Зошто девојките не ги сакат добрите момчиња?

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
10.804
Поени од реакции
26.868
We need this on a T-shirt. :roker:

Една од ептен малкуте работи за коишто сум се осмелила да бидам категорична и да зборам на големо.
Милион пати се докажало во животов. Никој не наоѓа некого гледајќи по други парови и викајќи еее кога и јас вака ќе сум среќен. Кога си уживаш во животот, си воспоставил некој ред и реално си подредил време и примил навики и практики кои навистина те прават среќен во сопствено друштво, буквално магнет си за луѓе. Дури и поубав си им, ете таа енергија колку е битна со која зрачиме. И во таа ситуација навистина е тешко да останеш сам освен ако не е резултат на некоја твоја претерана селективност.

Shutter Island имаше еден извадок, не ми текнува како одеше а никако не можам да го најдам. Ќе пробам да парафразирам па до каде се сеќавам колку се сеќавам толку. Нештата најмногу што ги посакуваш се случуваат кога ќе престанеш да ги очекуваш. На еден начин животот метафорички ти кажува, додека ме гледаш не можам да се променам (преоблечам).
Ја не само на мајца и на рамо ќе го истетовирам ова и како мантра секој ден насабајле ќе си го повтарам.

Колку и да си самоуверен/а, среќен/на, исполнет/а со себе многу е битна и околината. Ако со ваков мајндсет отидеш на Блиски Исток или у Индија најверојатно е дека ќе бидеш силувана од племињата таму. Во Гоа, Индија еден куп вакви напушени англичанки и американки идат што мислат дека ако они се добри, фини и оупен мајнд дека и сите други се такви, и на крај голем дел завршуваат и убиени и силувани затоа што мислат дека нормално е таму да се спие на клупа или во шатор или кај некој рандом индиец дома.
Затоа треба да се има претерана селективност на одредени места во одредено време.
Во обидов од држава истотака не помага многу твојава и филозофијата на кугарот затоа што голем дел вајф и хасбенд материјалите се веќе венчани или иселени и останати се некои како нас несреќни во љубовта што си седат по дома или не излегуваат на места за запознавање партнери а другото се се психопати и психопатки.
На 100 места ни Скопјево сум идел со таков елан и дух и гледам дека највеќе тоа палело на места каде што искачаат скоро дупло помлади од мене.
Така што овде сакај - не сакај, чекај - не чекај џабе ти е.

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.829
Поени од реакции
8.850
Ја не само на мајца и на рамо ќе го истетовирам ова и како мантра секој ден насабајле ќе си го повтарам.

Колку и да си самоуверен/а, среќен/на, исполнет/а со себе многу е битна и околината. Ако со ваков мајндсет отидеш на Блиски Исток или у Индија најверојатно е дека ќе бидеш силувана од племињата таму. Во Гоа, Индија еден куп вакви напушени англичанки и американки идат што мислат дека ако они се добри, фини и оупен мајнд дека и сите други се такви, и на крај голем дел завршуваат и убиени и силувани затоа што мислат дека нормално е таму да се спие на клупа или во шатор или кај некој рандом индиец дома.
Затоа треба да се има претерана селективност на одредени места во одредено време.
Во обидов од држава истотака не помага многу твојава и филозофијата на кугарот затоа што голем дел вајф и хасбенд материјалите се веќе венчани или иселени и останати се некои како нас несреќни во љубовта што си седат по дома или не излегуваат на места за запознавање партнери а другото се се психопати и психопатки.
На 100 места ни Скопјево сум идел со таков елан и дух и гледам дека највеќе тоа палело на места каде што искачаат скоро дупло помлади од мене.
Така што овде сакај - не сакај, чекај - не чекај џабе ти е.
Ако си ти несреќен во љубовта, не знам зошто мислиш дека и другите сме.
Да живеам на Блиски Исток, ќе ги имам тамошните проблеми, да живеам во Нов Зеланд - тамошните.
Само кајганџии имаат амерички проблеми, ние останативе околината си ја гледаме и според неа живееме, се занимаваме со тукашни проблеми и бараме решенија за истите.

