А1 Македонија (VIP)

Член од
6 февруари 2007
Мислења
5.122
Поени од реакции
6.124
Pa ke si baras ,ako ne baras nema da dobies...
Исто како онаа народната БЕБЕТО АКО НЕ ПЛАЧЕ МАЈКАТА ЦИЦКА НЕ МУ ДАВА :pos:
Автоматски споено мислење:

kako dobivate -20% ?
Друже секаде треба да се пааруваш не само на улица и по официјални пазари.Јас 2 пати сум се пазарувал во Техномаркет пред 15 години,кога купував шпорет и машина за перење каде заедно чинеа 30000 денари а немаа официјален попуст,влегов кај шефот на продажба во канцеларија и му понудив кеш пари за да ги платам а во тоа време над 90% купуваа на рати,кога му покажав 20 банкноти по 1000 денари во рака смени фаца и ми понуди 10% па ги платив 27000 денари со кеш.Вториот пат им нудев кеш пари за првата излезена Panasonic FULL HD камера кои со месеци им седеше на излог и тогаш чинеше околу 1000 евра а јас им нудев 50000 денари затоа што за истите пари излезе нов модел ама никој не го носеше во Македонија а имав можност да го купам од Германија или Словенија.Им дадов рок до кога можам да им ја платам за кешот што им го нудев бидејки после тоа одам во странство и таму ќе си ја купам.Не го испочитуваа рокот па јас си купив нов модел за некој месец после тоа откако им остана непродадена да ми ја прифатат мојата понуда но културно ги одбив бидејки си купив нов модел.

Последно уредено:
Член од
24 октомври 2021
Мислења
1.143
Поени од реакции
785
Najmaliot net paket e duplo pobrz od najgolemiot vo Makedonija. A1 Srbija vs. A1 Makedonija

posto mnogu korisnici se zakacija na Move od Mtel, pocnale od A1 da vrtat na site sto imaat net, da im nudat A1 TV preku android box eve ima i stranica napravena samo za ova, iako nema promocija retko koj znae https://www.a1.mk/a1-xplore-tv-android-tv-box

Последно уредено:
Член од
21 ноември 2011
Мислења
1.579
Поени од реакции
939
Najmaliot net paket e duplo pobrz od najgolemiot vo Makedonija. A1 Srbija vs. A1 Makedonija

posto mnogu korisnici se zakacija na Move od Mtel, pocnale od A1 da vrtat na site sto imaat net, da im nudat A1 TV preku android box eve ima i stranica napravena samo za ova, iako nema promocija retko koj znae https://www.a1.mk/a1-xplore-tv-android-tv-box
Не е ново ова со андроидот, неколку месеци го нудат веќе

Член од
21 ноември 2011
Мислења
1.579
Поени од реакции
939
bitno pisale 200 kanali a nema koi kanali se... nekoj ako ima neka kaze kvalitet na slika kakva e

Платформата им е океј (барем кога ја тестирав) а каналите од најјакиот пакет се овде:
и дел од опциите за квалитетот на сликата во атачмент. Оава е за апликацијата преку web browser а на мобилен нема вакви опции

Attachments

Член од
18 јули 2020
Мислења
73
Поени од реакции
62
денес некоја г-ѓица Моника ми се јави на мобилен и дека' по случаен избор го избрала мојот број' и нудеше некои физиотерапевтски услуги со промоција од некаков ново отворен физиотерапевтски дом или не ти знам што.Одамна вакви промоции од случаен избор не сум добил повик...и сето ми е сомнително,како да дознаам чиј е бројов 078/533230. /може и во пп да ми каже некој ако не сака јавно/.Имав еден период каде дословно секој втор или трет ден се јавуваа за било какви промоции и услуги...еве пак почнаа,мора да постои начин да престанат да ме вознемируваат.да надополнам-додека бев на Лајка немав вакви промоции,се вратив на А1 од пред неколку дена и еве ги пак.

Член од
21 ноември 2011
Мислења
1.579
Поени од реакции
939
денес некоја г-ѓица Моника ми се јави на мобилен и дека' по случаен избор го избрала мојот број' и нудеше некои физиотерапевтски услуги со промоција од некаков ново отворен физиотерапевтски дом или не ти знам што.Одамна вакви промоции од случаен избор не сум добил повик...и сето ми е сомнително,како да дознаам чиј е бројов 078/533230. /може и во пп да ми каже некој ако не сака јавно/.Имав еден период каде дословно секој втор или трет ден се јавуваа за било какви промоции и услуги...еве пак почнаа,мора да постои начин да престанат да ме вознемируваат.да надополнам-додека бев на Лајка немав вакви промоции,се вратив на А1 од пред неколку дена и еве ги пак.
А1 заебани се ако треба да ти даДат инфо за нивни број. Мене ми се јавуваше некој преку цел ден (звонеше само) и кога отидов в салон да се жалам (барав или да ми кажат чив е бројот или да средат работа пошо нивни корисник е) ми рекоа не можеме ништо да правиме..
Алоооо бре ми досадува тој и тој број од ваша мрежа....Среќа се откаа од звонење после 1 месец (направив xxx оглас со тој број) ахахахаха

Член од
20 јануари 2025
Мислења
1
Поени од реакции
0
Здраво,

Ми се случи немил настан од страна на А1 додека престојувам во Германија. Имав активирано пакет START XXL, кој нуди 10GB интернет на мрежата на Vodafone.de. Арно ама после неколку пати користење, ми стигнаа неколку пораки за достигнат износ (демек сум потрошил 10GB во 2 дена иако на апликацијата вика 7 останати).

