Зошто девојките не ги сакат добрите момчиња?

Член од
23 август 2010
Мислења
39.636
Поени од реакции
115.150
Колку имаме клецкано такви чии мажи имаат поголема љубов кон интер или друг клуб отколку кон нив, цела општина од жени се прај.
Па вработи ја приватно жена ти бе, што се влечка уште по општина... :icon_lol:

Член од
30 октомври 2022
Мислења
611
Поени од реакции
1.635
Мореее и те како гледаат на тоа дали е жената вработена, прво нешто што те прашаат тоа е, кај работиш? Е сега освен ако не се "озбилни" па сакаат да те "поминат" само, мислам хмх, за "онаа" работа се само заинтересирани, тогаш не ги занима кај работиш. Ама ако се озбилни, тоа прво ги занима.
Знам многу мажи шо зеле невработена,а обратен случај никогаш не сум сретнал.Жените се многу помудри во изборот,е сега има исклучоци

Член од
6 февруари 2007
Мислења
5.083
Поени од реакции
6.019
Знам многу мажи шо зеле невработена,а обратен случај никогаш не сум сретнал.Жените се многу помудри во изборот,е сега има исклучоци
А колку од тие невработени жени откако се омажиле за вработен маж и се вработиле на убаво работно место без разлика на чија заслуга по извесен период се развеле од истиот што ги земал како невработени?

Член од
22 август 2022
Мислења
696
Поени од реакции
2.029

И на крајот на денот, мажите што ги лаат се мажите што ги збогатуваат.
На самохрани мајки секакви еткети лепат што се светици и херои за овие (богами една од причините поради којашто чекав за дете е да намалам шанси да биде со некој кој би ме оставил на цедило оти не верувам дека би можела и им се дивам на тие што можат), викаат да бе туѓо дете ќе ранам, а на овие империја им прават, доволни се прегледи и коментари само, да не зборам за поспецијалните.
:toe:

За овој муабет со парите , за жал сѐ поголем е бројот на мажите што директ би се тапосале на женин имот, до влечки. Да не почнам со измамнициве од соц мрежи, passport bros ти реков ми рече порано само жени правеа тие работи. Times change.

Последно уредено:

Ingvar

MONAD
Член од
28 март 2020
Мислења
4.150
Поени од реакции
9.621

И на крајот на денот, мажите што ги лаат се мажите што ги збогатуваат.
На самохрани мајки секакви еткети лепат што се светици и херои за овие (богами една од причините поради којашто чекав за дете е да намалам шанси да биде со некој кој би ме оставил на цедило оти не верувам дека би можела и им се дивам на тие што можат), викаат да бе туѓо дете ќе ранам, а на овие империја им прават, доволни се прегледи и коментари само, да не зборам за поспецијалните.
:toe:

За овој муабет со парите , за жал сѐ поголем е бројот на мажите што директ би се тапосале на женин имот, до влечки. Да не почнам со измамнициве од соц мрежи, порано само жени правеа тие работи. Times change.
Епа тогаш зошто жените не бираат добри дечки?

Член од
22 август 2022
Мислења
696
Поени од реакции
2.029
Епа тогаш зошто жените не бираат добри дечки?
Ти веројатно си многу директен и искрен човек и нема да ти се верува какви манипулатори има. Секој според својот кантар си мери додека не го изгорат. И јас така едно време.

Има мажи што измамиле, пред мои очи долгогодишно другарство растури за лична корист. Личноста ситно ситно предејќи си заврши работа, што останува за девојче некое...И тоа правам муабет за нашетан паметен човек овој што падна на ова. Така што има многу добри глумци и стратези. И одлично глумат жртва, треба ептен и ти да си ѓубре да излезеш со корпус деликти на сунце да убедиш. Кај гледаш дека едната страна постојано се жали изиграва мирна и загрозена, таму е манипулаторот. Колку е змијата поопасна, толку подобро си ги крие нозете.

Да не си има човек работа со такви, ама пуста желба за пари, моќ, контакти...

Ingvar

MONAD
Член од
28 март 2020
Мислења
4.150
Поени од реакции
9.621
Ти веројатно си многу директен и искрен човек и нема да ти се верува какви манипулатори има. Секој според својот кантар си мери додека не го изгорат. И јас така едно време.

Има мажи што измамиле, пред мои очи долгогодишно другарство растури за лична корист. Личноста ситно ситно предејќи си заврши работа, што останува за девојче некое...И тоа правам муабет за нашетан паметен човек овој што падна на ова. Така што има многу добри глумци и стратези. И одлично глумат жртва, треба ептен и ти да си ѓубре да излезеш со корпус деликти на сунце да убедиш. Кај гледаш дека едната страна постојано се жали изиграва мирна и загрозена, таму е манипулаторот. Колку е змијата поопасна, толку подобро си ги крие нозете.

