Фан Клуб: Вардар

Член од
23 ноември 2011
Мислења
1.663
Поени од реакции
4.331
Мое лично мислење или мој впечаток, може грешам, али мислам комити секогаш имале поголем или пожесток отпор кон ВМРО него кон сдс (штета што овие од сдс не му помогнаа на клубот). Ако не се лажам мислам дека тука имаше членови кој што се фалеа дека учествуваа и во шарената револуција, за после да ги снема од такви теми, дали беа платеници намерно дојдени, не знам.
Грешиш и тоа многу. Напротив и до непотребно резилење со подршка за дпмне се доаѓало со претходно споменатите постари генерации.
Многу од помладите во Скопје ги замрзеа дпмне за време на Грујо баш дека мислеле дека се на исти ставови со нив во однос на патриотизам, а завршија тотално предадени од нивна страна. Ова се однесува пред се на соживотот со Албанците во Скопје во тоа време. Не мора да раскажувам улични приказни, еве ќе го земеме Кале за пример, пошто е општо познат настан.
Прават црква на Кале, ги дознава Изет Меџити, собира УЧК екипа, им оди во сред ноќ со пили, шипки и камери (нема зошто да се крие) и им ја бута цела конструкција што ја имаат кренато до тогаш. Ете ти 100-150 деца, главно од Комити, патриотски настроени, со памет дека исто таква патриотска партија е на власт, огромниот дел и веројатно гласачи на дпмне, точно 0 гласачи или симпатизери на сдс меѓу нив, неколку дена подоцна да ја "бранат" истата таа црква како ветар во грб на најпатриотската партија меѓу нас нели.
УЧК сега собира екипа од 500 луѓе, голем дел наоружана со ножеви, дпмнеовската полиција е тотално неспособна да се справи со нив и почнува да ги притиска нашите да бегаат при што им овозможува напад на УЧК и десетина избодени и претепани наши деца. На раб беше ситуацијата да има и смртен случај на наша страна тој ден. УЧК победоносно им ги вади лисиците и на тие малку луѓе што се уапсени од кај нив.
Каков епилог успева да извади предизвикувачот на целата ситуација, патриотското дпмне? Ист број на пријави и казни за тие што дојдоа да ги подржат нив и за тие што извршуваа обиди за убиство пред цела македонска јавност. Тотално игнорирање на главниот настан, рушењето на црквата од страна на Меџити, до степен да денес и тотално се заборави на тоа и кога ќе се спомене настани на Кале сите да зборат само за тепачката, а никој за како стигна до неа. Едниот водач на групата која бодеше Груби нивен партнер во владата. Другиот водач на групата која бодеше Омер Буњаку со пиштол од МВР да шета слободно каде сака по цело Скопје, со ветар во грб да организира нови слични настани низ Скопјево пошто очиглено му се може, а ги организирал :). Тотално повлекување од идејата да се гради било каква црква на Кале и целосна забрана за пристап и затворање на едно од најубавите и најпосетени места за Скопјани.
Ете ти 100-150 патриотски настроени деца со оправдано створена целосна омраза кон дпмне и гнасење на секое спомнување дека они се патриотска партија.
Ова истото се случуваше и по скопските улици тоа време, што доведе до тотално повлекување на младите Македонци од центарот на градот и негово препуштање во владение на дуи. Ете ти и уште еден куп други млади со омраза кон дпмне поради ова, многу од нив и отселени баш заради оваа причина.

Член од
14 декември 2021
Мислења
832
Поени од реакции
3.257

Член од
12 март 2023
Мислења
99
Поени од реакции
376
"...Значи луѓето во раководството на клубот и тоа како си ја работат својата работа..."

Ете чист пример за непрофесионално новинарство. Твое е да известуваш, не да толкуваш или коментираш. Латас школа...но ништо ново, со оглед на тоа дека вебсајтов е на Иди, нели...

