Temu (Тиму) - Македонија

Член од
17 ноември 2014
Мислења
5.296
Поени од реакции
7.986
Па тоа сакам да ти кажам. Немаш контакт со продавачи, само со Тему. Али нека те дере Али за шипинг, додека ние купуваме како милијардери на Тему.
Abe ne znam kolku tebe ti naplajchaat ama daj eden primer pa da vidime site!

I vidi gi slikive za da ne treskash gluposti!

Screenshot 2025-01-24 at 22-06-26 висококвалитетни tws безжични слушалки со поништување на шум...jpg

Screenshot 2025-01-24 at 22-08-44 Fuwomall - Одлични Понуди Во Temu North Macedonia.jpg

I posle sporedi gi cenite i obrati vnimanie shto pishuva za Poshtarina!!!

Camcorder - AliExpress 44.png

Macedonia.png

Последно уредено:
Член од
15 јули 2007
Мислења
15.917
Поени од реакции
8.283
Abe ne znam kolku tebe ti naplajchaat ama daj eden primer pa da vidime site!

I vidi gi slikive za da ne treskash gluposti!

Прегледај го приврзокот 441290

Прегледај го приврзокот 441291

I posle sporedi gi cenite i obrati vnimanie shto pishuva za Poshtarina!!!

Прегледај го приврзокот 441296

Прегледај го приврзокот 441297
Јас не наоѓам на Тему опција за да може да му пишеш на продавачот. Пример ако не е добар производот да му се пожалиш директно на продавачот по приватна порака. Такво нешто има ли?

Член од
17 ноември 2014
Мислења
5.296
Поени од реакции
7.986
Јас не наоѓам на Тему опција за да може да му пишеш на продавачот. Пример ако не е добар производот да му се пожалиш директно на продавачот по приватна порака. Такво нешто има ли?
Cekaj sega @Ron Burgundy :pos: :pos: :pos: che ti objasni deka nema prodavachi na TEMU!!
A ako ne ti se cheka na nego vidi go videovo!

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.223
Поени од реакции
34.510
Сакам да нарачам нешто од тему, но се двоумам поради лоши искуства на мои другари, како на пример повеќе пари им земале или не стигнало тоа што требало. Што да правам кога ќе нарачувам за да се осигурам дека ќе го добијам тоа што сум го платил, нема да бидам жртва на измама, и општо да немам никакви проблеми со плаќање и доставата на самиот производ. Исто, така било каков генерален совет за пазарење на тему е добредојден.
Како поточно мислиш дека „ќе ти земат повеќе пари од што треба“ кога секаде ти е наведено точно колку чини? Као, ти пишува 600 денари, а ќе ти повлечат 2.389 од картичка или? Нека не тропаат другарите, не е Тему крив ако некој не знае проста математика, не знае да прочита опис на англиски јазик или е скаран со логиката.

Цел свет купува преку Тему, важи за една од топ 3 платформи за е-трговија. Совет - ако ти е страв од тоа да не бидеш жртва на измама, секогаш треба да купуваш од продавници како Тему, тоа ти е најбезбедна варијанта.

Член од
23 февруари 2011
Мислења
1.216
Поени од реакции
2.263
Најдобра опција на тему е што можам да ставам во кошничка 10 комплетно различни производи и сите одеднаш да ми стигнат дома на адреса за 20-30 дена. На алиекспрес ако купам 10 различни производи треба 10 пати да идам до пошта и тоа во период од 2-3-4 месеци додека стигнат сите еден по еден.
И да е поскапо на тему 10-20%, пак ми се исплати 10 пати повеќе.

Член од
12 декември 2010
Мислења
10.604
Поени од реакции
11.625
Cekaj sega @Ron Burgundy :pos: :pos: :pos: che ti objasni deka nema prodavachi na TEMU!!

Не води инат за во Македонија колку и да е поефтин Али џабе е кога не стигаат пратките а и да ти стигне тоа е по пет месеци, сфати дека МП не функционираат, тонат, плата немаат земено и никој не се замара, па едни сметки стигаат по три месеци
Затоа Тему за џиџи миџи моментално е подобар пред се зашто наеднаш стига плус еве сега преку карго експрес е доставата и со нив е полесно примање на пратка, моментално монтираат онакви боксови да можеш да си ја подигнеш сам нарачката

Член од
17 ноември 2014
Мислења
5.296
Поени од реакции
7.986
Најдобра опција на тему е што можам да ставам во кошничка 10 комплетно различни производи и сите одеднаш да ми стигнат дома на адреса за 20-30 дена. На алиекспрес ако купам 10 различни производи треба 10 пати да идам до пошта и тоа во период од 2-3-4 месеци додека стигнат сите еден по еден.
И да е поскапо на тему 10-20%, пак ми се исплати 10 пати повеќе.
i da ne treskash gluposti ushte podobro ce bidi!
Aliexpress site proizvodi pri edno plajchanje ako bile sobrani gi isprajcha vo eden paket.
mi se sluchili namerno da platen 2-3 porachki poedinechno ama vo ist den i pak gi ispratile zaedno.
Na slikana pogore ete ti primer so razlika od 20€ e sea ako toa za tebe e mala Para za mene se mnogu.
Автоматски споено мислење:

