- Член од
- 3 ноември 2008
- Мислења
- 3.189
- Поени од реакции
- 1.360
Ајде така нека биде...Ја следам ситацијата на христијанството во Турција и велам - да даде Господ и муслиманите тука таков третман да имаат. Ти рече Амин и толку е. Мене не ми треба повеќе ништо.
Автоматски споено мислење:
Турците во Германија веќе играат значајна улога во општеството, особено во економијата. Покрај тоа што имаат успешни бизниси во различни сектори, многумина од нив се интегрирани во политиката, па дури и заземаат министерски позиции. Ова е доказ дека преку труд, посветеност и адаптација, дијаспората може да има позитивно влијание врз една од најсилните економии во светот. Додека сиријците,авганистанците,македонците,бугарите се дно и гето во Германија.Може не е за на темава, сум се слушнал како и повеќето тука за оваа наводна различност, современост, европеизираност од остатокот од исламскиот свет, и кај мене повеќе создава презир спрема Турачињата отколку нешто друго. Низ Западна Европа се перципирани како апсолутното дно и џган, ама сепак некако инсистираат да им се допаднат... Алкохол пиеле...![]()
![]()
males in England. In the Netherlands and Germany, literacy rates were even higher. The Ottoman lands lagged far behind the European countries with the lowest educational attainment in this period, such as Portugal, where probably only around 20 percent of adults could read and write.