Настрана од ова како е пласирано, за клубот ова се секако добри вести.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.626
Поени од реакции
25.003
"...Значи луѓето во раководството на клубот и тоа како си ја работат својата работа..."

Ете чист пример за непрофесионално новинарство. Твое е да известуваш, не да толкуваш или коментираш. Латас школа...но ништо ново, со оглед на тоа дека вебсајтов е на Иди, нели...

i ova ne cini?

Член од
12 март 2023
Мислења
99
Поени од реакции
376
Што реков во последната реченица бе Кано?
Дека ова се добри вести за клубот.
Дека ова секако ЧИНИ.
Имав забелешка на начинот на кој е соопштено. Зошто е тенденциозен.

Дим4е

NZT-48, want some?
Член од
24 октомври 2007
Мислења
7.283
Поени од реакции
8.462
Не чини, ова е само уште еден приказ за тоа колку е манипулаторска политиката.

Исфорсираа проблем за да објават вест дека сметката ќе биде одблокирана. Ако толку им беше битен ПР-от требаше Миленко да го клоцнат а не да се натпреваруваат кој што ќе објавува.

Добро бе еден клуб ни е што има тежина кога ќе го спомнеш барем регионално и во тој очигледно мора да се десат најмакедонските работа односно мерење курови и пупу не важи.

Штетата веќе не може да се менаџира и тоа е тоа, едино логично решение на групата би требало да биде бојкот, а ако орка спорт е центарот на проблемов треба да се смислат и герила акции за таму кај што најмногу го боли.

И пак најголемиот страв останува колку клубот може да наебе со дебелиов ако биде фатен како мести утакмица. Тоа никој после не го оправа.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.626
Поени од реакции
25.003
Што реков во последната реченица бе Кано?
Дека ова се добри вести за клубот.
Дека ова секако ЧИНИ.
Имав забелешка на начинот на кој е соопштено. Зошто е тенденциозен.
pa krajno vreme e malku i da si se pofalat so ogled na toa deka samo gi plukate.

ete se zavrsuvaat rabotite. sega na red se i igracite da si go izigraat svoeto pa valjda i navivacite ke sfatat sto e nivniot del vo prikaznata.

ona sto od predhodnoto rakovodstvo slusavme deka e pretesko poslednite 2 god ovie ga zavrsija za pola godina. i da jasno mi e deka ne e isto i se toa, ama krajniot rezultat e sepak toj.

Член од
20 септември 2023
Мислења
321
Поени од реакции
1.804
pa krajno vreme e malku i da si se pofalat so ogled na toa deka samo gi plukate.

ete se zavrsuvaat rabotite. sega na red se i igracite da si go izigraat svoeto pa valjda i navivacite ke sfatat sto e nivniot del vo prikaznata.

ona sto od predhodnoto rakovodstvo slusavme deka e pretesko poslednite 2 god ovie ga zavrsija za pola godina. i da jasno mi e deka ne e isto i se toa, ama krajniot rezultat e sepak toj.
Добро, стварно самиот себеси си веруваш во ова што го пиша?

@Fluffy_bunny

Зајко кокорајко
Член од
24 декември 2020
Мислења
1.775
Поени од реакции
2.334

Ова е механизам за да се смири незадоволство. Како така случајно ден после она што се случуваше во Хиподром веднаш се наоѓа решение.

