- Член од
- 29 август 2008
- Мислења
- 5.816
- Поени од реакции
- 4.261
Begaj na Mno,nema sto drugo,ili pocekaj mozi mtel(vucic)ke iznenadi so nestoProbano 100 pati, veke ne mi se zamara so takvi kvazi operatori
Begaj na Mno,nema sto drugo,ili pocekaj mozi mtel(vucic)ke iznenadi so nestoProbano 100 pati, veke ne mi se zamara so takvi kvazi operatori
Nee bas isto, nemas sms, nema 1gb balkan roaming,...Прегледај го приврзокот 440267
Ајде аирлија нека е... Инаку, во разговор со еден кај што надополнив кредит за лајка ми рече дека во глобала би останало се исто, само за 100 денари поскапо, значи супер 200 би било супер 300.
Кога ќе го направат Супер 300 секој што планира да става кредит месец за месец ќе си го префрли бројот на А1 и за истите пари ќе има СМС пораки и 10ГБ интернет.Прегледај го приврзокот 440267
Ајде аирлија нека е... Инаку, во разговор со еден кај што надополнив кредит за лајка ми рече дека во глобала би останало се исто, само за 100 денари поскапо, значи супер 200 би било супер 300.
И плус има неограничен интернет за социјалните мрежи да користиш, на пример преку Messenger да допишуваш.Кога ќе го направат Супер 300 секој што планира да става кредит месец за месец ќе си го префрли бројот на А1 и за истите пари ќе има СМС пораки и 10ГБ интернет.
Целта им е да ги префрлат сите и да им лупнат повисоки цени за 50% од постоечките на Lycamobile.Znaci posle podolgo vreme prodolzuvaat so prefrlanje na broevite .
А МТЕЛ планира да ја затвори мислејки дека поради неа не може да прибере толкав број на корисници и сега ги трие рацете што ќе ја затвори и присвои 60000 броеви на кои планира да им ги зголеми цените а не мисли дека над 90% од тие броеви ќе го напуштат операторот по завршувањето на годишните уплати од 1600 денари за на крај тие милиони евра да отидат во ветар и да остане со среден прст у уста.Лајка го продаде кучана....
Abe toa ti se vika pazarna ekonomija!Целта им е да ги префрлат сите
А МТЕЛ планира да ја затвори мислејки дека поради неа не може да прибере толкав број на корисници и сега ги трие рацете што ќе ја затвори и присвои 60000 броеви на кои планира да им ги зголеми цените а не мисли дека над 90% од тие броеви ќе го напуштат операторот по завршувањето на годишните уплати од 1600 денари за на крај тие милиони евра да отидат во ветар и да остане со среден прст у уста.
Ова нема врска со пазарна економија туку лошо менаџирање поради кое МТЕЛ ќе има огромни финансиски загуби.Abe toa ti se vika pazarna ekonomija!
Tochno taka, toa e pazarna ekonomija! I ako ne znaesh da se prilagodish ce te stemni a nema da te razdeni!Ова нема врска со пазарна економија туку лошо менаџирање поради кое МТЕЛ ќе има огромни финансиски загуби.
Ај што ја купи фирмата купи и наместо да продолжи со истото темпо како што работеше претходно со евтините пакети за кајмакот да го собира и да ги извади парите што ги дал за купување на таа фирма тој од старт ги зголемува за 50% поради што над 90% од корисниците ќе го напуштат бидејки на А1 ќе им биде поисплатливо отколку на МТЕЛ.Проста математика 60000 корисници по 1600 денари се 96 милиони денари годишно или нешто над 1.5 милиони евра профит.Како што почна префрлувањето на броеви не верувам дека со надополнување кредит 1600 денари од оние броеви што не се префрлени на МТЕЛ да заработат повеќе од 1 милион евра а не успев да најдам информација за колку милиони МТЕЛ го купи Lyca.Tochno taka, toa e pazarna ekonomija! I ako ne znaesh da se prilagodish ce te stemni a nema da te razdeni!
Abe shto se zamarash za tujgi pari?Ај што ја купи фирмата купи и наместо да продолжи со истото темпо како што работеше претходно со евтините пакети за кајмакот да го собира и да ги извади парите што ги дал за купување на таа фирма тој од старт ги зголемува за 50% поради што над 90% од корисниците ќе го напуштат бидејки на А1 ќе им биде поисплатливо отколку на МТЕЛ.Проста математика 60000 корисници по 1600 денари се 96 милиони денари годишно или нешто над 1.5 милиони евра профит.Како што почна префрлувањето на броеви не верувам дека со надополнување кредит 1600 денари од оние броеви што не се префрлени на МТЕЛ да заработат повеќе од 1 милион евра а не успев да најдам информација за колку милиони МТЕЛ го купи Lyca.
Ima novosti.?Прегледај го приврзокот 440267