Зошто девојките не ги сакат добрите момчиња?

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
10.804
Поени од реакции
26.868
Ништо не ми е потребно од мухамед, резултатите на тоа учење се прилично очигледни, секаде каде што е применето тоа владее анархија и простоќа.
Пак генерализираш. Има 1% кои што се паметни и во тоа срање наречено религија. И за чудо ќе видиш дека 100% се поклопуваат и со христијанските и хебрејските догми.
Автоматски споено мислење:

Ај да повториме - секој маж и секоја жена "си зима" онаков партнер каков што му/и' одговара.
Ако никој(а) не ти одговара - во тебе е проблемот. Симпл.
Ова изгледа е како во супермаркет. Влегуваш, си зимаш кошничка и си собираш што ти одговара и никој од производите не ти вика не сакам да ме земеш во кошничка.

Мене куќна помошничка ми треба, за да имам повеќе време за детето. :D
Предпоставувам дека и маж ти радо ќе се сложи со ова. :icon_mrgr:

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.247
Поени од реакции
30.495
Пак генерализираш. Има 1% кои што се паметни и во тоа срање наречено религија. И за чудо ќе видиш дека 100% се поклопуваат и со христијанските и хебрејските догми.
Nevozmozno e trite dogmi da se poklopuvaat. Ili ne razbiram sto sakas da mi kazes

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
10.804
Поени од реакции
26.868
Nevozmozno e trite dogmi da se poklopuvaat. Ili ne razbiram sto sakas da mi kazes
Не дека сите 3 религии 100% се поклопуваат , туку дека тие 1% што ти викам дека не се лоши се поклопуваат 100% во сите 3 религии а тие 1% се уствари и сржта на сите 3 религии. Другите 99% се локални толкувања и пустински авантури на пророците.

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.247
Поени од реакции
30.495
Не дека сите 3 религии 100% се поклопуваат , туку дека тие 1% што ти викам дека не се лоши се поклопуваат 100% во сите 3 религии а тие 1% се уствари и сржта на сите 3 религии. Другите 99% се локални толкувања и пустински авантури на пророците.
Deka ne se loshi luge, jas veruvam deka poveketo luge vo svetot ne se loshi, no za poklopuvanjeto ne se soglasuvam. Religijata si ima finesi.

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.829
Поени од реакции
8.850
Грешиш во дијагнозата а следствено на тоа и во лекот. Императивот за брак кај обата пола е баш создавањето и одгледувањето на потомство. Второстепено е решавање на осаменоста. А третостепено ако не и подалечно е сексуалното оопштење. Никој не влегува во брак ради секс. Не се сега оние времиња кога човек прв пат ке видел путка кога ке го оженат а дамата сефте ке направи на првата браќна ноќ... у денешно време сексот е изгустирана работа многу пред браковите и многу повеке и поразновидно има кога човек не е во брак... така да кога работата ке дојде до брак, сексот не е никаков мотив за бракот.
Болеста, проблемот е во егоизмот и себичноста на денешните луѓе. Бракот и одгледувањето деца бара одговорност, стабилност, одрекување од многу работи, ставање на себе и своите каприци на последно место... тоа е проблемот, никој неќе да си ја жртвува удобноста и раатот, затоа се и разводите.
Има луѓе кои свесно и намерно немаат деца, а се во брак.
Сега, ако за многумина е императив само имањето деца, ќе ти даде одговор од каде толку разводи, несреќни бракови и трауматизирани деца. Човек што не е среќен сам со себе, не може да усреќи никого.

Кога ќе се одмерени е машкост, емоцијални одливи се повеќе од женска страна.
Едино ако се најди некој да ја трпи. Колку сака нека е лична ако му се качува на глава ќе ја остави.

