Wizz Air летови од/до Македонија

Член од
5 март 2018
Мислења
17.058
Поени од реакции
19.436
Мене ми се има случено само време да ми поместат, ми понудија или да го прифатам новиот термин или да ми вратат парите.
Мора во меилот да има објаснување што ти нудат

Член од
11 април 2012
Мислења
4.731
Поени од реакции
5.483
Во самиот меил треба Wizzair да ти понудат опции, нема такво нешто?
Јас имав ваква случка ама со друга компанија и ми понудија 2-3 варијанти.
@коцка и @cholismo убаво пишаа дека во маилот од Визз имаш или опција да букираш друг термин (3 месеци пред после летот) или да ти вратат пари
Ама претпоставувам дека членот прашува за обесштетување зашто он веќе букирал се за терминот кој го сакал, ама букирал non-refundable зашто е поефтино

За жал ако ова е случајот Виз или било која авио компанија немаат зашто да те обесштетат според нивните terms and conditions е наведено дека одговараат само ако промената е помалку од 14 дена пред лет

Член од
21 ноември 2005
Мислења
5.235
Поени од реакции
957
@коцка и @cholismo убаво пишаа дека во маилот од Визз имаш или опција да букираш друг термин (3 месеци пред после летот) или да ти вратат пари
Ама претпоставувам дека членот прашува за обесштетување зашто он веќе букирал се за терминот кој го сакал, ама букирал non-refundable зашто е поефтино

За жал ако ова е случајот Виз или било која авио компанија немаат зашто да те обесштетат според нивните terms and conditions е наведено дека одговараат само ако промената е помалку од 14 дена пред лет
Да, така е веројатно.
Затоа секогаш букирам смештај со free cancellation, баш ради вакви ситуации.

Член од
6 септември 2021
Мислења
326
Поени од реакции
562
Во самиот меил треба Wizzair да ти понудат опции, нема такво нешто?
Јас имав ваква случка ама со друга компанија и ми понудија 2-3 варијанти.
Ima ponudeno da mi refundiraat 100% od parite, ama sepak ne mi odgovara toa, zashto vekje imam bukiranl drug let, vozovi, smehstaj itn...
Автоматски споено мислење:

Да, така е веројатно.
Затоа секогаш букирам смештај со free cancellation, баш ради вакви ситуации.
Posle sluchkava, kje gledam i jas vo idnina da bukiram vaka. Sekogash bukiram preku AirBnb, a kaj niv mora da se plati odnapred sumata

Член од
11 април 2012
Мислења
4.731
Поени од реакции
5.483
Posle sluchkava, kje gledam i jas vo idnina da bukiram vaka. Sekogash bukiram preku AirBnb, a kaj niv mora da se plati odnapred sumata
Sleden pat pogledni gi hotels.com I booking zasto AirBnb tolku zabegaa so cenite sto soba vo stan e na ista cena so hotel vo mnogu slucai
I ako gledas se da bukiras tolku odnapred obavezno da imas free cancelation

PS posebno za avtobusi vozovi i slicno od aerodrom prema destinacijata nikogas ne sum videl da se menuva cenata na biletot obicno se fiksna cena taka sto mozes da ja kupuvas stom stignes a ne so meseci unapred

Член од
6 септември 2021
Мислења
326
Поени од реакции
562
Sleden pat pogledni gi hotels.com I booking zasto AirBnb tolku zabegaa so cenite sto soba vo stan e na ista cena so hotel vo mnogu slucai
I ako gledas se da bukiras tolku odnapred obavezno da imas free cancelation

PS posebno za avtobusi vozovi i slicno od aerodrom prema destinacijata nikogas ne sum videl da se menuva cenata na biletot obicno se fiksna cena taka sto mozes da ja kupuvas stom stignes a ne so meseci unapred
Konkretno kupuvav bileti Venecija- Firenca preku trenitalia.com
Pravev sporedba za 29 mart beshe 27 evra po chovek, vo sporedba koga odbrav random datum 23 Januari beshe 50 evra po chovek.
I si pomisliv aj sigurno koga bukiram za nekolku meseci odnapred e duplo poevtino i ne mi se rizikuvashe da chekam.

Kajgana Shop

На врв Bottom