Пресвртница за жените во Македонија

Член од
30 октомври 2022
Мислења
607
Поени од реакции
1.629
@Ska Maniac во кој смисла мислиш појасни.

Ако мислиш на однесување, култура, дејтинг, етика, односно стариот систем на вредности е заменет со каша попара од страна на САД. Не важи то само за жените и подеднакво за мажите.

То џентелменство, кавалерство е alien за нас, и не е познато на нашиве места, и штотуку е пресно дојдено за перење мозоци.

Жените не се жени појче, ниту пак мажите мажи.
Ако во денешно време покушаш да си кавалер ќе те прогласат за будала.Денес под кавалерство се подразбира да ја прошеташ до Рим за Нова Година или на шопинг до Солун.Се е измешано,барајте си поскромни жени.

Член од
14 ноември 2011
Мислења
145
Поени од реакции
367
Проблематиката е комплексна и било кој обид да се направи да се елаборира личен став во врска со ова лесно може да се ескалира и протолкува преку призма која авторот може да го стрпа зад решетки преку еден од новите кривични закони (ксенофобија, говор на омраза, јариња-дрн итн).

Откако работите ќе стивнат и целта ќе се постигне (зголемување на јазот меѓу половите, намалување на популацијата преку намален наталитет) и откако на плебсот и плебејките ќе им текне што се случило (ќе биде касно тогаш) - е тек тогаш ќе се збори, анализира, вергла, пегла, ќе се формираат управни одбори, комисии, ќе се прават физибилити студии и ред други пи.дарии.

За среќа, силиконските роботи ќе дојдат пред тоа и обата пола ќе бидат удоволени за своите потреби, едните ќе има на кој да му се дерат и да им мења сијалици, другите ќе имаат кој да онадат кога и како сакаат.

https://www.youtube.com/watch?v=_n0vJrB_M30

F.E.A.R.

The Harem King
Член од
11 јуни 2015
Мислења
853
Поени од реакции
1.353
Ако во денешно време покушаш да си кавалер ќе те прогласат за будала.Денес под кавалерство се подразбира да ја прошеташ до Рим за Нова Година или на шопинг до Солун.Се е измешано,барајте си поскромни жени.
Знам за то, само не знам колку е опфатено кај нас (Скопје сигурно, надвор од то не верувам). Не знам кој би ја прошетал или фрлил толку пари до Рим или Солун на прв дејт. Искрено на кафе на булвер доста е, кој нескафе, кој макијато или еспресо. А за поскромни жени кај нас тро потешко, не дека нема ама, оди барај ги од врата на врата.

Ако некогаш Диоген барал чоек со фенер среде бел ден, денеска среде бел ден со фенер „барам жена“ че биди.

Како шо кажав сè си има влијание, од отстранување на стариот систем на вредности до социјалните мрежи кои го поремтија денешното население, особено жените.

Кај жените создадоја комплекс на супериронст, подуено его, сите ме сакаат, емотивно манипулирање на ниво (немам видено жена која не е на телефон 24/7, и после биле „зафатени“).

Кај мажите создадоја несигурност, песимизам, самоомраза, инфериорност, несаканост, односно не можиш ништо да направиш.

Или пак ова можам да го објаснам на друг начин (ми текна рандом),

Ѓаолот ѝ вели на жената „сите те сакаат, најпосакувани си, не ти треба сериозна врска, имаш полно опции, не брзај, животот е пред тебе, ти можиш многу, можиш сè“.

А на мажот ѓаолот му вели „не те бива, откажи се, немаш ништо, да беше богат че ја имаше секоја, да беше поубав че можеше мнгоу, глеј ги нив, види се ти, откажи се скроз, не вреди“.

Можи не е најдобриот пример ама ех, така ми дојде на ум.

И на шо води сето ова? Не можење да се воспостави врска, едноставно луѓето не можат да стапат во нормална врска, намелен број на склопување на бракови, намален наталитет. Поарно че бидам сам/а него ли со некој (Cope infinite).

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
11.071
Поени од реакции
27.543
Знам за то, само не знам колку е опфатено кај нас (Скопје сигурно, надвор од то не верувам). Не знам кој би ја прошетал или фрлил толку пари до Рим или Солун на прв дејт. Искрено на кафе на булвер доста е, кој нескафе, кој макијато или еспресо. А за поскромни жени кај нас тро потешко, не дека нема ама, оди барај ги од врата на врата.

Ако некогаш Диоген барал чоек со фенер среде бел ден, денеска среде бел ден со фенер „барам жена“ че биди.

Како шо кажав сè си има влијание, од отстранување на стариот систем на вредности до социјалните мрежи кои го поремтија денешното население, особено жените.