Него остај друг муабет, изгледа Пумица фати нешто на јадица, ја нема во последно.
Пумица ви напиша дека очекува гужва во живот наскоро, вие не и' верувавте :D
Гужва другар, за арно, за убаво :)

Член од
22 август 2022
Мислења
611
Поени од реакции
1.901
Човек што не е среќен сам со себе, не може да усреќи никого.
We need this on a T-shirt. :roker:

Една од ептен малкуте работи за коишто сум се осмелила да бидам категорична и да зборам на големо.
Милион пати се докажало во животов. Никој не наоѓа некого гледајќи по други парови и викајќи еее кога и јас вака ќе сум среќен. Кога си уживаш во животот, си воспоставил некој ред и реално си подредил време и примил навики и практики кои навистина те прават среќен во сопствено друштво, буквално магнет си за луѓе. Дури и поубав си им, ете таа енергија колку е битна со која зрачиме. И во таа ситуација навистина е тешко да останеш сам освен ако не е резултат на некоја твоја претерана селективност.

Shutter Island имаше еден извадок, не ми текнува како одеше а никако не можам да го најдам. Ќе пробам да парафразирам па до каде се сеќавам колку се сеќавам толку. Нештата најмногу што ги посакуваш се случуваат кога ќе престанеш да ги очекуваш. На еден начин животот метафорички ти кажува, додека ме гледаш не можам да се променам (преоблечам).

Член од
7 ноември 2011
Мислења
3.396
Поени од реакции
4.249
Има луѓе кои свесно и намерно немаат деца, а се во брак.
Сега, ако за многумина е императив само имањето деца, ќе ти даде одговор од каде толку разводи, несреќни бракови и трауматизирани деца. Човек што не е среќен сам со себе, не може да усреќи никого.

Пумица ви напиша дека очекува гужва во живот наскоро, вие не и' верувавте :D
Гужва другар, за арно, за убаво :)
Свесно и намерно немање деца е оправдано и човечки само ако се работи за одлагање на таа работа до момент кога ке се исполнат некои услови, ке се завршат некои работи... пример, ај да се доврши факултетот оти после со деца потешко ке оди учењето, ај да ја довршиме куќата за да не се селиме со деца, ај да средиме папирите за странство па децата да се родат таму за автоматски да добијат државјанство, здравствени причини.... но, без ооправдана причина да донесеш одлука да немаш деца е сулуда работа и пак идеме до тоа да се работи за егоизам и себичност, личен комфорт кој води кон тоа да се изгуби и смислата на бракот па дури и на работата. И грешиш кога причината за разводи ја гледаш во императивот да се има деца, причината за разводи е баш во егоизмот и себичноста, не сакањето да се понесе одговорност за семејството, лични каприци, ставање на себе си пред се друго. Децата се баш лепакот за еден брак, смислата на зборот семејство и дом, но за тоа човек траба да биде одговорен и да се стави себе си во втор план. Никој не се разведува затоа што има деца, се разведува затоа што е неодговорна личност или за партнер избрал неодговорна личност. Или бил јалнаш за мотивот кога се женел па сега сватил дека на него не му се женело ами му се ебело.

Член од
30 октомври 2022
Мислења
552
Поени од реакции
1.485
Добрите момчина не се свесни колку се среќни шо девојките не ги сакаат.Повеќе финансии,помалку стрес!Слободата е непроценлива ебемти и врски и брак.

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.829
Поени од реакции
8.850
Свесно и намерно немање деца е оправдано и човечки само ако се работи за одлагање на таа работа до момент кога ке се исполнат некои услови, ке се завршат некои работи... пример, ај да се доврши факултетот оти после со деца потешко ке оди учењето, ај да ја довршиме куќата за да не се селиме со деца, ај да средиме папирите за странство па децата да се родат таму за автоматски да добијат државјанство, здравствени причини.... но, без ооправдана причина да донесеш одлука да немаш деца е сулуда работа и пак идеме до тоа да се работи за егоизам и себичност, личен комфорт кој води кон тоа да се изгуби и смислата на бракот па дури и на работата. И грешиш кога причината за разводи ја гледаш во императивот да се има деца, причината за разводи е баш во егоизмот и себичноста, не сакањето да се понесе одговорност за семејството, лични каприци, ставање на себе си пред се друго. Децата се баш лепакот за еден брак, смислата на зборот семејство и дом, но за тоа човек траба да биде одговорен и да се стави себе си во втор план. Никој не се разведува затоа што има деца, се разведува затоа што е неодговорна личност или за партнер избрал неодговорна личност. Или бил јалнаш за мотивот кога се женел па сега сватил дека на него не му се женело ами му се ебело.
Не одлучуваш ти (а ни јас!) што е смисла некому во животот.
Познавам луѓе кои намерно немаат деца, познавам луѓе со 4+ деца, сите по своја одлука и желба живеат како што живеат.
Јас само за својот живот барам смисла, туѓите - не се мои. И за арно, и за лошо, сами сме си одговорни.

