- Член од
- 3 ноември 2008
- Мислења
- 2.997
- Поени од реакции
- 1.218
Ајде така нека биде...Ја следам ситацијата на христијанството во Турција и велам - да даде Господ и муслиманите тука таков третман да имаат. Ти рече Амин и толку е. Мене не ми треба повеќе ништо.
Автоматски споено мислење:
Турците во Германија веќе играат значајна улога во општеството, особено во економијата. Покрај тоа што имаат успешни бизниси во различни сектори, многумина од нив се интегрирани во политиката, па дури и заземаат министерски позиции. Ова е доказ дека преку труд, посветеност и адаптација, дијаспората може да има позитивно влијание врз една од најсилните економии во светот. Додека сиријците,авганистанците,македонците,бугарите се дно и гето во Германија.Може не е за на темава, сум се слушнал како и повеќето тука за оваа наводна различност, современост, европеизираност од остатокот од исламскиот свет, и кај мене повеќе создава презир спрема Турачињата отколку нешто друго. Низ Западна Европа се перципирани како апсолутното дно и џган, ама сепак некако инсистираат да им се допаднат... Алкохол пиеле...