Европска Унија

Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.888
Поени од реакции
42.575
Лудо е да веруваш дека Германија би го имала ова влијание низ Европа без ЕУ. ЕУ ти е буквално 4ти рајх.

Член од
5 декември 2024
Мислења
79
Поени од реакции
134
Изгубен си ти ане Македонија, затоа што не знаеш што е твојот интерес и очекуваш за Македонија да се бори некој друг.
Македонија е изгубена од поголем дел наречено мнозинство и тоа етничко македонско кое си преќуте име,територијална поделба итн работи во име на партиски вработувања,во име на ЕУ иднината итн.
Народов се продаде за материјални добра.

Член од
23 мај 2019
Мислења
4.485
Поени од реакции
5.219
Лудо е да веруваш дека Германија би го имала ова влијание низ Европа без ЕУ. ЕУ ти е буквално 4ти рајх.
Многу ми е мило ем драго што по години укажувања некој конечно ја прифати вистината за Германистан/ЕУропска како четврти рајх :)

:aplauz:

:bravobe:

Македонија е изгубена од поголем дел наречено мнозинство и тоа етничко македонско кое си преќуте име,територијална поделба итн работи во име на партиски вработувања,во име на ЕУ иднината итн.
Народов се продаде за материјални добра.
Ако себе со својот став се сметаш за мнозинство кај Македонците, тогаш да инаку НЕ.
Име Македонија, територијална и низа други велепредавства не се производ на народна волја, те молам не лажи, имаше референдум каде ЈАСНО ГЛАСНО И НЕДВОСМИСЛЕНО беше изразена волјата на Македонскиот Народ а тоа е:
НЕ за Промена на име Македонија;
НЕ за ОТАН и
НЕ на ЕУропска.
Или си демократ и почитуваш вака израезена волја на својот народ или си КВИСЛИНГ и ТИРАНИН па го уништуваш својот народ!
И не народот не продаде ништо, народот само бара и наоѓа начин како да преживее од денес до утре, некој друг тргуваше со неговите интереси држава и територија ! ! !

Член од
5 декември 2024
Мислења
79
Поени од реакции
134
имаше референдум каде ЈАСНО ГЛАСНО И НЕДВОСМИСЛЕНО беше изразена волјата на Македонскиот Народ
народот се покажал во теорија ама во пракса ги нема нигде на тест и паднаа.Преќутеа
И не народот не продаде ништо, народот само бара и наоѓа начин како да преживее од денес до утре
Не се правдај и не се залажувај и не наоѓај оправдувања дека сиромаштијата ги натера.Народов свесно e посочен спрема една држава со стари сеќавања и гајат уште елегии кон таа држава и наследник или бараат замена за нејзе. Македонија не ја чуствуваат за своја и тие што навистина ја чуствуваат се малцинство во оваа држава.Егејците и Пиринците во туѓи окупирани земји имаат повеќе националистички чуства од еден од Вардарска Македонија кој е сеуште склон кон Југославија,Србија итн мами и тато цицка да им даде.
"Народот само бара и наоѓа начин како да преживее од денес до утре" у превод бара туѓа цицка а не знае да ја создаде и да ја молзи сопствена цицка.Сеуште живее како шизофреник дали е Антички Македонец или е Словен-Македонец и по која аналогија и наратив и етногенеза да оди зошто сеуште е збунет и каде припаѓа? Дали го имате забележано тоа и сакам потврда од ваша страна.Се повеќето луѓе Македонци одбиваат да прифатат каде се припадници и дека се дел од Античките Македонци што е навистина мизерија и тажно.
Најважното,без никаков голем физички отпор(освен 27 Април) од етничките Македонци се дозволи брендот "МАКЕДОНИЈА" да се продаде кај циганите Грци.
И СДС и ВМРО,двете најголеми политички партии во македонскиот блок се учесници во велепредството подржано лично од народот кој ги крепи со децении без трошка свое јас и да рече НЕ. Зошто? Да не се изгуби работно место во државна администрација?
Македонецот во Вардарска Македонија или правна единка-држава Северна Македонија се продаде за материјални добра.
Уште чекаме на бесплатното лекување од ЕУ.

2+2 таа е мојата перцепција

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.455
Поени од реакции
18.456
Сега ќе ја оправат ЕУ. Кој му ги дава овие глупи идеи. Ова ќе заврши бетер од фабриките за батерии.:pos:

European Commission unveiled the locations for new AI factories. Barcelona, Athens, Stuttgart, Bologna, Kajaani, Vissen and Linköping. Five of the selected locations will deploy new, state-of-the-art supercomputers optimised for AI. Remaining sites will receive upgrades to existing infrastructure

1733964337252.png

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
10.783
Поени од реакции
26.795
Член од
12 март 2009
Мислења
20.319
Поени од реакции
16.484

Кои будалштини, како неписмените мигранти ,што ги рапуваат швеѓанките, точно знаеа во која Шведска да дојдат:cool:

The xx

Russia state-affiliated bot. ☑️
Член од
8 април 2013
Мислења
7.054
Поени од реакции
13.332
Незнам како пропушти @Harald . Но цената на електричната енергија сруши рекорд минатата недела во Ѓерманија. Ај важно рубљата над 100че е. :pos:

Harald

King of Norway
Член од
12 јули 2009
Мислења
3.465
Поени од реакции
9.920
Незнам како пропушти @Harald . Но цената на електричната енергија сруши рекорд минатата недела во Ѓерманија. Ај важно рубљата над 100че е. :pos:
Ne propushtiv nemaj gajle :D
Gi vidov i za Germanija, a pokraj Germanija i site ostanati, imashe nekoi postovi po Linkedin so 600-700 evra / MWh za Cetvrtok mislam, ako ne otishlo povekje.
Jas ne gi dokumentiram cenite (mada bi trebalo), rabotam na reshenija za cenite :cool:

The xx

Russia state-affiliated bot. ☑️
Член од
8 април 2013
Мислења
7.054
Поени од реакции
13.332
Ne propushtiv nemaj gajle :D
Gi vidov i za Germanija, a pokraj Germanija i site ostanati, imashe nekoi postovi po Linkedin so 600-700 evra / MWh za Cetvrtok mislam, ako ne otishlo povekje.
Jas ne gi dokumentiram cenite (mada bi trebalo), rabotam na reshenija za cenite :cool:

Почнале да гасат производство некои компании. Ај ќе поврзат со Божиќ. Се курчеше еден лик, им се можело. Е супер.

Норвешка

Шведска.

Не дека се сити човек, напротив ова е најглупавата политика што ја имам видено во мојот живот. Да гасиш нуклеарки. Да се молиш да дувнело ветре :tvg: Од 2003 до сега, Германија има вложено трилион Евра. И од трите подолгото на крај. Имаш гигантска индустрија која неможе без енормни енергенси, и си мислиш дека Сончеви денови имаш колку Португалија :pos: Па 90 милиони земја бе, не е тоа Шведска и Норвешка со по 10 милиони и не така енормни индустрии па ај …

Последно уредено:
Член од
5 декември 2024
Мислења
79
Поени од реакции
134

Кои будалштини, како неписмените мигранти ,што ги рапуваат швеѓанките, точно знаеа во која Шведска да дојдат:cool:
Ја видоа Македонија како пример,сега си превземаат мерки за брендот свој.

Kajgana Shop

На врв Bottom