Во петок на бојкот? – Секоја акција може да успее ако има масовност! 31.01.2025

Ќе бојкотирате ли пазарување во Петок?

• Да

• Не, не ме интересира

• Да, но мислам дека нема ефект.

Резултатите може да се погледнат само после гласање.
Член од
30 август 2024
Мислења
131
Поени од реакции
599
Еве околу маржите.
Горе цената е во дим маркет,долу тинекс.
Дека увозниците/производителите биле криви и слаби маржи имале маркетиве :)
За други производи е можда обратна ситуација,односно дим да мава појака маржа од тинекс на други производи.

Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Дим, Зур, Кам и Стокомак се харддисконти. Не може да даваат поголема маржа од Тинекс, не смеат.

Член од
9 октомври 2022
Мислења
2.733
Поени од реакции
7.955
Македонците биле токмаци затоа шо кренале востание 903та?А шо требало да прават,да молчат и да трпат за да му докажат на бегот дека не се токмаци?Хрвативе се токмаци затоа шо бојкотираат?И Талјаниве се исти такви токмаци?
Токмаци биле дека отишле со црешово топче од кое загинале сите околу него кога пукнало прв пат. И да, и хрватите и итаљаните и сите си го губат времето со овие лигавештии.

Waverly Raven

Valedictorian
Член од
3 мај 2013
Мислења
156
Поени од реакции
83
Не знам дали бојкотот ќе успее или не, ама затоа маркетиве се пуштени на најјако со нови акции за викендов. :vrtioci:

Член од
5 март 2018
Мислења
17.015
Поени од реакции
19.378
Токмаци биле дека отишле со црешово топче од кое загинале сите околу него кога пукнало прв пат. И да, и хрватите и итаљаните и сите си го губат времето со овие лигавештии.
Шо знам, деновиве баги акции низ маркети видов, ќе да не им е сеедно.
Само да не е свако чудо за три дана.

Член од
30 октомври 2022
Мислења
681
Поени од реакции
1.800
Шо има врска црешовото топче со муабетов?Ти викаш дека токмаци биле затоа шо кренале востание.Какви грешки се направеле за време на востанието е друга тема,не ми врти муабет.

my_name_is_in_use

Шампион на паузи!
Член од
12 април 2024
Мислења
49
Поени од реакции
110
и со бојкотирањето мислите дека ќе се изврши притисок врз супермаркетите за да ги намалат цените? Но тоа не е секогаш така едноставно кога 90% од производите во супермаркетите се увезени, и ретко кој купува домашен производ. Од друга страна можеби би било поефективно да се охрабрите и купувате само од домашно производство? Со тоа ги подржувате домашните производители.

Член од
9 октомври 2022
Мислења
2.733
Поени од реакции
7.955
Шо има врска црешовото топче со муабетов?Ти викаш дека токмаци биле затоа шо кренале востание.Какви грешки се направеле за време на востанието е друга тема,не ми врти муабет.
Не ти вртам муабет, ти резонираш со емоција. Ја на емоција не трзам. Ќе дигнеш востание кога ќе бидеш спремен за тоа, а не да искочиш телетабис со 10 дена "република" колку да се каже само. Така е и ова. Непромислено, глупо и залудно и од емоција водено. Не ти учествувам у вакви неосновани глупости. Не ти е проблемот во малопродажбата. Тоа што ти немаш доволно пари да ги следиш цените е твој проблем кој треба на друго место да го бараши решиш.

Дали стварно мислиш дека долгорочно маркетите во кои секојдневно пазариш ќе ги намалат цените на истата побарувачка и истите трошоци за набавка и операција?

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.920
Поени од реакции
50.660
и со бојкотирањето мислите дека ќе се изврши притисок врз супермаркетите за да ги намалат цените? Но тоа не е секогаш така едноставно кога 90% од производите во супермаркетите се увезени, и ретко кој купува домашен производ. Од друга страна можеби би било поефективно да се охрабрите и купувате само од домашно производство? Со тоа ги подржувате домашните производители.
Согласен сум, ама си пробал ли било што од Винчини ? :icon_lol:

my_name_is_in_use

Шампион на паузи!
Член од
12 април 2024
Мислења
49
Поени од реакции
110
Согласен сум, ама си пробал ли било што од Винчини ? :icon_lol:
да сум пробал тоа тортиците, но неможеме да очекуваме на пр. Nutela да биде со иста цена тука како во Германија.Тука има транспорт, царина итн и нормално со повисока цена. Барај алтернатива ако ти е скупо.

Хоуп

ümid edirəm
Член од
13 април 2012
Мислења
2.579
Поени од реакции
9.700
Еве јас ти нудам органски производи директ од фарма. Можам да се кладам дека 3 пати макс ќе купиш и после ќе.отидеш вп маркет зашто ќе ти притреба нешто итно. И како што реков вратио се Леси куќи

Sent from my SM-S926B using Tapatalk
Чекај ама што мислиш ти дека ќе се вратиме во минатиот век, дека тоа е поентата? Секако дека ќе одам во маркет, јас лично бојкотирам за скапите производи, зошто се прават будали, производителот една година им дава производ по иста цена, а тие во таа година 12 пати ја креваат цената. Не бојкотирм да ги снема сосема, секако дека не планирам да земам од тебе органски тикви, од нивата на Владе домати, од Миле свежи печурки, од Грција да собирам маслинки. Освен ако нудите бесплатна достава во ред ете не одам во маркет.

my_name_is_in_use

Шампион на паузи!
Член од
12 април 2024
Мислења
49
Поени од реакции
110
сепак среќно утре со бојкотот, гледам ќе има ефекат :popce: ќе почекам до Сабота да идам тоалетна да купам можеби цената на Милде ќе биде преполовена!

Член од
17 август 2011
Мислења
10.358
Поени од реакции
18.470
Според тебе шо треба народот да прави,да молчи?Секој вика народот е токмак а јас сум најпаметен.Е па добро кажете им на токмациве како треба да се справат со ваква висока инфлација?
Kako mozhe da se spravis so globalna inflacija? Samo krik na nemokj.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.343
Поени од реакции
24.010
Чекај ама што мислиш ти дека ќе се вратиме во минатиот век, дека тоа е поентата? Секако дека ќе одам во маркет, јас лично бојкотирам за скапите производи, зошто се прават будали, производителот една година им дава производ по иста цена, а тие во таа година 12 пати ја креваат цената. Не бојкотирм да ги снема сосема, секако дека не планирам да земам од тебе органски тикви, од нивата на Владе домати, од Миле свежи печурки, од Грција да собирам маслинки. Освен ако нудите бесплатна достава во ред ете не одам во маркет.
Ke se prajs pisman. Domat jabucar so gnoj prihranet, prirodno zreen imas zaboraveno koga posleden pat si probala :)
I ne mi se od niva tuku od bavca, tuka zad kukja. I nemam sega, zima e. Eeee onamu vleto ta rabota.

Kajgana Shop

На врв Bottom