Политички случувања во Србија- Генерална дискусија

Член од
4 октомври 2010
Мислења
8.424
Поени од реакции
14.856
Ако постои некој од Македонија, што ќе им сруши власт, држава, значи дека удба навистина отишла у курац. :icon_lol:

Член од
11 октомври 2024
Мислења
339
Поени од реакции
615
Многу народ собрал Вучиќ во Јагодина.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.313
Поени од реакции
34.909
Тој Вучиќ и да е прилично големо гoмнo, многу важно е кој го менува и кој го форсира менувањето. Да не биде после како овде кај нас, од лошо на полошо.
Ич немам време да следам што се дешава во Србија, ама јасно е дека таму и тоа како има валидни причини за протести и критки... Од ова досега што го гледам со сопирање сообраќај, со „перформанси“, со правење драми... Како овдешнава шарена „револуција“ да ја гледам.

Тука нешто очигледно смрди, а не е само власта.

Член од
12 март 2024
Мислења
295
Поени од реакции
521
Ако постои некој од Македонија, што ќе им сруши власт, држава, значи дека удба навистина отишла у курац. :icon_lol:
Не може да им ја сруши некој од тука. Западот може, тоа пробуваат сите да ти го кажат. Протестантите се алатка. На крајот од денот се небитни зашто никој отпосле нема ништо да ги праша, само ќе одиграат штетна улога и готово.

Веројатно попатно и ќе им ја раскурцаат службата за државна безбедност кога веќе ја спомна.

Види, они си знаат. Се што треба е да погледнат тука и да видат што се случи кај нас. Ама очигледно додека не осетиш на своја кожа нема да сфатиш дека си ебан. Ќе сфатиш кога ќе е касно.

Еве да видиме како ќе биде откако ќе го сменат Вучиќ, дали ќе биде подобро или полошо.

Член од
4 октомври 2010
Мислења
8.424
Поени од реакции
14.856
Како цело време се занемарува улогата на Запад во доаѓањето на Вучиќ на власт, подршката, соработката, која што е на шетата на српските национални, економски интереси, кога веќе се фаќаме за овие теми, за да се направи некаква паралела со Македонија и пак да се занемарат и некои други сегменти кои не одат во корист на таа теза "голем Србин, суверенист, антизападен, борец за српски национални интереси, ништо не дал, ништо нема да даде, па затоа го рушат, за да ја растурат државата".

И уште нешто, што важи и за Македонија. Не еднаш се има покажано, дека со криминал и корупција не се брани држава, нација, на крај тоа завршува катастрофално.

Член од
12 март 2009
Мислења
20.570
Поени од реакции
16.764
Надстрешница со 15 мртви здрма голема држава , а ние имавме монтажен Крематориум и лрематориум на 5 тркала па ништо, кабелот...

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.340
Поени од реакции
24.007
А кои тоа полицајци ке маваат со пендреците? Од Македонија, од Косово..? Кој полицаец ке мава на неговите деца, внуци, сестра, мајка, татко...? Тоа е најбрзиот начин да си замине од власт и да заврши како Чаушеску. Не смееш да маваш на соопствениот народ. Ако се власт која е способна, прво немаше да дозволат да дојде до ова. Кога веќе е дојдено до ова, и ако ова се странски лајна, тогаш способноста како власт и институции треба да ја покажат преку нивните институции за разузнавање, контра разузнавање, државна безбедност и слични арамолебци. Мора да ги знаеш точно луѓето кои ова го организираат и одработуваат за странски служби у жути комбиња, тоа се апси по разни основи и иде у ќорка, а протестите без организатори и водачи за неколку дена ке преминат во ,,мала група незадоволни граѓани,,... Но кај србите, како и кај нас, надлежните служби се претворени во јасли за арамолебци и бизнис профитери, не способни да дознаат ни кој им ги ебе жените а не пак ли кој им ја ебе државата.
Sekoj na sekoj e necij sin, kjerka, vnuk i ne znam sto. Sigurno ne e od epruveta rasten. Niti toa se nema sluceno, niti e prv pat, niti posleden vo istorijata, ni tuka ni, ni vo diktaturi, ni vo zapadnite demokratii. Redovna procedura e na sekade vo svetot. Ne sluzi policijata samo za pisenje kazni i za fakjanje aramii tuku i za da go odrzuva redot, mirot i pravniot poredok vo drzavata, da ja stiti od nadvoresni i vnatresni neprijateli. Taka da suma sumarum, mnogu naivno ti e mislenjeto.
Автоматски споено мислење:

Не сум. :icon_lol:

Прескокна се што напишав. ;)
Ne znam sto preskoknav, od toa sto procitav, stavovite ti se ko na random sarenokurtonec od na vremeto tuka ko glumeja ludilo, pa posle abe znaes nie imavme samo najdobri nameri. Ne mislevme deka vaka ke zavrsi se. E ama zavrsi bas deka ne misleja, taka da mnogu jako fajde od nivnite najdobri nameri. I tuka ko i tamu sega prvenstveno uka buka pravat decurlana, srednoskolci, studenti. Isto kopi past ko tuka i kaj site sarenokurtonski revolucii vo minatite godini sto se slucija. Bukvalno isto. I niti edna ne zavrsi pozitivno za drzavata vo koja se sluci. Zosto mislis deka vo Srbija ke zavrsi poinaku od sekade na drugo mesto?
I realno me zabole mene koj e na vlast vo Srbija, Ukraina, Zimbabve ili Papua Nova Gvineja. Ednostavno posakuvam na toa sarenite gomnenca sto se zamisluvaat deka se nekoj revolucioneri a vsusnost se korisni idioti koi ne znaat podaleku od nosot da vidat, da im ja rasplacat mamata mamina od kjotek. Zarem mnogu baram ili posakuvam. Da mozi da se vrati vremeto, ne bi go posakuval toa i tuka da se slucese?
Автоматски споено мислење:

So kakvo uživanje zboruvaš za pendreci, ko cajkan da si
Ne, tuku od politicki slucuvanja vo svetot nisto ne mi pravi pogolem kef od toa da gledam ili citam kako mu gi krsat rebrata na random sarenokurtoncinja bilo kade vo svetot. Za takvi gomna ne treba zal, samo mavaj duri preta.

Последно уредено:

Ернесто ЧЕ Гевара

Hasta La Victoria Siempre
Член од
21 јуни 2010
Мислења
14.710
Поени од реакции
22.849
Korisni idioti, trkala bez gram zivotno iskustvo, testo neizmeseno, najpodlozni na manipulacija. Isto ko tuka. Bukvalno.
Vidovme kako se toa zavrsi i koi se posledicite.
Stvarno ne znam sto cekaat. Abe rusi gi od kjotek toa gomnata sareni. Neka igra pendrakot, da ja naucat razlikata pomegju virtuelen pendrak i realen. Mnogu kopiljacive se imaat opusteno, si imaat dadeno na vaznost, a realno poglupo i ponaivno nesto od taa kategorija na ljuge nema. Niti znaat nesto, niti razbiraat nesto, niti imaat iskusvo za nesto. Zatoa i gi sska koj ke stigni, a tie ko ovci samo blekat i pravat steta. Vreme e za mavanje kjotek, ali ona seriozen kjotek, da mava policijata i da ne gleda kaj mava i kolku mava. Da zaboravat koga posleden pat zolto mocale.
Ehn9gjHXkAEAdEF.jpg_large.jpg

Член од
1 јули 2012
Мислења
2.426
Поени од реакции
7.114
Чекај сеа не бегај од темата и тоа што го напиша. Биди фер. Напиша дека ги носеле со автобуси. Немаат поддршка од народот, малку биле, ги носеле со автобуси. Стој на тоа што го збориш и докажи го. На Славија пред некоја недела се собраа преку 100000 луѓе. Дај видеа и слики од тогаш, од милоин владини медиуми, мегафони, каде се тие автобуси. Јас не ги видов, а да постоеја верувај дека цел медиумски простор у Србија ќе беше преплавен со нив. Јас ако најдеш такви видеа и слики, јавно ќе ти се извинам и ќе ти признаам дека си во право. Така да кога збориш за жртви на пропаганда некаква, а притоа шириш лаги за некакви автобуси, кои не постојат, едини кој е жртва на пропаганда делува дека си ти.
@Ron Burgundy друже, уште ли ги бараш автобусите? Те снема нешто, избега, изманипулиран или фатен во лага.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.141
Поени од реакции
42.879
@Ron Burgundy друже, уште ли ги бараш автобусите? Те снема нешто, избега, изманипулиран или фатен во лага.
немам намера цел ден да го губам со вас овде. Вие фурате пропагандата и џабе губење време е на објаснувања и анализи. Кога ќе има нешто ново ќе дискутираме.

Член од
1 јули 2012
Мислења
2.426
Поени од реакции
7.114
немам намера цел ден да го губам со вас овде. Вие фурате пропагандата и џабе губење време е на објаснувања и анализи. Кога ќе има нешто ново ќе дискутираме.
Јас фурам пропаганда зошто сум ти рекол да покажеш слики и видеа од автобусите со што би го поткерепил твоето тврдење дека се носеле на протест луѓе од цела Србија? Треба да имаш достоинство и муда, да бидеш маж, кога ќе те фатат у лага, онака најниска, што дури ни Информер не би ја објавил, да признаеш. Не бегај, докажи го тоа што го тврдиш. Вака само испаѓаш смешен.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.141
Поени од реакции
42.879
Јас фурам пропаганда зошто сум ти рекол да покажеш слики и видеа од автобусите со што би го поткерепил твоето тврдење дека се носеле на протест луѓе од цела Србија? Треба да имаш достоинство и муда, да бидеш маж, кога ќе те фатат у лага, онака најниска, што дури ни Информер не би ја објавил, да признаеш. Не бегај, докажи го тоа што го тврдиш. Вака само испаѓаш смешен.
што да дискутирам со вас, го оборате Вучиќ со деца кои не се ни полнолетни. Им го перете умот на децава. Зад протестантите нема никаква причина зошто протестираат воопшто, нема лидер, нема цел едноставно. Опозицијата се крие зад децата што се на улица.

Значи ни на Вучиќ не му е јасно зошто протестираат. И овде читам Вучиќ ќе падне, а он не ни знае со кого има работа сеуште. Вакви пасивно агресивни протести немам видено до сега.

Kajgana Shop

На врв Bottom