Да не си има човек работа со такви, ама пуста желба за пари, моќ, контакти...
Не е така црно бело, има у приказнава и елементи на Стокхолмски синдром, когнитивна дисонанца, мазохизам, глупоќа , статус(у смисла види ме со кој дечко сум јас, од сите цури ја го фатив) и т.н. Не може генерално да се прецизира ама увек има нешто од ова, луѓето се склони на вакви глупи ствари. Не ретко некоја од предатор излегува да биде и плен. У глобала голем дел си добиваат по заслуга.
Криво ми е само за еден процент жени, воспитани, едуцирани ама сироти наивни, за нив твојов муабет е на место....ама јбг тука нагоните се многу појаки од било што и на крај го јадат курот. Трагедијата да биде поголема ретко сами знаат да се откачат и спремни се за секаков компромис за на крај да бидат откачени со сила.

Член од
22 август 2022
Мислења
696
Поени од реакции
2.029
Не е така црно бело, има у приказнава и елементи на Стокхолмски синдром, когнитивна дисонанца, мазохизам, глупоќа , статус(у смисла види ме со кој дечко сум јас, од сите цури ја го фатив) и т.н. Не може генерално да се прецизира ама увек има нешто од ова, луѓето се склони на вакви глупи ствари. Не ретко некоја од предатор излегува да биде и плен. У глобала голем дел си добиваат по заслуга.
Криво ми е само за еден процент жени, воспитани, едуцирани ама сироти наивни, за нив твојов муабет е на место....ама јбг тука нагоните се многу појаки од било што и на крај го јадат курот. Трагедијата да биде поголема ретко сами знаат да се откачат и спремни се за секаков компромис за на крај да бидат откачени.
Ти викам извонредно глумење жртва, мирен, културен,манири,умее муабет со постари, прав домаќин без да повиши тон... можат така со години некои... во мојот случај за голема среќа јас одлучив да направам нешто што ќе ги разниша неговите конци во рацете и вистинското лице воала

И мене ми е жал за тие што се декларираат како добри момци и во мисија да оправат женски род прават пазар на такви ко оваа. Исто ко машкиот инстинкт да не им се интересни мирните женски, ќе се изгорат на ваква јер нагони после и фините јадат фрустрации.

Имаше еден твит конечно ја најдов правата, ама сега јас сум погрешниот.

Ingvar

MONAD
Член од
28 март 2020
Мислења
4.150
Поени од реакции
9.621
Ти викам извонредно глумење жртва, мирен, културен,манири,умее муабет со постари, прав домаќин без да повиши тон... можат така со години некои... во мојот случај за голема среќа јас одлучив да направам нешто што ќе ги разниша неговите конци во рацете и вистинското лице воала

И мене ми е жал за тие што се декларираат како добри момци и во мисија да оправат женски род прават пазар на такви ко оваа. Исто ко машкиот инстинкт да не им се интересни мирните женски, ќе се изгорат на ваква јер нагони после и фините јадат фрустрации.

Имаше еден твит конечно ја најдов правата, ама сега јас сум погрешниот.
Колку сака нека глуми лудило некој се приметуваат работите уште на почеток....дали сакаш да ги видиш е прашањето. Ќе го видиш у понашање спрема други ако ништо друго.
За податоков дека мирни женски не им се интересни на мажите не се слагам....генерално сум на мислење дека голем дел од мажите прават споредба со мајка им и преферираат такви жени у принцип.
Грешката тебе ти е што ти сакаш да донесеш некои генерални заклучоци и жените мислиш дека се како тебе а на мажите им бараш фалинка. А уствари човечкиот род генерално е пун со фрустрации, глупоќа, лицемерие и зло.

Член од
22 август 2022
Мислења
696
Поени од реакции
2.029
генерално сум на мислење дека голем дел од мажите прават споредба со мајка им и преферираат такви жени у принцип.
Среќа сега јас сум со еден таков, мајка му карактерно многу повеќе слична со мене него ли со сестра му.

Ама има мажи кои баш ова ги нервира оти за нив мајка е некоја што досаѓа и звоца и партнерката го губи местото и возбудата на партнерка и станува мајка. На почетокот пример, кога раскинавме пред 2 години токму овој момент му сметаше. Затоа овој пат, да, останав иста, човек не може да се менува но научив да менаџирам и правилно да дозирам достапност и жртвување. Да, како мајка му ама при грешка нема да го чекам на исто место. Со таа свест. И многу е подруго.

Cthulhu^

your neighbourhood pagan
Член од
17 јули 2006
Мислења
1.521
Поени од реакции
2.205
За жал има многу вистина у муабетот дека на мажите не им се привлечни "мирни" жени, whatever the fvck that means. Мажите често трчаат по дроци. Се до моментот кога треба да се женат. Е па не може тоа така, не иде.

Сепак, тоа не дава одговор на прашањето зошто жените не ги сакаат добрите по карактер и фини мажи.

Kajgana Shop

На врв Bottom