- Член од
- 9 октомври 2022
- Мислења
- 2.733
- Поени од реакции
- 7.950
Што викаат Лидлци?A ти мислиш дека нема да имаат многу работа. Исто ќе биде како и другите денови.
Што викаат Лидлци?A ти мислиш дека нема да имаат многу работа. Исто ќе биде како и другите денови.
Што да викаат?Што викаат Лидлци?
Маржата им е иста, а набавната цена многу пониска.Дим, Зур, Кам и Стокомак се харддисконти. Не може да даваат поголема маржа од Тинекс, не смеат.
Ova e samo eden primer na toa so go zboram, lupanje gluposti. Tie ceni ne ti se radi marketite, ima sig edno 10 faktori za toa.Ова кај нас е повеќе вештачка инфлација.
Разбирам да е нутела поскапа ама производи од македонски производство да се уџум со цените.
Агроплод чоколадо стигна да е колку Милка ако не и поскапо, 18 денари беше пред некоја година.
Крали Марко пиво е 55 денари, мислам хелоууу
Да не прам муабет дека намалија и грамажа на некои производи а цените ги кренаа.
Со цените станавме Норвешка а квалитетот на храна да не го спомнувам
Наброј гиOva e samo eden primer na toa so go zboram, lupanje gluposti. Tie ceni ne ti se radi marketite, ima sig edno 10 faktori za toa.
Chuti da ne te mislam! Barem pavlakata ja obezbedi. Sea ushte Vlade domati po ladnovo da ti najdi i nemash ni ti ZimaИма напредок, има. Се исплашија од мојот пост за павлаката и продолжуваат да ја намалуваат. Вчера 39, денес 38. А 40 беше. Ќе ми се заблагодарите сабота, 37 кога ќе биде.
Прегледај го приврзокот 441975
Не давал. Т.е мене не ми давал ништо ни од нивата ни од кравите.Chuti da ne te mislam! Barem pavlakata ja obezbedi. Sea ushte Vlade domati po ladnovo da ti najdi i nemash ni ti Zima
Znaci NeChuti da ne te mislam! Barem pavlakata ja obezbedi. Sea ushte Vlade domati po ladnovo da ti najdi i nemash ni ti Zima
Поскапување на:Наброј ги
Што поскапе толку од лани до оваа година кај што сведочиме на скоро 30 % поскапување на сите артикли ?Поскапување на:
-Суровина
-Енергија во производство
-Амбалажа
-Бруто плата
-Транспорт
Значи, буквално се што ја прави производната цена...
Доволно?
Мислиш дека ако енергијата и суровината поевтинат ќе ги вратат цените по старо?Ево бензинот и дизелот не одат нагоре минимално варираат.Цениве продолжуваат да растат шо ако на лето цената на лебот, маслото и млекото бидат 200 ден?Каде е каројот на поскапувањава?Некои производи се поскапи кај нас него на запад.Па нели платите таму се повисоки.Поскапување на:
-Суровина
-Енергија во производство
-Амбалажа
-Бруто плата
-Транспорт
Значи, буквално се што ја прави производната цена...
Доволно?