Член од
31 март 2011
Мислења
121
Поени од реакции
664
Не па стварно чини.
Со голема заслуга на Седло кој несебично го соголе Вардар и препродаваше тренерки и нејќе ше да се откаже од фиктивни наводни долгови.
Станал седло посабајлечи и место у Хиподром отишол у Ујп поднел пријава за репрогамирање и службеничката на шалтер родум од Прилеп ја препознал таа лепота од фаца и го прашала со убави зборови : Господине Седлоски на колку години да го репрограмираме долгот, на тоа Седло уредно со насмевка одговорил Баце стај го на пет.
Небаре Седло извадил кешот и го исплатил долгот од џеб.
Све што му оди на две нозе женско да му ебам ја на него и сите Комити!
Се мислев и вчера дали да ти реплицирам Брат, ти имаш свое мислење другите тука некои 10 тина свое мислење и џабе глупи дебати...
Тоа што не им успеа на Мвро Вмро со Бошковистите сеа ќе им успее со Рамнозе јашите да ја изгаснат групата.
Една Свиња пази Свиња со дијагноџа мало куре си игра со најголемиот клуб во Македонија а у позадина неколку безмозочни партиски ботови му аплаудираат.
Како ќе им се удри све од глава ова со Свињава на крај ќе биде смеење!!!

@Fluffy_bunny

Зајко кокорајко
Член од
24 декември 2020
Мислења
1.775
Поени од реакции
2.334
samo od april vi bese najaveno ama ajde...
Ок било најавено, ама зошто вчера или пред неколку дена не се реализирало. Како баш ден после изразеното незадоволство. Некако многу случајности има.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.626
Поени од реакции
25.003
Не па стварно чини.
Со голема заслуга на Седло кој несебично го соголе Вардар и препродаваше тренерки и нејќе ше да се откаже од фиктивни наводни долгови.
Станал седло посабајлечи и место у Хиподром отишол у Ујп поднел пријава за репрогамирање и службеничката на шалтер родум од Прилеп ја препознал таа лепота од фаца и го прашала со убави зборови : Господине Седлоски на колку години да го репрограмираме долгот, на тоа Седло уредно со насмевка одговорил Баце стај го на пет.
Небаре Седло извадил кешот и го исплатил долгот од џеб.
Све што му оди на две нозе женско да му ебам ја на него и сите Комити!
Се мислев и вчера дали да ти реплицирам Брат, ти имаш свое мислење другите тука некои 10 тина свое мислење и џабе глупи дебати...
Тоа што не им успеа на Мвро Вмро со Бошковистите сеа ќе им успее со Рамнозе јашите да ја изгаснат групата.
Една Свиња пази Свиња со дијагноџа мало куре си игра со најголемиот клуб во Македонија а у позадина неколку безмозочни партиски ботови му аплаудираат.
Како ќе им се удри све од глава ова со Свињава на крај ќе биде смеење!!!
moguce, ali nema podobro resenie vo momentot. mora da se istrpi i zavrsi ona sto e pocnato.
Автоматски споено мислење:

Ок било најавено, ама зошто вчера или пред неколку дена не се реализирало. Како баш ден после изразеното незадоволство. Некако многу случајности има.
vikas u eden den gi ispeglale site i ujp svikale iten sostanok za vreme na vikend pred stara nova godina da go spasat kozarot od blokadata vo hipodrom?

a dobro sto tocno vi kazal kozarot zosto ne gi pustil deckite vo kompleksot? vi imaat kazano sto im pobaral i zosto bilo toa taka?

Последно уредено:
Член од
20 септември 2023
Мислења
321
Поени од реакции
1.804
Тоа што со месеци го дискутираме, а ти под тепих го протнуваш за да излезе дека 100 пати кажана лага е вистина. Дебиливе не се способни една објава без грешки на инстаграм/спортспорт со проста реченица да склопат, а не долг да вратат. Факт е дека сметката ќе биде одблокирана, но уште поголем факт е дека долговите се фиктивни и направени со намера да се заглави клубот во гомна. Утре ќе ја одблокираат сметката, а во позадина веќе се трупаат нови долгови во кои главно учествуваат истите дебили и за 1-2-3 години ќе се искористи истата шема, со таа разлика што тогаш ќе го потите дека комуњарите избркале успешни бизнисмени. Затоа поштеди не од глупи наративи, не се сите тука заглавени во 1956 година како поголем дел од дијаспората во Австралија.

Kajgana Shop

На врв Bottom