Вонземјани, НЛО...

Верувате ли дека постојат вонземјани?

• Да

Гласови: 1.734 79,1%
  • Не

Гласови: 458 20,9%

• Вкупно гласачи
    2.192
Член од
6 ноември 2024
Мислења
288
Поени од реакции
475
Сослушувањето во Ноември не донесе некои откровенија затоа што нелегалните програми се класифицирани, затоа не се покажаа нови докази. Единствено ново е што новинарот Шелнбергер издаде документ напишан од анонимен свиркач (Immaculate Constellation), во кои се споменуваат 'reverse engineered crafts' програми, Луис Елизондо се што кажа во неговата книга 'Imminent' го потврди под заклетва, што значи ако лаже ќе си го заебе животот итн. Според сите што сведочеа феноменот е вистински и има цврсти докази и видеа. Целта е да се насочат преставниците на народот кон вистинските места и програми и да се декласифицираат докази.

Ново е што Трамп кажа на Џо Роган дека им верува на пилотите што го брифирале и ќе декласифицира документи. Интересно е што го предложи Мат Гаец да биде Јавен Обвинител. Мат Гаец во 2023 заедно со Ана Паулина Луна и Тим Буршет (конгресмени) отидоа во 'Eglin Air Force Base' да испитаат наводни програми и не знак кој беше, некој генерал им забрани влез. Сеа како Јавен Обвинител нема да биде така лесно да им се забрани влез. Инаку сите тројца се убедени дека такви програми постојат.

Како и да е, бидејќи ја обработувам оваа тематика, мене воопшто не ми се свиѓа кај ме однесе истражувањето, не дека не постојат вонземјани, туку сум убеден дека ова е поврзано со старите религиите но не како на 'Ancient Aliens', не доаѓаат од други планети и иднината не изгледа баш светла. Не зборам за некакви инвазии туку за друго ми е муабетов да не образложувам сеа...
Автоматски споено мислење:

Документот https://mace.house.gov/sites/evo-subsites/mace.house.gov/files/evo-media-document/Cannon 212_20241113_154539.pdf
Ај да не образложувам сеа и три точки. Да те чекаме во новата сезона ако не?

Најпаметно е да сме смирени и да оствариме контакт со „SOS“ во бинарен сигнал. Ако ни одговорат „Лансирањето на Voyager и златната плоча беше грешка“ сме го јаделе стапот на интерстеларно ниво.

Член од
12 март 2009
Мислења
20.320
Поени од реакции
16.485
. ????

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
10.788
Поени од реакции
26.809
. ????
Не е ванземаљско, реверзибилна технологија. Многу човечки изгледа а башка има и тркалца. :icon_mrgr:

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
10.788
Поени од реакции
26.809
@Trolejbus што се дешава над Америка и американските воени бази низ светов последниве 2-3 недели ?

@The Savior Рамен ти што се смееш ? Ако имаш нешто паметно да кажеш кажи?

Последно уредено:
Член од
12 март 2009
Мислења
20.320
Поени од реакции
16.485
1734347559183.jpeg

Вака е добра, не треба ни кондом...

@Trolejbus што се дешава над Америка и американските воени бази низ светов последниве 2-3 недели ?

Се додека не напуштат овие власт ште има овакво работи...

Последно уредено:

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
5.054
Поени од реакции
5.239
Последно уредено:

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.227
Поени од реакции
84.189
Прегледај го приврзокот 438507

Вака е добра, не треба ни кондом...

Се додека не напуштат овие власт ште има овакво работи...

глупиот AI увек ги црта со различни очи, или со шест прста

ќе го уништел човечанството, жими куров
не знае жена да нацрта

@The Savior рамен ти што викаш ?!
Почна блу бук проектот ?
blue beam ваљда

Член од
12 март 2009
Мислења
20.320
Поени од реакции
16.485
глупиот AI увек ги црта со различни очи, или со шест прста

ќе го уништел човечанството, жими куров
не знае жена да нацрта

blue beam ваљда
Мене ми личи дека оваа има 5 прста, ама показалецот бајаги долг,ко за гинеколог или уролог

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.065
Поени од реакции
45.860

I ja sakav ova da go prasam, 200 rilsovi mi izlegoa sto se avtenticni, ne fejk, @Trolejbus sto se kuva baban.

