kano
Farang
Јас ти одговорив плус ти поставив прашања на кои доколку се обидеш да одговориш, самиот ќе увидиш дека претходните твои тврдења се погрешни, а ти продолжи биди наивен дека С. А и Катар се одговорните и дека Сорос бил на платен список.
Така е, ебате глупите јужно корејци, место да сакаат по секоја цена да се спојат, они види ги.
Нормално ќе велиш мала цена, штом не си засегнат, не си во Украина ни во Русија.
Допрва ќе се борат против цел запад, дај боже да не биде така, ама сега за сега потезите на тоа укажуваат.
Абе едно газење што да ти кажам. Полжав да беше, побрзо ќе стигнеше до Киев. Тука е целата суштина, зашто Русите не ги нагазија кога го имаат потенцијалот. Бродови испогубија, рафинерии им сјебуваат, ги натераа да се префрлат на воен буџет.
Ќе си летаме дрончиња, од време на време кинжал или слично на кинжалот, па некој орешник, колку да трае циркусот.
tocno, prilicno sebicni i glupi se juzno koreancite i zatoa eden den ke go jadat. vidi gi svabite ili vietnamcite na primer, fati vreme da si gi sredat celosno drzavite ama se vo podem (svabite da ne se izglupiraa so ukraina i da ne ja slusaa usa ke si gazea)... zasegnatite rusi od donbas kako si imaat svoj armii i se borat taka? nekat da zavrsat zapaleni kako sonarodnicite vo odesa.
pa ke se borat, podobro taka nego da im sluguvaat.
a i ti nesto se brzas? zosto be se brzate tolku, ona ke si potrae. ke im se dade moznost na urkite da se preselat i udomat na zapad i nikogas poveke da ne se vratat i da pravat problemi. najnebitno e kolku vreme ke fati ova, bitno e celta da se ostvari. ona sto osvojuvaat i go cistat i nema nekoj golemi vrakanja na teritorii kako na pocetok. mislam i putin kaza spremen e da vojuva 10 godini ako treba.
Автоматски споено мислење:
Според мене на Русија не им е важно дали Украина ќе била дел од Еу или некоја унија на педерите,трансформаторите и оние кои немаат одреден род.
Ниту дали ќе им стиснат уште 30000 санкции. Поради тоа и мене ми нема суштина во ова што го пуштиле во оптек Украинциве.
Нив им е цел да издејствуваат нова сигурусна рамка, да немаат робусна екипа на неонацисти и шупаци кои се спремни до крај да се борат под каузата за некоја слободна Украина под подкровителство на Сад и Еу. Тука лежи цела суштина на СВО. Намалување на воениот потенцијал и превенција на влезот во Нато. Со тоа и избегнување на директен воен судир со Нато, иако де факто тој веќе се води.
Ако успеат да го издејствуваат ова, мислам дека ќе се согласат на завршеток.
Има смена на екипата во Вашингтон со Трамп. Знаеме дека премногу дрдори Трамп и дека со сенилниот барем знаеш на што си со него. Сам Путин него го преферираше. Мое мислење е дека Трамп ќе се обиде да добие позитивни сигнали од Кина и тн да влијаат посилно врз Русија при тоа веројатно ќе им се закани за посилни санкции кон Кина и Индија доколку не го направат тоа. Изговор ќе биде дека нафта купуваат и тн. Тарифи таму кур се тресе.
Конкретно Трамп. Вели ќе удри уште санкции кон Рускиот нафтен сектор, со тоа што директно влијаена цената да расте. Од друга страна го слушаш вика Арапите и Опек морале да дејствуваат да ја спуштат цената. Во ред има логика. И го слушаш после тоа вика Америка ќе била дрил бејби дрил. Со тоа што за да дрилаат, цената за барел треба да е над 70/80$ за да бидат профитабилни. Па ако се спушти цената еве за 405-50$ , ниту Америте сами ниту пак Арапите ќе ја дрилаат поради непрофитабилност.
Друго е што бетер од Бајден и Фон Лајен изгледа со изјавине дека 1.000.000 погинати имаат Русиве и дека пред колапс била економијата. Ама демек многу ги сакал и не требало вака.
Како што реков ова беше пуштено низ Украински медиуми.
tramp ke kopa i ke proba so americka nafta da ja namali cenata ama toa ke ja turne ksa kon brics i toa e veke seriozen problem za zapadot dolgorocno. posle vlezot na indonezija ako ksa i panama stanat del od brics recisiti site bitni pomorski tocki ke se pod brics samo atlantikot ke im bide otvoren za trgovija.
Последно уредено:

.