Пукање во школо во Белград

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.099
Поени од реакции
34.557
А што очекуваш од луѓе кои немаат завршено основно образование? Очигледно дека не ги сфаќаат последиците.
Jaс на пример очекувам - од системот/државата - да ги спречи срањата. Сеедно е циганот што направил 10 десет копилиња, дали бил неписмен и дали разбирал текстови од закони. Важното е законите да се спроведуваат и носењето нож во училиште, или било каде од малолетен копиљ, да биде строго казнувано. Татко му се разбира да се казни. Така и циганот ќе разбере што не смее да се прави (како на пример син му да се шета со ножеви), сеедно што истиот циган никогаш нема да го прочита законот. А копиљот додатно може и неколку месеци да работи како помошник во дежурни амбуланти да гледа во прво лице како изгледаат трауми, посекотини, и повреди.

Те вадам тебе од контекст малку, ама само за да ги ставам работите во соодветен контекст. За мене овде системот и државата се повеќе криви од лудакот кој заклал деца во училиште. Ова не е работа со воспитување, туку ментална болест. Се работи за потфрлување на системот, некој не си ја работел работата и оставил регистриран пациент што не смее да без надзор - да направи голема беља.

Член од
30 октомври 2022
Мислења
550
Поени од реакции
1.475
Најголемиот проблем лежи тука. Вината е најмногу во родителите.
Па во некои случаи да во некои не.Има родители со прекрасно понашање а децата им се за нигде.Знам многу примери каде шо едниот брат е криминалец,другиот на мравка не гази.Нели истете родители ги воспитувале.

Член од
17 октомври 2011
Мислења
14.899
Поени од реакции
37.012
Па во некои случаи да во некои не.Има родители со прекрасно понашање а децата им се за нигде.Знам многу примери каде шо едниот брат е криминалец,другиот на мравка не гази.Нели истете родители ги воспитувале.
Не зборував за однесувањето на децата, туку за однесувањето на оние родители кои одат да се караат со наставниците, зашто нивното дете е најдобро и нема шанси да направило нешто погрешно.

Член од
11 октомври 2024
Мислења
222
Поени од реакции
378
Сите градови тука во регионот заклучно и Белград се исклучително безбедни за живот. Тоа што народ на овие простори станале тотални мекуши и метросексуалци и за секое сопнување од камен се отвораат конференции за дијалог е друга тема за разговор.

Отидете во делови на Латинска Америка или Африка да видите што е криминал и каде за 100 денари може буквално глава да ти откинат.

Член од
5 март 2018
Мислења
16.703
Поени од реакции
19.008
Сите градови тука во регионот заклучно и Белград се исклучително безбедни за живот. Тоа што народ на овие простори станале тотални мекуши и метросексуалци и за секое сопнување од камен се отвораат конференции за дијалог е друга тема за разговор.

Отидете во делови на Латинска Америка или Африка да видите што е криминал и каде за 100 денари може буквално глава да ти откинат.
Сега замисли те читаат родителите на жртвите во Рибникар, Младеновац и најново Загреб ... Ќе им објасниш нив како е безбедно за живеење.
Да точно не можиме да се споредиме со Латинска Америка ама знаеш зошто најпрво ? Па спореди колку население живее таму и колку раси се измешани.
Три масовни напади во регионот во рок од една и пол година ако е заебанција еве јас не знам. Не ги спомнувам убиствата кај нас кои се од други цели, одмазди, препуцавања на банди и сл.
Додај тука и колку лица се исчезнати, некои пронајдени мртви, некои воопшто не се пронајдени, најмногу од нив деца, и врати се кажи ми како е безбедно за живеење.
На толку малку население јас би рекла дека криминалот го достигнува врвот кај нас.

Член од
30 октомври 2022
Мислења
550
Поени од реакции
1.475
Не зборував за однесувањето на децата, туку за однесувањето на оние родители кои одат да се караат со наставниците, зашто нивното дете е најдобро и нема шанси да направило нешто погрешно.
Факт е дека има и такви родители.Ама таквите обично се на високи функции,или локални шерифи.Затоа и се понашаат така.

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.235
Поени од реакции
30.470
Сега замисли те читаат родителите на жртвите во Рибникар, Младеновац и најново Загреб ... Ќе им објасниш нив како е безбедно за живеење.
Да точно не можиме да се споредиме со Латинска Америка ама знаеш зошто најпрво ? Па спореди колку население живее таму и колку раси се измешани.
Три масовни напади во регионот во рок од една и пол година ако е заебанција еве јас не знам. Не ги спомнувам убиствата кај нас кои се од други цели, одмазди, препуцавања на банди и сл.
Додај тука и колку лица се исчезнати, некои пронајдени мртви, некои воопшто не се пронајдени, најмногу од нив деца, и врати се кажи ми како е безбедно за живеење.
На толку малку население јас би рекла дека криминалот го достигнува врвот кај нас.
Претеруваш.

Член од
17 октомври 2011
Мислења
14.899
Поени од реакции
37.012
Факт е дека има и такви родители.Ама таквите обично се на високи функции,или локални шерифи.Затоа и се понашаат така.
Да се само тие, арно ќе е, ама денес секоја еманципирана кокошка што си ги исфарбала пердувите мисли дека е паун.

Kajgana Shop

На врв Bottom