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
10.804
Поени од реакции
26.868
Ако си ти несреќен во љубовта, не знам зошто мислиш дека и другите сме.
Да живеам на Блиски Исток, ќе ги имам тамошните проблеми, да живеам во Нов Зеланд - тамошните.
Само кајганџии имаат амерички проблеми, ние останативе околината си ја гледаме и според неа живееме, се занимаваме со тукашни проблеми и бараме решенија за истите.
Кој па тебе те цитираше и која си ти да носиш заклучоци кој е среќен а кој несреќен ?
Башка ти сама си се пофали дека си несреќна и немора сега да бараш жртви околу тебе.

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.829
Поени од реакции
8.850
Кој па тебе те цитираше и која си ти да носиш заклучоци кој е среќен а кој несреќен ?
Башка ти сама си се пофали дека си несреќна и немора сега да бараш жртви околу тебе.
Ти напиша "ние несреќните во љубовта", прочитај си го мислењето што го цитирав. Јас никаде немам напишано дека сум несреќна, ниту мислам дека сум.
Автоматски споено мислење:

Во обидов од држава истотака не помага многу твојава и филозофијата на кугарот затоа што голем дел вајф и хасбенд материјалите се веќе венчани или иселени и останати се некои како нас несреќни во љубовта што си седат по дома
.

Член од
22 август 2022
Мислења
611
Поени од реакции
1.901
Индија еден куп вакви напушени англичанки и американки идат што мислат дека ако они се добри, фини и оупен мајнд дека и сите други се такви, и на крај голем дел завршуваат и убиени и силувани затоа што мислат дека нормално е таму да се спие на клупа или во шатор или кај некој рандом индиец дома.
Колку овие аватари знаат да залажат. :D Каква напушена каква опен мајндед, тука имам другарки една Персијка една Грузијка у споредба со нив ја сум затуцана Маро мори абер да се немало што би рекле к15 срам дури ме фаќа некад, се дешавало некад од нив да научам нешто да ме оправат во живот. Многу тивок и ненападен начин на живот водам. Така и се облекувам, едноставно спокојот ми е приоритет.

На осеќање добро во свое друштво мислев да си практикувам работи што ме прават среќна, пример да отидам на кино па на вино и благо. Да напишам писмо никад што Нема да го пратам, да си одам во book club от еднаш месечно. Благосостојбата однатре зрачи на средината ова е многу точно. Жена друга ќе ме застане на улица леле колку си убава, а се знае комплимент од женско е big deal за нас. А, уствари истата сум, не сум сменета, но си има нешто што си тлее во нас и се рефлектира надвор.

Последно уредено:

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
10.804
Поени од реакции
26.868
Ти напиша "ние несреќните во љубовта", прочитај си го мислењето што го цитирав. Јас никаде немам напишано дека сум несреќна, ниту мислам дека сум.

.
Добро најсреќна во љувовта. Само да те потсетам дека овде збориме за луѓе а не за животни.

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.829
Поени од реакции
8.850
Добро најсреќна во љувовта. Само да те потсетам дека овде збориме за луѓе а не за животни.
Ниту сум пишала дека сум среќна, ниту дека сум несреќна. Ти сам си измислуваш работи, после кај си ме спомнал, кај сум прочитала... абе ајде.
Башка не си инвентивен ова со животниве, еве се навредив дури, вау.

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
10.804
Поени од реакции
26.868
Ниту сум пишала дека сум среќна, ниту дека сум несреќна. Ти сам си измислуваш работи, после кај си ме спомнал, кај сум прочитала... абе ајде.
Башка не си инвентивен ова со животниве, еве се навредив дури, вау.
Не гледам да бидам инвентивен, особено со тебе.
Ни те цитирав ни те повикав да ме цитираш.

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
10.804
Поени од реакции
26.868
Ме спомна бе Ска ;)
Ја цитирав девојката на Тито. Тебе те посочив како пример.
Ај ако не Путин и Трамп не цитираат сите нас што ги посочуваме како примери во политичките теми.

Член од
7 ноември 2011
Мислења
3.396
Поени од реакции
4.249
Пак прашувам, еве замисли дека не сакам да имам дете од било кои причини, кон кого поточно сум себична? Себично е да родиш оти сите раѓаат, а да не си сигурен/сигурна во таа одлука. Себично е да имаш деца и да ги малтретираш.
- Да се искаже мислење - секако, да дефинираш некому што треба да му биде смисла или по кој редослед да го живее животот - не баш. Сопствената смисла може и апсолутно е легитимно да ти биде женење и имање на деца, да го гледаш бракот како потреба за имање на деца и обратно, сосема е легитимно и некој смисла да му биде да се замонаши, на пример.