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
10.788
Поени од реакции
26.809
blue beam ваљда
Да, да . Блу бук друг проект е, не е лажната инвазија на НЛО.

I ja sakav ova da go prasam, 200 rilsovi mi izlegoa sto se avtenticni, ne fejk, @Trolejbus sto se kuva baban.
Дечково кај вас у фан клуб пишува нешто ? Приватно некој го знае ?
Остави ти рилсови. Барај некој уфолози што кажуваат. Пола и повеќе од рилсовите или биле некои стари од пред години, години или биле АИ.
Елизондо уште пред месец дена најави дека ако не се дозволи да се донесе законот за заштита на свикачи , во скоро време ќе има чудни работи.

Член од
6 ноември 2024
Мислења
288
Поени од реакции
475
Бавно мислам затоа бавно ќе пишувам не замерувајте. И бавно читајте.

Лејм шала, преживеав мозочна траума од сликичките на @The Savior па последиците се очигледни.

Погледнете околу себе. Ние луѓето сме аномалија во универзумот. Нешто што воопшто не требаше да постои, инванзивни и деструктивни. Го бараме значењето на животот, го бараме бог, се множиме како болви во џукела и го уништуваме сиот друг жив свет на планетава.

Дека некогаш технолошки ќе бидеме напредни за да населиме други планети е илузија. Нашиот почеток и крај треба да биде оваа планета, за да не ја пренесеме нашата злоба низ универзумот.

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
10.788
Поени од реакции
26.809
Бавно мислам затоа бавно ќе пишувам не замерувајте. И бавно читајте.

Лејм шала, преживеав мозочна траума од сликичките на @The Savior па последиците се очигледни.

Погледнете околу себе. Ние луѓето сме аномалија во универзумот. Нешто што воопшто не требаше да постои, инванзивни и деструктивни. Го бараме значењето на животот, го бараме бог, се множиме како болви во џукела и го уништуваме сиот друг жив свет на планетава.

Дека некогаш технолошки ќе бидеме напредни за да населиме други планети е илузија. Нашиот почеток и крај треба да биде оваа планета, за да не ја пренесеме нашата злоба низ универзумот.
Честитики. Само што ја цитираше теоријата број 4 или теоријата на големиот филтер позната и како гробишта на цивилизациите. Таа теорија вика дека не секоја цивилизација може да го надживее филтерот на времето а тоа е да се надживее самата со сите проблеми што ја снаоѓаат. До сега 4 цивилизации пред нашата не го преживеале овој филтер.

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.427
Поени од реакции
5.107
Честитики. Само што ја цитираше теоријата број 4 или теоријата на големиот филтер позната и како гробишта на цивилизациите. Таа теорија вика дека не секоја цивилизација може да го надживее филтерот на времето а тоа е да се надживее самата со сите проблеми што ја снаоѓаат. До сега 4 цивилизации пред нашата не го преживеале овој филтер.
Големиот филтер не се однесува на преживување на цивилизациите, туку се однесува на животот општо.
Колку се чести условите за живот (ѕвезда-планета)?
Дали е можно да настани живот и колку често е тоа?
Дали може да стани повеќеклеточен живиот свет?
Дали има доволно време да се развие интелегентен живот? Итн.
Преживувањето на цивилизациите е само еден проблем, бидејќи не знаеме кој од условите може да претставува големиот филтер.

Отсуството на вонземски интелегентен живот оди во прилог на теоријата на големиот филтер како најверојатното решение на парадоксот на Ферми.

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
5.054
Поени од реакции
5.239
Како се нарекува тој „филтер„?

Постојат (основани) претпоставки за причините ради кои се случувале цивилизациските распади, но тие (претпоставки) најчесто се делумни, нецелосни, несистемски...

До сега не сум слушнал за „комплетна листа„ од причини ради која се случил некој од историски веќе познатите цивилизациски распади...а поверојатно ми е дека постои цивилизациски континуитет, но на различни земји и во различни историски периоди.

Kajgana Shop

На врв Bottom