Општи дискусии за ТВ серии

McLovin

Politically Incorrect/Comedian/Mastrubator
Член од
11 август 2016
Мислења
3.581
Поени од реакции
14.008
Препорака за серии на HBO?

Член од
12 март 2024
Мислења
252
Поени од реакции
445
Препорака за серии на HBO?
Вака на прва Deadwood, ако сакаш вестерн.

Да додадам, е сега не знам што си гледал што не:

Oz - затворска драма

The Leftovers - натприродна драма би било буквален превод, не е sci fi не е баш ни фантазија, нешто трето.

Barry - бивши војник е платен убиец, живее двоен живот, dark comedy.

Six feet under - драма за семејство што води погребален бизнис, има некои натприродни елементи тук таму.

Boardwalk Empire - гангстерска серија во време Прохибиција, Sopranos во обид.

Curb your enthusiasm - комедија.

Band of Brothers - воена драма.

Другиве како Sopranos, the Wire, Chernobyl, True Detective претпоставувам си ги гледал.

Последно уредено:

McLovin

Член од
11 август 2016
Мислења
3.581
Поени од реакции
14.008
Што имаш гледано до сега?
Па класиките и високо оценетите мислам дека повеќето ги имам изгледано. Ама нема врска, кажи некои што тебе ти се допаднале па ќе видам.

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.863
Поени од реакции
50.284
Па класиките и високо оценетите мислам дека повеќето ги имам изгледано. Ама нема врска, кажи некои што тебе ти се допаднале па ќе видам.
Oz гледај ја и поремети се трајно и неповратно.

Член од
17 октомври 2011
Мислења
14.987
Поени од реакции
37.271
Еве од овие погоре на @Niccolo , The Leftovers е закон серија (драма/мистерија/фантастика), таа од старт ја планираа да има три сезони, значи нема непотребни развлекувања и држи квалитет до крај.

Six Feet Under ако не си ја гледал до сега, многу си испуштил. Веројатно најдобрата драма некогаш направена од HBO.

Succession е малку понова и често ја заобиколуваат, ама е серија на која јас не трепнав!

Од поновите, што уште траат - The White Lotus е одлична, многу забавна серија.

Big Little Lies има малку феминистичка тематика, ама првата сезона особено е перверзија!

Silicon Valley ако бараш комедија. Од поновите - Hacks е ОК, ама само ОК, иако годинава сите награди ги освои.

GoT, House of the Dragon, True Detective исто веројатно си ги гледал?

Од минисериите Watchmen е супер. The Night Of - исто, перфекција. Chernobyl - исто. Band of Brothers на IMDB беше најдобра играна серија на сите времиња, не знам дали е уште.

На тоа ми текнува само. Е сега таму има и серии кои не се HBO/Max продукција, а се супер, повеќето од нив британски, на BBC / ITV, ама има и на Hulu и сл.

McLovin

Член од
11 август 2016
Мислења
3.581
Поени од реакции
14.008
Oz гледај ја и поремети се трајно и неповратно.
Гледана, многу добра.

Oz, Band of Brothers, Barry po toj redosled
Barry ќе видам каква е, ама според тоа шо го читам не ми фаќа око.

Вака на прва Deadwood, ако сакаш вестерн.

Да додадам, е сега не знам што си гледал што не:

Oz - затворска драма

The Leftovers - натприродна драма би било буквален превод, не е sci fi не е баш ни фантазија, нешто трето.

Barry - бивши војник е платен убиец, живее двоен живот, dark comedy.

Six feet under - драма за семејство што води погребален бизнис, има некои натприродни елементи тук таму.

Boardwalk Empire - гангстерска серија во време Прохибиција, Sopranos во обид.

Curb your enthusiasm - комедија.

Band of Brothers - воена драма.

Другиве како Sopranos, the Wire, Chernobyl, True Detective претпоставувам си ги гледал.
Deadwood и Boardwalk ќе ги видам.

Сакам завршени серии, ама можда ќе и дадам шанса.

Воглавно скоро сите шо ги предложивте ми се гледани, овие што ги цитирав подетално ќе ги разгледам деновиве.
Фала.

Член од
17 октомври 2011
Мислења
14.987
Поени од реакции
37.271
Сакам завршени серии, ама можда ќе и дадам шанса.

Воглавно скоро сите шо ги предложивте ми се гледани, овие што ги цитирав подетално ќе ги разгледам деновиве.
Фала.
Па на некој начин завршена приказна е - anthology серија е, секоја сезона е различна приказна, иако некои ликови се повторуваат.

Член од
17 октомври 2011
Мислења
14.987
Поени од реакции
37.271
Еве отворив што има друго на Max, а е добро:

What We Do In the Shadows на FX
Castle Rock на Hulu (ова е своевиден амалгам на ликови од делата на Стивен Кинг. Мене ми беше многу јака, а е максимално потценета серија. Ме потсеќаше многу на Carnivale, и таа ја имаш на Max)
Fringe веројатно си ја гледал?
Shameless на Showtime е многу забавна серија, dramedy. Friends, The Big Bang Theory - исто.
Sharp Objects - уште една мини серија што ја заборавив. Исто The Third Day е јака мистерија.
The Handmaid's Tale на Hulu, тензична.

Kajgana Shop

На врв Bottom