Темата брак, деца, не може да е генерална, од причина што токму кога луѓето стапуваат во брак и раѓаат не затоа што стварно смислата ја гледаат во истото, туку затоа што генерално сите прават така, добиваш луѓе кои ниту треба да бидат во брак, уште помалку треба да имаат деца.
Замислувам. И ти кажувам мое мислење, без претензија тоа да биде дефиниција како и по кој редослед треба да се живее. Апсолутно се слагам дека ако некој не сака деца не треба ниту да ги има, исто како и за куче, ако не сакаш да го имаш подобро и за него е да го немаш. Мое мислење е дека ако човек сака да биде среќен и исполнет, кога ке му дојди времето треба да оформи семејство и кон тоа да се однесува сериозно и одговорно. Има причини поради кои човек може да го одложи имањето деца, дури има причини човек и да реши да нема деца..., но причина како јас сум менаџерка во Орифлејм носам костим, заработувам 1000е, возам кола и јас сум голема пичка фактор која ја заслужува само некој од рангот на принцот Вилијам, а у реалноста на неа не му се дига ниту на некој џемо кој штотуку излегол од издрзово... не е причина, туку дијагноза со која треба да се позанимаваат колегиуми од психолози и психијатри, и да, ни под разно не треба да и се дозволи да има деца. Така да тоа ,,од било која причина,, не иде, има причини и дијагнози.

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.829
Поени од реакции
8.850
Ја цитирав девојката на Тито. Тебе те посочив како пример.
Ај ако не Путин и Трамп не цитираат сите нас што ги посочуваме како примери во политичките теми.
Значи ме спомна :D И тоа во повеќе теми во неколку наврати ;)

Shahbaz

Транс Шиптaр
Член од
15 октомври 2013
Мислења
534
Поени од реакции
1.101
Колку овие аватари знаат да залажат. :D Каква напушена каква опен мајндед, тука имам другарки една Персијка една Грузијка у споредба со нив ја сум затуцана Маро мори абер да се немало што би рекле к15 срам дури ме фаќа некад, се дешавало некад од нив да научам нешто да ме оправат во живот. Многу тивок и ненападен начин на живот водам. Така и се облекувам, едноставно спокојот ми е приоритет.

На осеќање добро во свое друштво мислев да си практикувам работи што ме прават среќна, пример да отидам на кино па на вино и благо. Да напишам писмо никад што Нема да го пратам, да си одам во book club от еднаш месечно. Благосостојбата однатре зрачи на средината ова е многу точно. Жена друга ќе ме застане на улица леле колку си убава, а се знае комплимент од женско е big deal за нас. А, уствари истата сум, не сум сменета, но си има нешто што си тлее во нас и се рефлектира надвор.
Од персијката можеш да научиш многу за депилација, искористи ја приликата, има мажи да ти даваат комплименти.

Член од
28 август 2013
Мислења
4.431
Поени од реакции
13.494
Не одлучуваш ти (а ни јас!) што е смисла некому во животот.
Познавам луѓе кои намерно немаат деца, познавам луѓе со 4+ деца, сите по своја одлука и желба живеат како што живеат.
Јас само за својот живот барам смисла, туѓите - не се мои. И за арно, и за лошо, сами сме си одговорни.

Јас немам дете, па еве не сум сигурна кон кого поточно сум себична што го немам.
Себична си, спрема тебе, поради тебе ќе нема кој да работи за да зимаш пензија. Ќе мора да увезуваат арапи, ако уопште им се работи.

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.829
Поени од реакции
8.850
Себична си, спрема тебе, поради тебе ќе нема кој да работи за да зимаш пензија. Ќе мора да увезуваат арапи, ако уопште им се работи.
Ќе има, тие што сакаат да раѓаат и кои би требало да ги стимулираме на истото.
Без оглед што јас лично немам деца, со две раце ќе потпишам секој закон што стимулира раѓање (подолго породилно, пари за 3, 4 итн. деца, приоритет за разноразни социјални услуги...).

Kajgana Shop

На врв Bottom