Јас немам дете, па еве не сум сигурна кон кого поточно сум себична што го немам.

Член од
4 октомври 2019
Мислења
570
Поени од реакции
1.141
Познавам луѓе кои намерно немаат деца, познавам луѓе со 4+ деца, сите по своја одлука и желба живеат како што живеат.
Јас само за својот живот барам смисла, туѓите - не се мои. И за арно, и за лошо, сами сме си одговорни.

Јас немам дете, па еве не сум сигурна кон кого поточно сум себична што го немам.
Problemot ovde e sto clenot ti dade opsta objektivna definicija za odredena tema i e 100% vo pravo... Eve jas imam dete i sum na strana i zivotot e tezok pod stresovi ne velam ne... znam i jas komforot kakov e koga nemas deca uzivad vo sekoj pogled ako znaes kako...No ete se e stadiumi mene mi bese etpen tesko sega malku pilesno tebe sega ti e super utre ke bide obratno... Problemot kaj vas feministkite ne esto ne sakate da imate deca problem e sto pravite propagandi so vasite rasmisluvanja..... samo edna misla imate vo glava i gi truete drugite... Jas i koga sum bil sam i uzival sum si molcel i i kofa sum placel... Koga sum so dete tesko lesno toa e zivotot si traes i teras napred...toa e... Utre tvojata misla vo glavata ke se smeni kako se na ovoj svet... a posle doaga i bolkata na denesnoto razmisluvanje koe e pod vlijanie od nadvoresni faktori....

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.829
Поени од реакции
8.850
Problemot ovde e sto clenot ti dade opsta objektivna definicija za odredena tema i e 100% vo pravo... Eve jas imam dete i sum na strana i zivotot e tezok pod stresovi ne velam ne... znam i jas komforot kakov e koga nemas deca uzivad vo sekoj pogled ako znaes kako...No ete se e stadiumi mene mi bese etpen tesko sega malku pilesno tebe sega ti e super utre ke bide obratno... Problemot kaj vas feministkite ne esto ne sakate da imate deca problem e sto pravite propagandi so vasite rasmisluvanja..... samo edna misla imate vo glava i gi truete drugite... Jas i koga sum bil sam i uzival sum si molcel i i kofa sum placel... Koga sum so dete tesko lesno toa e zivotot si traes i teras napred...toa e... Utre tvojata misla vo glavata ke se smeni kako se na ovoj svet... a posle doaga i bolkata na denesnoto razmisluvanje koe e pod vlijanie od nadvoresni faktori....
Зошто мислиш дека си ти репер како треба да живееме? И од каде ти е идејата дека "не сакаме" деца?
Немам нефеминистки другарки, а речиси сите имаат деца. Едно со друго нема врска, феминизмот не е тоа што вие мислите дека е.

И да, постојат и мажи и жени кои не сакаат да имаат деца, а се во брак, постојат мажи и жени кои имаат деца и живеат заедно, а не се во брак, не е ни твое ни мое да размислуваме зошто прават така, нивен живот е.

Член од
4 октомври 2019
Мислења
570
Поени од реакции
1.141
Зошто мислиш дека си ти репер како треба да живееме? И од каде ти е идејата дека "не сакаме" деца?
Немам нефеминистки другарки, а речиси сите имаат деца. Едно со друго нема врска, феминизмот не е тоа што вие мислите дека е.

