La Liga Santander 2023/24

Шампион?

• Барселона

• Реал Мадрид

• Атлетико Мадрид

• Реал Социедад

• Виљареал

• Реал Бетис

• зошто не сопрев после Атлетико?

Резултатите може да се погледнат само после гласање.
Член од
5 март 2018
Мислења
16.759
Поени од реакции
19.069
Е ај ако не за нив нека има посебни привилегии, ако знаеле дека не го исполниле тоа правило за фер плеј што не ги продадоа тие ложите уште летото, шо курац чекаа до последен ден, јас да сум од лигата нема ни до 2-ри да ги оставам, си имаа рок до 31 не го регистрираа ајде чао.

Плус ако веќе е отстранет Олмо од екипата и се води како слободен играч правилото е јасно дека еден играч не можи да биди два пати регистриран за ист клуб, така да единствено им останува да го испратат на позајмица во некој клуб и после тоа летото да го откупат.
Како и да вртат пак се во загуба и економски и на играчки план.
Олмо треба да е луд да скапи на клупа и само во ЛШ да игра, кој му гарантира дека Барса нема да испаднат уште во 1/8 финале ? Еве и да стигнат до крај, кој курац цела сезона да дремиш за да изиграш 5 утакмици, во купот и супер купот нема да му дозволат нека не се губи Лапорта.

Член од
10 јули 2018
Мислења
1.568
Поени од реакции
2.453
Смешното е што уствари им е дадена огромна привилегија во ситуацијава. Им го продолжија рокот за Олмо за плус два дена, до втори, иако за сите други клубови рокот е до 31 декември. Дното го опипаа неспособните од Барса. Брука е ова. Лапорта го води клубот од ден за ден, измислува топла вода за секоја ситуација да се извлече од што се дупка финансиски.

Член од
31 јули 2008
Мислења
2.807
Поени од реакции
1.529
А има и фанови што му веруваат на таквите како Филе што ќе го обвинат Реал Мадрид за настанатата ситуација.

И Лапорта го правеше истото лани.

СДСМ брат.

Член од
5 март 2018
Мислења
16.759
Поени од реакции
19.069
Шо барате од човек кој ја крсти ќерката Аргентина :pos:
Не знам жена му како си го дозволила ова искрено, да го носам 9 месеци, да го раѓам и да дојди сопругот Аргентина ќе се вика ќерката, нема нејќам :ROFLMAO:
Со папочната врвца ќе го удавам

Член од
23 март 2017
Мислења
407
Поени од реакции
728
А што бидна со мега гига договорот со Најк според кој ќе имавме брдо пари и уште зимово ќе ги купивме , Халанд , Силва итн итн …. Или и тоа беше само перење мозок за сега повторно да не можат никој да регистрираат и опет истата приказна да го молат де јонг да си оди а овој па како ги ебава веќе 4 години по ред :)))))))

Del Boy

You plonker!
Член од
28 септември 2012
Мислења
12.391
Поени од реакции
38.845
Sudii plakjame nie, sudot ni odobri da gi registrirame dodeka Laliga i Tebas i Riken se bunat i placat.

Riken brate

IMG_0125.jpeg

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.086
Поени од реакции
45.963
Ла Лига повторно со други правила за Барса, другите екипи кој ги ферма.
Криминал до криминал.
Pa realno da ova e malce sumjivo i pominuva presedanski ama pa i 2ta meca kazna za Vinisius otkako go udri Stole i posle 200 majki mu iznaeba na sudijata, se smesna odluka.

Taka da kjuti si, realno Barsa i Real si imaat protekcii kaj ligata, zasto i nosat najmnogu publika pred tv ekrani i preplati, da ne bea Barsa i Real za ovie 2 slucaji, nit ke mozese eden tim da registrira igrac, a igrac sto postapil ko Vinisius so Real, ke dobiese edno 4-5 meca kazna sigurno, mozda i poveke, 3 pod difolt e za direkten crven karton za udar na protivnik, i uste bonus plus za rabotite kazani na glavniot sudija.

A konkretno za Real, sekoja im cest sto ja svrtea so Valensija, taka se osvojuvaat tituli na krajot od denot, Modric po ne znam koj pat pokaza kakva fudbalska klasa poseduva i sampionski mentalitet.

Riken

the power of imagination makes us infinite
Член од
9 декември 2008
Мислења
12.834
Поени од реакции
30.740
Одма се врти работата за Вини, нека го казнат колку треба ќе игра Мбапе лево конечно, Реал за 2 минути и ситуацијата со факсот не го земаа Де Геа, на кримосите пушти им цела недела да си прават шо сакаат, не е само Реал цела лига си ја дупат така.
Автоматски споено мислење:

Sudii plakjame nie, sudot ni odobri da gi registrirame dodeka Laliga i Tebas i Riken se bunat i placat.