"Pocituvani, dostignat e iznos od 1000 MKD so DDV za internet realiziran vo roaming, bez vkluceni popusti. Pristapot do uslugata internet vo roaming e prekinat. Dokolku NE koristite paket za internet vo roaming, odgovorete so tekst START ROAMING za da prodolzite da ja koristite uslugata internet vo roaming po redovni ceni. Vas A1"

Член од семејството се јави и праша што е работава, а од поддршка кажаа да напишам порака START INTERNET и да рестартирам телефон, а може ова се случувало поради базните станици. Имав интернет и пак ја добив истата порака со сума од 500 евра. На апликацијата не ја пишува таа сума.

Дали има некој вакво слично искуство? Неколку дена по ред праќав мејлови, за да стапам во контакт со техничка поддршка ,а не добив никаков одговор, само порака за колку сум задоволен од услугата.

Напишав и приговор за ова, ама гледам дека треба по пошта да се прати (21 век btw). Некој да ми даде совет/препорака?

Член од
24 октомври 2021
Мислења
1.143
Поени од реакции
785
Здраво,

Ми се случи немил настан од страна на А1 додека престојувам во Германија. Имав активирано пакет START XXL, кој нуди 10GB интернет на мрежата на Vodafone.de. Арно ама после неколку пати користење, ми стигнаа неколку пораки за достигнат износ (демек сум потрошил 10GB во 2 дена иако на апликацијата вика 7 останати).

"Pocituvani, dostignat e iznos od 1000 MKD so DDV za internet realiziran vo roaming, bez vkluceni popusti. Pristapot do uslugata internet vo roaming e prekinat. Dokolku NE koristite paket za internet vo roaming, odgovorete so tekst START ROAMING za da prodolzite da ja koristite uslugata internet vo roaming po redovni ceni. Vas A1"

Член од семејството се јави и праша што е работава, а од поддршка кажаа да напишам порака START INTERNET и да рестартирам телефон, а може ова се случувало поради базните станици. Имав интернет и пак ја добив истата порака со сума од 500 евра. На апликацијата не ја пишува таа сума.

Дали има некој вакво слично искуство? Неколку дена по ред праќав мејлови, за да стапам во контакт со техничка поддршка ,а не добив никаков одговор, само порака за колку сум задоволен од услугата.

Напишав и приговор за ова, ама гледам дека треба по пошта да се прати (21 век btw). Некој да ми даде совет/препорака?
prigovor se podnesuva i preku telefon, naglasi deka sakas da napisat prigovor. Stom imas aktiviran paket, i da gi potrosis GB, internetot mora da se iskluci. Ke ti koregiraat sigurno.

Член од
22 јули 2024
Мислења
50
Поени од реакции
32
Imam opticki internet so dinamicna adresa no sekoi 12h koga ke se menuva ip adredata snemuva internet za desetina sekundi. Se javiv vo kontakt centar i mi rekoa deka mora da bide taka, dali nekoj ovde ima resenie za paganjevo na internet? Za staticka adresa ne mi se isplaka.

Член од
21 ноември 2011
Мислења
1.579
Поени од реакции
939
Imam opticki internet so dinamicna adresa no sekoi 12h koga ke se menuva ip adredata snemuva internet za desetina sekundi. Se javiv vo kontakt centar i mi rekoa deka mora da bide taka, dali nekoj ovde ima resenie za paganjevo na internet? Za staticka adresa ne mi se isplaka.
Дали ова автоматски се прави во одредено време или пример ако сам го ресетираш рутерот после тоа ќе се ресетита спрема твоето време. Вака беше порано на телеком. Пример ресет да направиш во 01 02 03 часот после полноќ

Член од
22 јули 2024
Мислења
50
Поени од реакции
32
Дали ова автоматски се прави во одредено време или пример ако сам го ресетираш рутерот после тоа ќе се ресетита спрема твоето време. Вака беше порано на телеком. Пример ресет да направиш во 01 02 03 часот после полноќ
Ne moze da se kaze, sekoj den razlicno e. Velat deka kaj 11 sabajle i kaj 11 navecer se slucuva ama deneska bese kaj 2

Kajgana Shop

На врв Bottom