Кај жените создадоја комплекс на супериронст, подуено его, сите ме сакаат, емотивно манипулирање на ниво (немам видено жена која не е на телефон 24/7, и после биле „зафатени“).

Кај мажите создадоја несигурност, песимизам, самоомраза, инфериорност, несаканост, односно не можиш ништо да направиш.

Ѓаолот ѝ вели на жената „сите те сакаат, најпосакувани си, не ти треба сериозна врска, имаш полно опции, не брзај, животот е пред тебе, ти можиш многу, можиш сè“.

А на мажот ѓаолот му вели „не те бива, откажи се, немаш ништо, да беше богат че ја имаше секоја, да беше поубав че можеше мнгоу, глеј ги нив, види се ти, откажи се скроз, не вреди“.

И на шо води сето ова? Не можење да се воспостави врска, едноставно луѓето не можат да стапат во нормална врска, намелен број на склопување на бракови, намален наталитет. Поарно че бидам сам/а него ли со некој (Cope infinite).
Ја ќе ти кажам една друга поговорка :
Кој бара жена, ќе најде ѓавол. Кој го бара господ, ќе најде жена.

Иначе не сум верник ама има логика .

F.E.A.R.

The Harem King
Член од
11 јуни 2015
Мислења
853
Поени од реакции
1.353
Ја ќе ти кажам една друга поговорка :
Кој бара жена, ќе најде ѓавол. Кој го бара господ, ќе најде жена.

Иначе не сум верник ама има логика .
Точно така. Иначе ме потсети на приказната со Ѓорѓи Колозов ко че ја фрли Шенка во долот во бунарот, и после Колозов оди да ја земи Шенка назад, ама го вади Гоце ѓаолот, и му вели „че ти ја исполнам секоја желба само не ме врајчај со нејзе, бетар од ѓаол е“.

Член од
30 октомври 2022
Мислења
607
Поени од реакции
1.629

Мажите имаат голем допринос за создавање на комплекс на супериорност и подуено его кај жените.Па најпросечна женска да покажит деколте по социјалниве мрежи и одма стотици лајкови од истите тие очајни мажи.И баталете ја филозофијата упорниот ебит.Не упорниот само го пумпа егото до невидени граници на секоја независно дали заслужено или не.Или мажите ќе го сменат пристапот и нема да се лигават,или ке очајуваат со џолета во раце.

F.E.A.R.

The Harem King
Член од
11 јуни 2015
Мислења
853
Поени од реакции
1.353
Мажите имаат голем допринос за создавање на комплекс на супериорност и подуено его кај жените.Па најпросечна женска да покажит деколте по социјалниве мрежи и одма стотици лајкови од истите тие очајни мажи.И баталете ја филозофијата упорниот ебит.Не упорниот само го пумпа егото до невидени граници на секоја независно дали заслужено или не.Или мажите ќе го сменат пристапот и нема да се лигават,или ке очајуваат со џолета во раце.
Да, ама то е намерно така напраено од страна на социјалните мрежи, без shut down целосно, како сакаш да се смени на нормално? Кој сака нека се коцка, ако има ум немало да се коцка, или пак нема да има промена во геополитиката вака че остани. То е тотален песимизам. Ако сакаш здраво општество треба да ги отстраниш, односно елиминираш социјалните мрежи, коцкарниците, дрогите и т.н.

Член од
30 октомври 2022
Мислења
607
Поени од реакции
1.629
Да, ама то е намерно така напраено од страна на социјалните мрежи, без shut down целосно, како сакаш да се смени на нормално? Кој сака нека се коцка, ако има ум немало да се коцка, или пак нема да има промена во геополитиката вака че остани. То е тотален песимизам. Ако сакаш здраво општество треба да ги отстраниш, односно елиминираш социјалните мрежи, коцкарниците, дрогите и т.н.
Некому му одговара ваквата ситуација.Жените се поголеми потрошувачи а видат нешто демек на попуст одма го купуват,независно дали им треба или не.Од друга страна голем број на мажи се заглавени по коцкарниците.На крајот на денот се се сведува на профит,нема тука место за идеали или здраво општество.

Член од
14 август 2018
Мислења
4.953
Поени од реакции
11.192
Здраво јас сум Ангела македонка во Америка
Барам девојка или жена за работа од дома со клиенти , да не се премногу стари.
Плата и до неколку илјади евра.
За повеке информации контактирајте ме на маил : angelaajonson@gmail.com
Знаат и тука за Онлифанс.. барај си жртви на друго место, по можност у селото од кај што се твоите..

Kajgana Shop

На врв Bottom