Temu (Тиму) - Македонија

Член од
15 јули 2007
Мислења
15.922
Поени од реакции
8.285
Сега гледав нема што нема за облакање. Одела, кондури, поло маички, за жени свечени фустани, шубари, капи, очила, накит.. Дури има и козметика и некој парфеми што не се брендови познати.

Во држави некој други дури има и телефони, таблети, телевизори, мебел кревети, троседи, маси, плакари.. Сменив регион Италија и Германија се зачудив што се има а за држави како Македонија, Србија, Хрватска, Бугарија и други нема.

Член од
15 јули 2007
Мислења
15.922
Поени од реакции
8.285
Приметив дека под секој производ ги пишува како курирска служба ELS, Kарго Експрес, Slovak post, ECSC.

Која точно ги презема пратките што стигаат од Тemu кај нас? Постојат ли во Македонија овие Slovak post, ECSC?

Јас што читав по овие групиве на Фејсбук дека ELS ги презема.

Член од
21 ноември 2005
Мислења
5.226
Поени од реакции
954
Приметив дека под секој производ ги пишува како курирска служба ELS, Kарго Експрес, Slovak post, ECSC.

Која точно ги презема пратките што стигаат од Тemu кај нас? Постојат ли во Македонија овие Slovak post, ECSC?

Јас што читав по овие групиве на Фејсбук дека ELS ги презема.
ЕЛС се

Член од
5 октомври 2018
Мислења
64
Поени од реакции
40
Сакам да нарачам нешто од тему, но се двоумам поради лоши искуства на мои другари, како на пример повеќе пари им земале или не стигнало тоа што требало. Што да правам кога ќе нарачувам за да се осигурам дека ќе го добијам тоа што сум го платил, нема да бидам жртва на измама, и општо да немам никакви проблеми со плаќање и доставата на самиот производ. Исто, така било каков генерален совет за пазарење на тему е добредојден.

Член од
17 ноември 2014
Мислења
5.308
Поени од реакции
8.000
Сакам да нарачам нешто од тему, но се двоумам поради лоши искуства на мои другари, како на пример повеќе пари им земале или не стигнало тоа што требало. Што да правам кога ќе нарачувам за да се осигурам дека ќе го добијам тоа што сум го платил, нема да бидам жртва на измама, и општо да немам никакви проблеми со плаќање и доставата на самиот производ. Исто, така било каков генерален совет за пазарење на тему е добредојден.
>Da ne pazarish od Temu e najdobriot sovet!

Kupuvaj od Aliexpress!
Poevtin i posiguren

Dani

1 + 1 = 10
Член од
22 јуни 2010
Мислења
24.585
Поени од реакции
59.345
За сега 2 од 3 ми стигнаа (третата малце подоцна нарачана), за некои 20 дена.
Не може повеќе пари да ти земат, колку е вкупната цена на производите толку ќе платиш.
Дури ако некој од производите поефтини во меѓувреме можеш да побараш да ти ја вратат разликата. Во истата минута ги имаш парите како кредити за следна нарачка.

Ако не ти стигне после дадениот рок можеш да побараш целосен refund.

Читај опис и reviews на производот, провери и слики од купувачи што постирале во review.

Тему нема да те измами, тие ќе си наплатат регуларно и ќе ти испорачаат тоа што си побарал.
Дали на крај ќе го добиеш пакетот никој не може да ти гарантира.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.138
Поени од реакции
42.869
Тему се цареви, сите производи им се океј. Прво ми делуваа ривјуата ко фејк, али нарачав неколку ствари, немаат грешка производите.

Dani

1 + 1 = 10
Член од
22 јуни 2010
Мислења
24.585
Поени од реакции
59.345
Tokmu zatoa Aliexpress e podobar!
Ne dobijan Paket avtomatski ti se refundira!
I kako shto rekov Temu e vo SE poskap so edno 10-20%
Не разбрав, зашто?
Refund имаш и на Тему.

Последната нарачка од Али ја чекав 3 месеци, од Тему 20 дена.
За сега Тему > Али

Член од
17 ноември 2014
Мислења
5.308
Поени од реакции
8.000
Не разбрав, зашто?
Refund имаш и на Тему.

Последната нарачка од Али ја чекав 3 месеци, од Тему 20 дена.
За сега Тему > Али
I ajde pokazhi slika shto i za kolku pari si kupil!
I ushte ednash pogledaj gi opciite za transport!
Автоматски споено мислење:

Тему се цареви, сите производи им се океј. Прво ми делуваа ривјуата ко фејк, али нарачав неколку ствари, немаат грешка производите.
Koj proizvodi machni roni?
Temu nema proizvodi! Toa e platforma kade sekoj mozhi da prodava! Isto kako i Ebay

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.138
Поени од реакции
42.869
I ajde pokazhi slika shto i za kolku pari si kupil!
I ushte ednash pogledaj gi opciite za transport!

Koj proizvodi machni roni?
Temu nema proizvodi! Toa e platforma kade sekoj mozhi da prodava! Isto kako i Ebay
На платформата имаш работа само со Тему а не со продавачи. Поефтин е Тему од Али и на секоја нарачка има бесплатна достава. Лимитирано е колку можеш да трошиш по 1200 денари по нарачка.

Член од
14 ноември 2013
Мислења
7.380
Поени од реакции
23.203
Од Тему се што нарачав дојде во рок од 15-25 дена и беше во добра состојба, од Али Експрес чекам со месеци и последните 3 нарачки не ми ни стигнаа, 2 рефундирав сега ќе треба и третата.

Гледам на Тему има производи за македонскиот пазар до кај 1200 денари, ако се зголеми границава и се додадат нови работи тогаш немам да имам воопшто потреба од Али.

Член од
17 ноември 2014
Мислења
5.308
Поени од реакции
8.000
Од Тему се што нарачав дојде во рок од 15-25 дена и беше во добра состојба, од Али Експрес чекам со месеци и последните 3 нарачки не ми ни стигнаа, 2 рефундирав сега ќе треба и третата.

Гледам на Тему има производи за македонскиот пазар до кај 1200 денари, ако се зголеми границава и се додадат нови работи тогаш немам да имам воопшто потреба од Али.
Abe daj kazhi eden proizvod shto si go kupil a e poevtin od Aliexpres!
Bez razlika dali ti ili ron ili nekoj drug!

На платформата имаш работа само со Тему а не со продавачи. Поефтин е Тему од Али и на секоја нарачка има бесплатна достава. Лимитирано е колку можеш да трошиш по 1200 денари по нарачка.
Da be Ron,
Istoto e i na Ebay i Aliexpress Ti sekogash mu plajchash samo na Ebay! Ama kaj problemi morash so prodavachot da se maltretirash.
Prednosta na Temu za vas vo Mk e shto rabotat so ELS i doajgaat pratkite pobrzo.
Ama za ovde vo Deutschland Temu e Nula!
Mnogu malce artikli, mnogu povisoki ceni,

Последно уредено:
Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.138
Поени од реакции
42.869
Abe daj kazhi eden proizvod shto si go kupil a e poevtin od Aliexpres!
Bez razlika dali ti ili ron ili nekoj drug!

Da be Ron,
Istoto e i na Ebay i Aliexpress Ti sekogash mu plajchash samo na Ebay! Ama kaj problemi morash so prodavachot da se maltretirash.
Па тоа сакам да ти кажам. Немаш контакт со продавачи, само со Тему. Али нека те дере Али за шипинг, додека ние купуваме како милијардери на Тему.

Kajgana Shop

На врв Bottom