Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Има и друго...со која логика ние со 3 пати помала плата од хрватите пиеме хрватски јогурт со иста или помала це на а од нашиот ???? Да ти се помочам у политиката на субвенционирање на извозот, генерално...Гледав видео со цени од Хрватска, ептен ненормално е таму. Цените во Лидл/Кауфланд се до 3 пати повисоки од цените во истите маркети во Германија. Со влезот во ЕУ би требало (не сум до толку упатен во ова, претпоставка е) да нема царина или увозни даноци за производи увезени од ЕУ, така да не ми е јасно од каде доаѓа разликата. Не е Хрватска толку далеку од централна Европа па да кажеш поради транспорт, во Хелсинки што е максимално оддалечено по копно од Германија преку Северен Пол што се вози цените се тука некаде изедначени.
Единствена разлика што ми доаѓа на памет е ДДВ - 25% во Хрватска, 7% во Германија за основни продукти и 19% за останатите. Ако тоа е причината треба да бојкотираат политичари и влада, а не маркети. Сепак ни тоа не оправдува 3 пати повисоки цени според мене. Ај барем они имаат подобри плати. Ние како што немаме скоро никакво сопствено производство, ако не остават на милост на маркетите ќе наебеме повеќе и од Хрватите. А ми се чини на таму оди работава за жал.
Vlada na RM like thisАкцијава е добра у смисла малку да уздрма и у смисла на вежбање на солидаризација, треба да се подржуваат сите иницијативи.
Само повеќе ке купат во четврток и во Сабота ништо повеќе. Резултатот е ист.Не ја гледам логиката во акцијава освен некој очаен крик на немоќ према инфлацијата.
Има и друго во Хрватска, Бојкот на ЛИДЛ и сличните, а да се купува кај жените на тезги по пазарите, со КЕШСамо повеќе ке купат во четврток и во Сабота ништо повеќе. Резултатот е ист.
да почнеш бизнис да им бидеш конкуренција треба да имаш милиони, знаеш колку кошта една голема фабрика за да имаш производство од обем?
Не ја гледам логиката во акцијава освен некој очаен крик на немоќ према инфлацијата.
Епа не те интересира, тревата поскапена ли е, ќе има ли протест и за тоа?Не, не ме интересира.
За загадениот воздух тешко дека нешто ќе се смени, еве Струмица најавуваат бојкот, во Кочани имаше бојкот и советот донесе одлука ама кој го есапи народот, други се приоритетите на орките пардон партиите.ние имаме една прва и основна работа - ебено загаден воздух и тоа е прво и најпросто за кое треба да се бара решение.
За жалење сте, ве начекаа не можете без тутун и сега качувај цените.A bojkotiracite spomnaa nesto zs cenite na cigarite, namaluvanje na cenata i vrakjanje na nekoe normalno nivo od 30 denari po paketa ili za niv pu pu nevazi ?
Pa ne se pritresvam jas za cenite, ne povikuvam na bojkot tuku vie. Ke da vas povekje ve bolat cenite otkolku mene. Bilo kako bilo cim nema razbiranje i za ovaa, togas koj gi eba, niti ke se solidaliziram, niti ke bojkotiram. So ste pa vie poke od mene pa da vi namalvat cena na oriz i pilesko.За жалење сте, ве начекаа не можете без тутун и сега качувај цените.