Охрид

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
11.303
Поени од реакции
28.224
сега врчи Македонско знаме, паркинг си имам, трчање на кеј, после брцни се во вода. Топла вода добар ТВ нетфликс и те како ми се свиѓа Охрид. :D Поготово за Илинден, охридско лето, нова година, велигден итн полно е мераци.
Исто. Само уште да најдам некоја работа таму или римоут од дома и одма би се преселил Охрид.

Член од
28 ноември 2022
Мислења
458
Поени од реакции
876
Ohrid dava eden spokoj ,,kade nikade na drugo mesto go nemam doziveano,,.

Sum patuval mnogu, sum posetil mnogu drzavi. Sum ,,ziveel,, vo zapadnoevropski drzavi za dousovrsuvanje vo mojata dejnost //kade nikogas ne bi ostanal da ziveam//.
Nikogas ,,ne mozam da razberam,, kako nasi sogragjani ,,plukaat,, po ovoj prekrasen grad. Go ,,ocrnuvaat,, na bezbroj nacini , letuvaat onamu kade gi mrazat.
Neka letuva koj kade saka ,,makar i kaj ciganite,,. Jas odam na more sekoja godina , licno Hrvatska //moj vkus//. Ostatokot od godinata //letno// se kapam vo Ohrid. Vo Ohrid sum recisi sekoj vikend i praznik. Imam mnogu ,,steknati prijateli,, tamu, se druzime.

Da se davaat ,,kritiki i omalovazuvanje,, na nasata gordost, na nasiot najubav grad e sramota.
Ceni ima za secij dzeb. Smestuvanje za secij dzeb. Se omalovazuva samo ,,zatoa sto e nase,,. Zalno i tazno za nas kako nacija.

Jas ,,imam uste malku da porabotam,, potoa vo penzionerskite denovi, so sto Ohrid ke stane mojot stalen dom.

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.178
Поени од реакции
18.251
Член од
15 февруари 2019
Мислења
1.041
Поени од реакции
4.071

Sum patuval mnogu, sum posetil mnogu drzavi. Sum ,,ziveel,, vo zapadnoevropski drzavi za dousovrsuvanje vo mojata dejnost //kade nikogas ne bi ostanal da ziveam//.
Nikogas ,,ne mozam da razberam,, kako nasi sogragjani ,,plukaat,, po ovoj prekrasen grad. Go ,,ocrnuvaat,, na bezbroj nacini , letuvaat onamu kade gi mrazat.
Neka letuva koj kade saka ,,makar i kaj ciganite,,. Jas odam na more sekoja godina , licno Hrvatska //moj vkus//. Ostatokot od godinata //letno// se kapam vo Ohrid. Vo Ohrid sum recisi sekoj vikend i praznik. Imam mnogu ,,steknati prijateli,, tamu, se druzime.

Da se davaat ,,kritiki i omalovazuvanje,, na nasata gordost, na nasiot najubav grad e sramota.
Ceni ima za secij dzeb. Smestuvanje za secij dzeb. Se omalovazuva samo ,,zatoa sto e nase,,. Zalno i tazno za nas kako nacija.

Jas ,,imam uste malku da porabotam,, potoa vo penzionerskite denovi, so sto Ohrid ke stane mojot stalen dom.
Според мене единствен град на светот кој може да парира на Охрид во духовност и енергија е Ерусалим

Кај ниту еден од градовите што сум ги посетил во Европа нити 3те во САД не сум наишол на слично пријатно чувство ко во Охрид, можда сум пристрасен пошто е наш но стварно е уникатен, посебен и незаменлив

Член од
12 март 2009
Мислења
20.634
Поени од реакции
16.846

Член од
22 февруари 2024
Мислења
258
Поени од реакции
413

Мене тоа ми е план, иако роден во Скопје да сум пензионер не би живеел овде. Едноставно ради начинот на живот. Прошетка сабајле, појадок, малку пливање, туш, едно кафенце, дремка, вечер пак прошетка. Тоа би било. Сигурно во диско нема да идам на стари години :D

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
11.303
Поени од реакции
28.224
Мене тоа ми е план, иако роден во Скопје да сум пензионер не би живеел овде. Едноставно ради начинот на живот. Прошетка сабајле, појадок, малку пливање, туш, едно кафенце, дремка, вечер пак прошетка. Тоа би било. Сигурно во диско нема да идам на стари години :D
АХа ок дека на стари години нема да идам у диско и на свирки :icon_mrgr:

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
11.303
Поени од реакции
28.224
Со бастумчиња хахаха
Не , него во здраво тело здрав дух. Секој ден пливање, трчање башка и планинарење на Галичица. Здрава исхрана, риба, омега 3 масти, по некој алкохол на ден особено за викенд така тро појќе и тоа во наредни 30 години. Се гледаме за 30 години на стејџ со латиноамериканките во Куба Либре.

Член од
22 февруари 2024
Мислења
258
Поени од реакции
413
Не , него во здраво тело здрав дух. Секој ден пливање, трчање башка и планинарење на Галичица. Здрава исхрана, риба, омега 3 масти, по некој алкохол на ден особено за викенд така тро појќе и тоа во наредни 30 години. Се гледаме за 30 години на стејџ со латиноамериканките во Куба Либре.
Секако после утринска вежба следи чорба со ракииче за дезинфекција :D

AAbrat

Член од
28 октомври 2015
Мислења
740
Поени од реакции
1.694
Дај боже да си дочекаме пензија... Какви локации имат убај летниковци со поглед на езеро 10 минути со кола од бензискана да ти е мерак пиво да пијаш :D

Kajgana Shop

На врв Bottom