Можеш да купиш 2-3 милиони прегледи, но не и 20-30 милиони. Веднаш се приметува тоа дека е вештачки набилдано.Гента Исмајли е далеку од Цеца.
Башка, и Гента и нејзините колеги од соседните земји купуваат прегледи на Youtube, и тоа сите го знаат.
Исклучок се ѕвезди од типот на Лепа Брена, кои organic ги добиваат.
Ne znam dali znaes ali vo Lerinsko i Kostursko non stop se pravat makedonski veceri, so ora so pesni so znaminja veenjeТолку ни е самопочит и чувство на припаѓање. Пари да ми даваат не би одела. На нивна почва да направиме македонска вечер нема неизгребена кола да остане. Нема објава од некој наш пејсаж без нивни навреди и хаха реакции. Повеќе си ги сакаат Турците од нас. И општо односот на православните комшии освен можда Србите кон нас е жална слика. Само да се оправиме пред иднината да ни го даде заслуженото.
Песните и ората во Егејска Македонија се тотално грцизирани. Тие играат и пејат како Грци, само со славофон текст, кои тие го викаат “нашински“, а не македонски.Ne znam dali znaes ali vo Lerinsko i Kostursko non stop se pravat makedonski veceri, so ora so pesni so znaminja veenje
20-30 милиони немаат песните на српски, песни за јазик што го зборат може 20 милиони луѓе. Гента ги заеба и цеца и аца лукасМожеш да купиш 2-3 милиони прегледи, но не и 20-30 милиони. Веднаш се приметува тоа дека е вештачки набилдано.
Албанските турбо-фолкери пробија многу повеќе од Балканот, за разлика од Србите, Бугарите и Грците. Грмат со квалитет, продукција и маркетинг. Огромната дијаспора и многу млада популација се голем плус. Македонската естрада е тешка боранија споредено со албанската.
Светска продукција на албански јазик со 27 милиони прегледи за 4 месеци. Македонски пејачи можат само во влажни соништа да сонуваат ваков квалитет и бројки.
Dafina Zeqiri x 2TON - Qaj Qaj
STREAM: https://clnz.us/dafina-zeqiri-2ton-qaj-qaj#dafinazeqiri #2ton #qajqajBeat by: DarddMelody by: Dafina Zeqiri, 2ton Lyrics by: Dafina Zeqiri, 2Ton, Ghu...www.youtube.com
На hide си ми, ама морав да видам што паламудиш.Можеш да купиш 2-3 милиони прегледи, но не и 20-30 милиони. Веднаш се приметува тоа дека е вештачки набилдано.
Албанските турбо-фолкери пробија многу повеќе од Балканот, за разлика од Србите, Бугарите и Грците. Грмат со квалитет, продукција и маркетинг. Огромната дијаспора и многу млада популација се голем плус. Македонската естрада е тешка боранија споредено со албанската.
Светска продукција на албански јазик со 27 милиони прегледи за 4 месеци. Македонски пејачи можат само во влажни соништа да сонуваат ваков квалитет и бројки.
Dafina Zeqiri x 2TON - Qaj Qaj
STREAM: https://clnz.us/dafina-zeqiri-2ton-qaj-qaj#dafinazeqiri #2ton #qajqajBeat by: DarddMelody by: Dafina Zeqiri, 2ton Lyrics by: Dafina Zeqiri, 2Ton, Ghu...www.youtube.com
Циганите и племето ќе им го дотераат паметот на цигано скопјаните, веќе се гледаат благодетите од соживотот и космополитизмот.Најјакото ми е кога ке се стави пост на фејсбук како треба заедно да живееме и помирје да има секако напишано од Македонска страна.
Додека во коментари циганите што се метро и шеесет, оцрнети, дебели, влакнести мајката и шајката ни ја пцујат. Како сме племе славјанско што живее во Скопје. Него истото го прават и планинарите па среќа навикнати сме на ова. Не заслужуваме држава.
Во тоа е и проблемот немаме ОБРАЗ и јасен СТАВ. Доколку како народ гледаме дека некој не оспорува не треба еден во друг со прст да покажуваме туку веднаш прекинуваме како НАРОД економски контакт со таа земја. Држава како држава не може да исфрла дипломати или да нема никаква соработка но ние како НАРОД можеме да ги бојкотираме.Ah ah istite sho se bunite vo Juni ke gi palite patikite za jug Ne e problem kaj nas sho imat nekakva grcka muzika/vecera - imate i grcija nasi, mnogu pogolem problem e sho nemat Makedonska muzika/vecera kaj nas vo MK, pa skoro pokraj sekoja kafana/kafic koa i da pominam ecat srbsko i ostali gluposti godini unazad.
Не е до немање став туку кога се сите против нас како Народ неможеш да бојкотираш некој, зарем имаме некоја држава исклучиво што е против нас? буквално сите се, јас не би ја бојкотирал Грција, сепак треба контакт со нашите таму, највеќе не има таму, плус е добра тампон зона за исламот, ако има гласање која земја треба да се бојкотира јас би гласал за Албанија и Косово како едно цело и бојкотирање на Албански производи и тн, додека со бугарите и србите да се држиме понастрана, затоа што овие два народи за разлика од Грците можат преку културата и блискоста на јазиците да вршат штетно влијание, кое србија веќе го прави, додека бугарите се изгубен случај.Во тоа е и проблемот немаме ОБРАЗ и јасен СТАВ. Доколку како народ гледаме дека некој не оспорува не треба еден во друг со прст да покажуваме туку веднаш прекинуваме како НАРОД економски контакт со таа земја. Држава како држава не може да исфрла дипломати или да нема никаква соработка но ние како НАРОД можеме да ги бојкотираме.
Не сме единствени затоа и не решаваме никакви проблеми.