.... 3xpm,seto zaminalo....10 дена поминаа откако ме "префрлаа" на мтел, јас уште сум на лајка
Гризни јазик,камо среќа да им се блокира системот и да остане вака како што е STATUS QUO.Ако го срушат Вучиќ во Србија тогаш господ знае како ќе заврши МТЕЛ во Македонија.... 3xpm,seto zaminalo....
Подобро е директно таму да одиш и на портирница ќе почекаш да дојде овластено лице,ќе пополниш приговор и ќе го земе а за одговор ќе се изначекаш неколку месеци.Има некој што поднесувал приговор до Аек?
Затоа што на https://e-agencija.aek.mk/ полето услуги> Барање за решавање на спор не им работи.
На https://aek.mk/ има формулар но дали пополнетиот формулар само да им го пратам на маил или да им го доставам до архива. Некој да има искуство?
Normalno deka ke ti kazat deka go ukinale.Ne se budali da ti kazat probaj ti pa vidi dali ke pomine.Ednostavno dodeka pali na koj bilo nacin treba da se proba.Можеби тебе ти работи ама го укинаја така ми кажаја од Мтел
Isto mozam da potvrdam za porakite.Prakam od moj lycamobile broj na tatko mi taze mtel od vcera i porakite ne stigaat.Sto e najzalosno i OTP kod od stopanska ne stiga (ne znam zosto).Si ebale majkata ovie ako znaat sto pravat.Treba da se javam da prasam da zboram so niv minimum edno pola saat da gi prasuvam sto moze sto ne.Primer jas polnam kredit cesto za drugite domasni i familija so ogled deka rabotev porano vo lyca.Kako da nadopolnam kredit online i sto e najbitno dali mozam i kako da aktiviram paketi za niv ili po avtomatizam ke se aktivira.Katastrofa e ova sto nema kodovi ili online opcija.Да го раскажам моето искуство, може некому ќе му помогне:
На пакет од Лајка сум - оној 12 месеци за 4000 денари (Неограничени минути, СМС и 22ГБ нет) кој ми истекува во мај.
Вчера нешто после полноќ ми стигна порака од МТЕЛ дека сум префрлен на нивната мрежа и дека ми е активиран нивен пакет XtraTalk L.
Го рестартирав телефонот. За повици сè си беше во ред. Мобилниот интернет не функционираше, па сменив интернет подесувања и проработе со фина брзина (100мб download на speedtest). Видов на интернет дека овој пакет од МТЕЛ вклучува неограничени разговори и 20ГБ нет, ама сепак се јавив во контакт центарот да се распрашам.
Девојката од таму ми кажа дека овој пакет ќе се реобновува додека не ми истече она што претходно сум го имал со Лајка (до мај) и на мое изненадување ми рече дека имам и неограничени СМС (како што си беше под Лајка, ама кои не постојат во овој нивен пакет). Проверив пратив СМС до пријател (кој има број и на Лајка и на Телеком. Чудна работа е што СМС кон Лајка бројот не му стигна, ама на Телеком му стигна. Тој кога проба да ми прати од неговиот Лајка број исто така не ми стигна (!?).
Како што ми рекоа од центарот, во моментов нема начин да се провери колку интернет ти преостануваат (како што беше со кодот *137# на Лајка). Менито сега има нешто што се вика "важност на ваучер", но кога го избирам тоа ми пишува дека ќе ми биде пратена порака со инфо, а порака не стига. Не знам што е финтата со ова, ако некој декодира нека пише.
Тоа е тоа, генерално. Прашав и за во иднина доколку сакам да го активирам овој пакет на подолг рок дали има опција како на Лајка што беше онлајн. Рекоа дека засега нема таква опција, туку дека треба да уплатам пари на бројот (преку ваучерите) и после да се јавам во инфо центаров да ми активираат.
Ако некому треба нешто дополнително инфо, слободно нека пише, ако можам да помогнам.
Ги чекам со раширени раце кога ќе ме префрлат на МТЕЛ за да ми ги укинат пораките,веднаш одам во АЕК да поднесам приговор.Isto mozam da potvrdam za porakite.Prakam od moj lycamobile broj na tatko mi taze mtel od vcera i porakite ne stigaat.Sto e najzalosno i OTP kod od stopanska ne stiga (ne znam zosto).Si ebale majkata ovie ako znaat sto pravat.Treba da se javam da prasam da zboram so niv minimum edno pola saat da gi prasuvam sto moze sto ne.Primer jas polnam kredit cesto za drugite domasni i familija so ogled deka rabotev porano vo lyca.Kako da nadopolnam kredit online i sto e najbitno dali mozam i kako da aktiviram paketi za niv ili po avtomatizam ke se aktivira.Katastrofa e ova sto nema kodovi ili online opcija.
Isto mozam da potvrdam za porakite.Prakam od moj lycamobile broj na tatko mi taze mtel od vcera i porakite ne stigaat.Sto e najzalosno i OTP kod od stopanska ne stiga (ne znam zosto).Si ebale majkata ovie ako znaat sto pravat.Treba da se javam da prasam da zboram so niv minimum edno pola saat da gi prasuvam sto moze sto ne.Primer jas polnam kredit cesto za drugite domasni i familija so ogled deka rabotev porano vo lyca.Kako da nadopolnam kredit online i sto e najbitno dali mozam i kako da aktiviram paketi za niv ili po avtomatizam ke se aktivira.Katastrofa e ova sto nema kodovi ili online opcija.
Јас меѓу првите на форумов сум префрлен на мтел од 12.12.2024 и од моето искуство и разните комбинации што ги направив во смс поставките испадна дека треба да се подеси во смс +38979200111 за да можеш да праќаш бесплатни смс а ќе примаш само од телеком. Од А1 и лајкамобиле не стигаат пораки. Претходно и од телеком не стигааа ама сега барем кај мене стигаат.