Не води инат за во Македонија колку и да е поефтин Али џабе е кога не стигаат пратките а и да ти стигне тоа е по пет месеци, сфати дека МП не функционираат, тонат, плата немаат земено и никој не се замара, па едни сметки стигаат по три месеци
Затоа Тему за џиџи миџи моментално е подобар пред се зашто наеднаш стига плус еве сега преку карго експрес е доставата и со нив е полесно примање на пратка, моментално монтираат онакви боксови да можеш да си ја подигнеш сам нарачката
Toa mi e poznato. I znam deka za gluposti od 2-5 evra podobro vi e vo Mk da kupuvate na Temu.
Jas ovde pishuvam za seriozni kupuvanja od 50E nagore koi shto mozhis da gi prajchash i so DHL

Член од
12 декември 2010
Мислења
10.604
Поени од реакции
11.625
Aliexpress site proizvodi pri edno plajchanje ako bile sobrani gi isprajcha vo eden paket.
mi se sluchili namerno da platen 2-3 porachki poedinechno ama vo ist den i pak gi ispratile zaedno.
Na slikana pogore ete ti primer so razlika od 20€ e sea ako toa za tebe e mala Para za mene se mnogu.

Toa mi e poznato. I znam deka za gluposti od 2-5 evra podobro vi e vo Mk da kupuvate na Temu.
Jas ovde pishuvam za seriozni kupuvanja od 50E nagore koi shto mozhis da gi prajchash i so DHL
Имам милион работи нарачано од Али, порано препродавав и никад не ми стигнале нарчките во куп единствено ало е од ист продавач иначе јок

Член од
17 ноември 2014
Мислења
5.296
Поени од реакции
7.986
Имам милион работи нарачано од Али, порано препродавав и никад не ми стигнале нарчките во куп единствено ало е од ист продавач иначе јок
Smenati se vreminata!
Porano i za mene beshe taka-

Член од
23 февруари 2011
Мислења
1.216
Поени од реакции
2.263

Ти глуп си или што?
Темава е Тему-Македонија, за искуства тука збориме не за германија како било
Тука е така ако сакаш да се правиш паметен отвори си тема за дојчланд и соли памет таму .
до сега 4 пратки од тему со триста глупости на врата ми ги носеле за макс 30 дена, од али побрзо од 2 месеца ништо никогаш ми нема стигнато и тоа едно по едно.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.133
Поени од реакции
42.857

нема опција да контактираш продавач на Тему освен преку Тему да им пишеш у сапорт, па да збориш со нив. Све работи платформата, и све се дешава прилично автоматски штом ќе стиснеш дугме, рефунд, откажување нарачки и слично.

А и темава не е за твојот Али Експрес, него за Тему. Ако те интересира платформата направи си акаунт па види. Вака солење памет, а не си ја пробал е многу глупо од твоја страна.

Член од
17 ноември 2014
Мислења
5.296
Поени од реакции
7.986
нема опција да контактираш продавач на Тему освен преку Тему да им пишеш у сапорт, па да збориш со нив. Све работи платформата, и све се дешава прилично автоматски штом ќе стиснеш дугме, рефунд, откажување нарачки и слично.

А и темава не е за твојот Али Експрес, него за Тему. Ако те интересира платформата направи си акаунт па види. Вака солење памет, а не си ја пробал е многу глупо од твоја страна.
Dobro ronke,
Go gledashe videoto?
Tokmu sprotivnoto od tebe go kazhuva!

I nemoj da ja vrtish plochata!
Do vcera tvrdeshe TEMU ti prodaval sega koga ti gi otvoriv ocite pochna i prodavaci da gledash!
Aj ushte malce pa i che nauchish da komunicirash so niv.

I bez galje samo 2024 imam preku 500 porachki od Temu, AliExpress i ushte nekoi drugi koi do sega mozhebi i ne si gi ni slushnal primer Wish, Banggood, Made in China .

I na kraj kraeva, terajte kako shto vi e najdobro.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.133
Поени од реакции
42.857
Dobro ronke,
Go gledashe videoto?
Tokmu sprotivnoto od tebe go kazhuva!

I nemoj da ja vrtish plochata!
Do vcera tvrdeshe TEMU ti prodaval sega koga ti gi otvoriv ocite pochna i prodavaci da gledash!
Aj ushte malce pa i che nauchish da komunicirash so niv.

I bez galje samo 2024 imam preku 500 porachki od Temu, AliExpress i ushte nekoi drugi koi do sega mozhebi i ne si gi ni slushnal primer Wish, Banggood, Made in China .

I na kraj kraeva, terajte kako shto vi e najdobro.
да сумираме, Тему има фри шипинг на све, Тему стига за 18-20 дена во МК, Тему е поефтин. Сега тебе ако не ти се свиѓа тоа е твој проблем.

Член од
15 јули 2007
Мислења
15.917
Поени од реакции
8.283

Знам дека постојат како профили на продавнициве ама за да му пишеш на продавачот и покрај видеово што го постави барав и пак не можев да најдам. Дали можеби дека немам ништо нарачано?

Kajgana Shop

На врв Bottom