Ова е една од многуте исти гласини од различни извори денес. Една дури говори дека Ањели се враќа со пари за инвестирање од Саудиска Арабија и ќе предземи целосна конторла на Јуве додека Елкан е заинтересиран за потенцијална продажба.
Araujo изгледа прво заслување и можно е младиот напаѓач од ПСЖ Коло Муани.
Влахович го одби последниот предлог, не сака да ја смали платата и не го обновјува договорот.
Страшно глуп потег според мене без разлика на форма. Во млад тим без лидер и победници, го бркаш единствениот играч кој има искуство, знај што значи да си играч на Јуве. Наводно (сигурно е гласина и ништо точно) односот помеѓу Данило и Џиунтоли бил поради тоа што НАВОДНО, Џунтоли ги остранил сите стари слики од играчи на Јуве каде што прославуваат претходните титули и ги заменил со некои си слики без играчи (мене на срање ми личи
"From Turin, I heard that this summer Giuntoli had all the photos of Juventus' recent successes removed, replacing them with images generated by artificial intelligence, provoking the ire of several players, Danilo first and foremost."
Sabatini at @radiodeejay
другата гласина е дека Џунтоли сака од 0 да почни проектот без играчи од претходна ера и менаџери.