Wizz Air летови од/до Македонија

Член од
9 октомври 2022
Мислења
2.747
Поени од реакции
8.028
Скопје Салзбург преку Виена со Аустриан ти е 7.000 денара со 8кг багаж секој ден флексибилен.

Член од
17 јули 2024
Мислења
88
Поени од реакции
109
Сакам да прашам дали некој има некаква информација дали и кога ќе бидат пуштени авионски летови од Скопје за Барселона?

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.701
Поени од реакции
25.108
Оди си од Тирана дотогаш, имаш период преефтини се картите од таму.
Два пати денот има лет
kazi mu be chola, plus ke moze da se custvuva gord sto im ja dal azbukata... :icon_mrgr:

a tek od bt koga ke vodat linija.... ahhĥhh zaboraviv, bt nema aerodrom :facepalm:

Член од
6 ноември 2014
Мислења
4.163
Поени од реакции
10.110
Сакам да прашам дали некој има некаква информација дали и кога ќе бидат пуштени авионски летови од Скопје за Барселона?
Еве ги имаш достапни на wizz страната, прв лет е 03.05.2025.

Член од
6 септември 2021
Мислења
326
Поени од реакции
562
Edno prashanje. Bukirav let za Venecija na 28 mart ovaa godina.
Vchera mi stigna izvestuvanje od wizz air deka imaat promena vo rasporedot, odnosno deka noviot termin e na 25 mart, znachi 3 dena porano.
Vakva situacija poremetuva sve, zashto vekje imam bukirano smeshtaj, transport, let za nazad, patuvanjeto sum go planiral da bide 3 dena, sega ispagja 6 dena.

Dali imal nekoj vakva situacija vo minatoto da spodeli iskustvo i dali imam pravo na nekoja zhlaba, kaj shto kje mozham da zemam nekoja oshteta od Wizz Air?

Член од
17 јули 2024
Мислења
88
Поени од реакции
109
Vchera mi stigna izvestuvanje od wizz air deka imaat promena vo rasporedot, odnosno deka noviot termin e na 25 mart, znachi 3 dena porano.
Vakva situacija poremetuva sve, zashto vekje imam bukirano smeshtaj, transport, let za nazad, patuvanjeto sum go planiral da bide 3 dena, sega ispagja 6 dena.

Dali imal nekoj vakva situacija vo minatoto da spodeli iskustvo i dali imam pravo na nekoja zhlaba, kaj shto kje mozham da zemam nekoja oshteta od Wizz Air?
https://www.wizzair.com/en-gb/help-centre/delay-cancellation-and-refund/cancelled-flight/cancelled-flight-what-to-do Еве некои коирсни совети што да направиш

Член од
11 април 2012
Мислења
4.731
Поени од реакции
5.483

Колку што знам немаш никаква оштета тука, измената на летот ти е доста однапред пренесена и имаш можност да си прилагодиш се што си набројал.
Да претпоставам букираше non-refundable транспорт/сместување и неможеш да ги откажеш без да загубиш (реално тоа не е нивни проблем за жал)

Оштета те следува доколку летот ти е променет најмногу 14 дена пред летот, ако е повеќе од тоа се што можеш да направиш е да ти ги вратат парите назад. (барем од она што јас знам, можеби сум грешка иако сум доста сигурено во ова)

Информацииве не верувам дека се точни зашто летот не му е откажам променето му е времето на летот што не е исто

Член од
21 ноември 2005
Мислења
5.235
Поени од реакции
957

Во самиот меил треба Wizzair да ти понудат опции, нема такво нешто?
Јас имав ваква случка ама со друга компанија и ми понудија 2-3 варијанти.

коцка

Curiouser and curiouser!
Член од
12 јули 2005
Мислења
7.186
Поени од реакции
13.821
Во самиот меил треба Wizzair да ти понудат опции, нема такво нешто?
Јас имав ваква случка ама со друга компанија и ми понудија 2-3 варијанти.
Иста ваква случка со визер и имаа понудено опции, да ти ги вратат парите или да си пребукираш гратис

Kajgana Shop

На врв Bottom