Riken brate

Прегледај го приврзокот 439683
Ла Лига ти е ко македонско собрание а Барса се ко Дуи, нема закони за нив.

Член од
29 април 2015
Мислења
4.266
Поени од реакции
4.194
Реал како екипа со став дека треба да се регистрираат Олмо и Пау, ама на Рикен му смета. :D
Од цела лига само, Атлетико, Севиља и Атлетик се побуниле.

Не се смрнети правилата, тие се, ама ЛаЛига има најлоши правила од сите федерации.
Се регистрираат играчи на лето, а после да не може... у меѓувреме Барса добива пари, се враќа на правилото 1:1 после 4 години, а лигата не ти дозволува да регистрираш, ќе играш само во ЛШ. :tapp:
Плус која иронија ќе беше, можеш да купуваш играчи нови, ама овие двајца стариве не може да ги регистрираш. :D

ob1

Член од
7 март 2010
Мислења
9.163
Поени од реакции
25.310
Pa realno da ova e malce sumjivo i pominuva presedanski ama pa i 2ta meca kazna za Vinisius otkako go udri Stole i posle 200 majki mu iznaeba na sudijata, se smesna odluka.

Taka da kjuti si, realno Barsa i Real si imaat protekcii kaj ligata, zasto i nosat najmnogu publika pred tv ekrani i preplati, da ne bea Barsa i Real za ovie 2 slucaji, nit ke mozese eden tim da registrira igrac, a igrac sto postapil ko Vinisius so Real, ke dobiese edno 4-5 meca kazna sigurno, mozda i poveke, 3 pod difolt e za direkten crven karton za udar na protivnik, i uste bonus plus za rabotite kazani na glavniot sudija.

A konkretno za Real, sekoja im cest sto ja svrtea so Valensija, taka se osvojuvaat tituli na krajot od denot, Modric po ne znam koj pat pokaza kakva fudbalska klasa poseduva i sampionski mentalitet.
Ако збориш општо за помогање во Ла Лига, можеби претходно тоа било така, меѓутоа во последниве 5-6 сезони Реал е во отворена војна и со Ла Лига и со УЕФА. Најпрво со Супер Лигата, а после со тој CDC договорот што сакаше Ла Лига да го протне каде што ќе си ги наполнеа џебовите Тебас и компанија, на штета на клубовите. Само Перез, и мислам дека Атлетик Билбао и тоа преку судови успеаа да го блокираат тој договор и истиот да не се реализира.

Ако збориш конкретно за натпреварот со Валенсија, Реал имаше се освен протекции. Голот на Валенсија требаше да биде поништен, бидејќи во градењето на нападот имаше фаул врз Родриго. За голот на Мбапе дегените од ВАР собата дале погрешен фрејм, односно го мереле офсајдот откако Белингам го направил подавањето а не при самото подавање, дали намерно или не, не би да навлегувам. За пеналот на Белингам, Столе беше со двете нозе пред гол линијата, а и имаше повеќе од еден играч од Валенсија влезен во шеснаестерец пред Белингам да го шутне пеналот. За последново прочитав 10 правила, некои викаат дека треба да се пренови, некои викаат дека не требало да се пренови зашто удрило статива и не сметало при изведувањето на пеналот. Доколку ја одбранел Столе, тогаш ќе се преновел пеналот.

Не е проблем што Барса ги регистрираше Олмо и таму уште не знам кој, 8 дена по истекување на рокот. Ако, нека ги регистрираат, така барем нема да имаат изговори на крај на сезона, ама лигава нека биде еднаква за сите. Не може на некој со чисти сметки и здрави финансии да не му прифатиш регистрација на играч зашто закаснил факсот 20 минути, пази 20 минути, а на некој да му регистрираш двајца играчи после истекот на рокот, после истекот и на продолжување на рокот за тоа што продале VIP седишта за 100 милиони на некој фонд што никој не знае ниту кој е газда ни чив е.

За вакво нешто, истата Барса беше казнета сезонава (симболична казна од 500.000 евра) бидејќи за периодот од 2019 до 2022 профитот кој што го оствариле од тие продавања и препродавања на целиот клуб (не ми ни текнува што се не продадоа веќе), излезе дека според регулативите на УЕФА не е релевантно остварен профит.

И ова немаше да биде толку лошо, ако тој што они сега го кажуваат "не релевантен профит" направи да може да ги регистрираат Левандовски, Рафиња и компанија и да ја освојат титлата во 2022/23.

Kajgana Shop

На врв Bottom