Исчезнати лица

Член од
8 јануари 2013
Мислења
5.159
Поени од реакции
13.385
Патем би ве замолил дури и да допре до вас било каква шпекулација да се воздржите да ја пишувате на темава, бидејќи преку истата многу брзо се шират информации/дезинформации, кои можат да му одмогнат на семејството, на полицијата и на целата истрага. Значи и она наивното “абе не знам колку е точно ама слушнав дека...“ може многу штета да направи кај вакви осетливи работи. Истата грешка се правеше и за случајот со Вања кога некој пишуваа дека дечко фатила, дека сите 8мо одделенки биле такви, да не се паничи, истото и со женава се случува. Размислете, има деца, внуци, роднини кои може ќе ја отворат темава, во очај за било каква плус информација, вие сеир си терате со непроверени информации, испаѓа дека исмевате и клеветите починат човек. Дури и да имате врски во полиција, па и тие знаат да бидат најголеми алапачи и ширачи на рекла казала. Малку емпатија не е на одмет.

Член од
14 април 2012
Мислења
32.788
Поени од реакции
67.104
Патем би ве замолил дури и да допре до вас било каква шпекулација да се воздржите да ја пишувате на темава, бидејќи преку истата многу брзо се шират информации/дезинформации, кои можат да му одмогнат на семејството, на полицијата и на целата истрага. Значи и она наивното “абе не знам колку е точно ама слушнав дека...“ може многу штета да направи кај вакви осетливи работи. Истата грешка се правеше и за случајот со Вања кога некој пишуваа дека дечко фатила, дека сите 8мо одделенки биле такви, да не се паничи, истото и со женава се случува. Размислете, има деца, внуци, роднини кои може ќе ја отворат темава, во очај за било каква плус информација, вие сеир си терате со непроверени информации, испаѓа дека исмевате и клеветите починат човек. Дури и да имате врски во полиција, па и тие знаат да бидат најголеми алапачи и ширачи на рекла казала. Малку емпатија не е на одмет.
Бараш емпатија од народ кој прво суди, а после дознава што се случило.

Член од
7 февруари 2021
Мислења
291
Поени од реакции
848
Абе да ама има нешто тука. Оти за мене не викаат дека сум се дупел со кумот?

Член од
12 декември 2010
Мислења
10.591
Поени од реакции
11.610
Кај нас џандарчињава се страшно непрофесионални и најголеми гомнојадци па така сигурно имала некоја истрага каде се дошло до тоа дека има некој друг па тука се иде со преубеличување и ете го ефектот
Во маало еден ја истепа жена му и нормално еден кепец што скоро влезе во полиција отишол по пријава и женава дала исказ у стилот го изварав зашто не ме ебе не му се дига и зема овој го кажа муабетот сегде

Ернесто ЧЕ Гевара

Hasta La Victoria Siempre
Член од
21 јуни 2010
Мислења
14.698
Поени од реакции
22.832
шо сме ние криви, @newcastle самоуверено тврдеше дека е така. Така да кај него треба да ја бараш вината. Ние сме жртви на дезинформации.
Кажи ми дека си пичка во душа, без да ми кажеш дека си пичка во душа.

Coca Cola

Пашламарка
Член од
4 јануари 2009
Мислења
978
Поени од реакции
1.607
До кај е случајот / судењето за монструмите на чело со палчо?

Член од
12 март 2009
Мислења
20.467
Поени од реакции
16.671
Проблемот е во народот...мислам дека е позаостанат и понекултурен од времето на Југославија, не само кај нас. Што е битен нечиј приватен живот, со кое право се мешаат??. Типична беше анкетата, има клип на ФБ, го прашуваат еден средовечен, Што ќе праиш ако дознаеш дека комшијата твој е ХомоСапиенс ??.... Ќе го Обесу !! ... И не е само тоа, треба да се тепаш со дебили кој мислат дека предност има тој што вози Право, тој што е засилен на Црвено, дека може да влегува во Раскрсница иако по раскрсницата е Блокиран сообраќајот .Зачестија тепања за паркинг место. Имаше случај за дечко избркан од школо поради долга ( но уредно собрана)коса, читај ги само коментарите. На тапет се и тие што што не јадат месо или било што што не е по стереотипот . Кој вино не пие тој жени не љуби = тој е педер...Врв на идиотизмот е што сељачаната се пресели на ФБ, а таму има дузини Гомнарски Портали....Трагично е што и кај младите има овакви идиотски работи, не само врсничко насилство, има врсничко игнорирање и бојкотирање, да потсетам на самоубиството во Корчагин пред 7-8 години....

Down

Aloysius Devadander Abercrombie
Член од
4 мај 2012
Мислења
3.991
Поени од реакции
6.874
А кој е тој народ што не суди, демек ние Македонците сме посебни?

Што е cancel culture еве у Америка?

Сите сме исто :гомце:, едина разлика меѓу нас и другите е што ние сме едини народ што не си ја сака државата, оди на германецот или на амерот или русинот смени му знаме или име или било што.

Член од
23 ноември 2011
Мислења
1.665
Поени од реакции
4.334
Кај нас џандарчињава се страшно непрофесионални и најголеми гомнојадци па така сигурно имала некоја истрага каде се дошло до тоа дека има некој друг па тука се иде со преубеличување и ете го ефектот
Во маало еден ја истепа жена му и нормално еден кепец што скоро влезе во полиција отишол по пријава и женава дала исказ у стилот го изварав зашто не ме ебе не му се дига и зема овој го кажа муабетот сегде
Бар само истрачарил што слушнал. Знам и погнасни примери. Пред десетина години циган силуваше 14-15 годишно девојче во маало. Одбојкарка, ја начекал после тренинг во Форца, си идела пешки накај Козле и во темниците позади Олимпико ја одвлечкал кај гаражите и ја силувал анално. Откако дојдоа полицајците и направија увид, еден лабаво си искоментира: Абе, нека не квичи многу и онака е уште невина. И тоа постар човек, не од тие помладите нововлезени.

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.886
Поени од реакции
50.458
За овие, некаде 15 години, како сум на форумов, не сум го видел курајбер во ваква дефанзива. :icon_lol:
Криво ми е сега малце, поготово откако видов какви се парамециуми ми се дадоа, ама бидна. @Syn ме подиспра малце, му благодарам во оваа прилика, ама тоа е.
Иначе изворот ми беше поуздан мештанин..., да ја поуздам таа сестра му у гз .

Член од
6 ноември 2024
Мислења
438
Поени од реакции
731
Криво ми е сега малце, поготово откако видов какви се парамециуми ми се дадоа, ама бидна. @Syn ме подиспра малце, му благодарам во оваа прилика, ама тоа е.
Иначе изворот ми беше поуздан мештанин..., да ја поуздам таа сестра му у гз .
Ај преку кур од „дева марии“ се множат ко болви, барем нас живите не насмеа. Сега ќе лајкам што сум пропуштил.

Член од
5 март 2018
Мислења
16.929
Поени од реакции
19.290
Ај преку кур од „дева марии“ се множат ко болви, барем нас живите не насмеа. Сега ќе лајкам што сум пропуштил.
Да беше Лидија твоја мајка, сопруга, сестра исто ќе лајкаше ?

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.886
Поени од реакции
50.458
Да беше Лидија твоја мајка, сопруга, сестра исто ќе лајкаше ?
Оваа па мисли на нејзе дека треба да и се извинуваме. Не замарај и сиктер ајде

Kajgana Shop

На врв Bottom