И да, постојат и мажи и жени кои не сакаат да имаат деца, а се во брак, постојат мажи и жени кои имаат деца и живеат заедно, а не се во брак, не е ни твое ни мое да размислуваме зошто прават така, нивен живот е.
Koj kako saka neka zivee i kade saka so deca bez deca.. toa nikogo ne go interesira...stavovite pod dejstvo na Feminizam nemaat nekoja golema razlika od Veganite i LQBT..... stavot e ist za razlicna tema pod vlijaniena silen nadvoresen faktor, koe clenot na ovie grupi milsi deka nego sam mu dojdel vo glava....Toa e kako da otides da ja branis zemjata od teroristi i da ostanes cel zivot invalid a tie sto se treba sedat na fotelji vo sobranie..... site clenovi na ovie grupi patat vo ostatokot od zivotot bidejki tvojot stav e jak sega no ke omekni so vreme.....inaku za toa sto nesereken covek nemoze da napravi drug sreken tuka si vo pravo....

Член од
7 ноември 2011
Мислења
3.396
Поени од реакции
4.249

Ти немаш дете, но ти сакаш да имаш дете, не планираш да го живееш животот без дете и тоа е сосема нормално и спротивно на болеста кога некој ке каже ,,јас немам дете и никогаш не сакам да имам,, и тоа од причина што детето е обврска, го одзема комфорот, ми пречи на кариерата...
И ако кажеме наше мислење за животот, тоа секако дека не обврзува никого и не одлучуваме за тоа што некому е смислата во животот. Ако одиме по таа линија ке стигнеме до апсурдот на тоа да се искаже сопствено мислење на било коа тема, ако за политика кажеме дека сметаме оти треба да се гласа за тој и тој - кој сме ние некому да кажеме за кого да гласа, за некоја музика ако кажеме дека не е добра - кој сме ние да кажеме дали некоја музика е добра, ако за дрогата кажеме дека не е добра - кој сме ние некому да кажуваме дали да се дрогира или не....... Овде даваме наши мислења за одредени работи, се обидуваме да објаснеме некои појави, а тоа нормално значи и давање сопствен суд за тие работи и појави. Сите ние ја бараме смислата на своите животи и секако дека секој ке си го живее животот како што тој мисли дека треба или како што му налага животот, и не е мешање во туѓ живот ако човек го каже неговото гледиште за животот.

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.829
Поени од реакции
8.850
Ти немаш дете, но ти сакаш да имаш дете, не планираш да го живееш животот без дете и тоа е сосема нормално и спротивно на болеста кога некој ке каже ,,јас немам дете и никогаш не сакам да имам,, и тоа од причина што детето е обврска, го одзема комфорот, ми пречи на кариерата...
И ако кажеме наше мислење за животот, тоа секако дека не обврзува никого и не одлучуваме за тоа што некому е смислата во животот. Ако одиме по таа линија ке стигнеме до апсурдот на тоа да се искаже сопствено мислење на било коа тема, ако за политика кажеме дека сметаме оти треба да се гласа за тој и тој - кој сме ние некому да кажеме за кого да гласа, за некоја музика ако кажеме дека не е добра - кој сме ние да кажеме дали некоја музика е добра, ако за дрогата кажеме дека не е добра - кој сме ние некому да кажуваме дали да се дрогира или не....... Овде даваме наши мислења за одредени работи, се обидуваме да објаснеме некои појави, а тоа нормално значи и давање сопствен суд за тие работи и појави. Сите ние ја бараме смислата на своите животи и секако дека секој ке си го живее животот како што тој мисли дека треба или како што му налага животот, и не е мешање во туѓ живот ако човек го каже неговото гледиште за животот.
Пак прашувам, еве замисли дека не сакам да имам дете од било кои причини, кон кого поточно сум себична? Себично е да родиш оти сите раѓаат, а да не си сигурен/сигурна во таа одлука. Себично е да имаш деца и да ги малтретираш.
- Да се искаже мислење - секако, да дефинираш некому што треба да му биде смисла или по кој редослед да го живее животот - не баш. Сопствената смисла може и апсолутно е легитимно да ти биде женење и имање на деца, да го гледаш бракот како потреба за имање на деца и обратно, сосема е легитимно и некој смисла да му биде да се замонаши, на пример.

Темата брак, деца, не може да е генерална, од причина што токму кога луѓето стапуваат во брак и раѓаат не затоа што стварно смислата ја гледаат во истото, туку затоа што генерално сите прават така, добиваш луѓе кои ниту треба да бидат во брак, уште помалку треба да имаат деца.

Kajgana Shop

На врв Bottom