал со Брентфорд кога судиите заборавиле офсајд проверка да направат, значи јасни човечки грешки (заборавање, мискомуникација), тука нема простор на погрешно толкување, никое правило не може да ги оправда. Вториот тип е ситуација како оваа со раката во паѓање од лизгање или црвен по некој фаул, каде што судијата нашол некое правило по кое ја досудил првичната одлука, го кажал правилото и судиите во ВАР собата нашле 10% да го оправдат правилото (случајот со раката на Одегард). Во случајов јас ти постирав на кој основ судијата + судиите од ВАР собата ја донеле одлуката на терен да не е пенал, независно кој медиум го пренел тој артикал. Да сум судија и јас би досудил пенал на такво нешто, само праќам објаснување зошто не било тогаш пенал. Објаснувањето од Вар аудито е дека Одегард се лизга, во моментот кога гледа дека топката оди накај раката која ја поставува за да се задржи, тој ја повлекува раката кон него и тогаш го мава топката. Во вториот тип на грешки за реакцијата на PGMOL се дискутираат фактори како намера, брзина на топка, близина на играч итн итн и од различен судија различно може да се толкува одредена ситуација.Aaaa, па штом извадок од портал кој се вика Daily Cannon пишува дека не е рака, тогаш не е рака. Нема врска што главниот на судиите излезе и кажа дека судијата згрешил, и дека требало да се досуди пенал.
Jaс не знам што е тешко да признаете дека било пенал. Мечот е завршен, ништо нема да се смени. Некогаш ке го јадеш од судиите, некогаш ке ти дадат поклон одлука.
ЕТХ да му позавиди на глупоќата.Ама добро му текна ова со Меину 9ка, се виде разлика одма.
Не е тачно дека сезоната беше у курац отидена кога ги презема Аморим. Со оглед дека и 5то место носи сезонава ЛШ беа одалечени само 4-5 бода од истото.Nisto od onoj jadnikon so gnezdo na glava sto mi izlaga random na rilsovi, sto nemal da se shisha sve dodeka junajted ne tepa 5 po red, a imaa 3 sea u niza, i palas i lester u FA kup doma, zicer ...
343 e odenje so glava kroz zid na Amorim, mislev e dovolno pameten da se adaptira na rosterot so koj raspolaga, pa kakov saka neka e, los, mizeren, i slicno, ne e timov stvoren za vakva formacija i prasanje e dali nekad ke bide, so ogled deka edno 10 igraci mu trebaat za istoto.
Bar neka proba 352 ako nisto drugo, veke ako mora so 3ca nazad, ama sea so Martinez za koj mozno e sezonata da e zavrsena, tesko i deka ima uslovi da koristi fiksno 3 nazad.
Sezonava vo PL mozda e u kurac otidena jasno e toa uste pred 2-3 meseci ama LE e seuste varijanta za da se izvadat od gomnata i da probaat nesto poveke.