Зошто девојките не ги сакат добрите момчиња?

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.795
Поени од реакции
8.817
Ти спомна мажите требале да "еволуираат". Мажите си се ок, ако ти оговара арно ако не кулирај.
Како падобранец си некако.
Правиме муабет дека на многу мажи не им одговара да останат без жени. Чаре им е да плачат и лелекаат (ако веќе нема таква каква што они сакаат) или да се прилагодат.
Ако ниеден на светов не ми чини, до мене е бе другар, не е до сите. И тоа е океј, можам да бидам сама, не мора со никого да бидам.

Анегдотално ова, од животно искуство околу мене, генерално мажите повеќе се плашат да останат сами него жените. Не познавам некој разведен што не запнал одма пак да се жени, наспроти жените кои обично после развод не брзаат нешто многу, а знам и добар дел кои воопшто не се премажија (веќе и пензионерки се истиве, не само помлади).

Испаѓа дека мажите се пофрустрирани кога немаат жена, него жените кога немаат маж. Еве не знам, опсервација е тоа, немам правено студија па да проверам. Макар, има една стара народна, можеби си ја слушнал - "маж без жена за ништо не е" и слични варијации.

Член од
16 јули 2021
Мислења
334
Поени од реакции
680
Правиме муабет дека на многу мажи не им одговара да останат без жени. Чаре им е да плачат и лелекаат (ако веќе нема таква каква што они сакаат) или да се прилагодат.
Ако ниеден на светов не ми чини, до мене е бе другар, не е до сите. И тоа е океј, можам да бидам сама, не мора со никого да бидам.

Анегдотално ова, од животно искуство околу мене, генерално мажите повеќе се плашат да останат сами него жените. Не познавам некој разведен што не запнал одма пак да се жени, наспроти жените кои обично после развод не брзаат нешто многу, а знам и добар дел кои воопшто не се премажија (веќе и пензионерки се истиве, не само помлади).

Испаѓа дека мажите се пофрустрирани кога немаат жена, него жените кога немаат маж. Еве не знам, опсервација е тоа, немам правено студија па да проверам. Макар, има една стара народна, можеби си ја слушнал - "маж без жена за ништо не е" и слични варијации.
Па барем по мое искуство не си многу права. Знам доста постари мажи што останаа сингл и нема ни теорија да ги жениш, додека жените над 35 кукаа леле немужена останав, стара мома итн.
А за врски, некако по искуство ми е дека жени не раскинуваат без алтернатива, додека мажите доста често да, па затоа го гледаш тоа што го гледаш. Освен ако кај тебе нема исклучоци. На тоа поле мнозинството жени се ко мајмуни, не пуштаат една гранка дур немаат осигурано друга.
Тука мора да дополнам, мажите со добри пријатели зима немаат, цело време собиранки, кафани, цело време играње/гледање спортови, додај тука уште ако е гејмер, таков човек нема да сфати коа станал пензионер :) Е сеа, ако е слаб на интереси и социјално, у смисла пријателството им било до гроб, ама гробот бил додека другарите не се ожениле и сега интерес немаат од тој маж у стил Баце знаеш како е работа, жена обврски, не сфаќаш ти (исто видено), а самиот маж нема хоби и интересен пред себе и останали ко празно шише кока-кола, проблем да.
Сепак, кај мажите тоа е ситуационо, додека жените после една возраст веќе немаат пријателки, а и со хоби не се пукнаа. А и тие пријателки што ги имаат удараат на оговарање, т.е. се пумпаат едни со други со негативна енергија, па боље и да ги немаат таквите пријателки. А за хоби, одма одговарам за да не биде контра, повеќето жени се или мултимедија (филм, серии, музика) или патување или книги. Со која и жена да сум зборел малку подлабоко, се гледа дека тоа е више муабет него пасија.

YuZe

Sic Semper Tyrannis
Член од
22 септември 2005
Мислења
1.920
Поени од реакции
2.156
Идеално е да се поврзани мажот и жената, а тоа дека мажите повеќе им требале жените него обострано, тоа ми ти е чиста фантазија.

Анегдотално тотално обратна насока на заклучок. Не ми е јасно во кој свет живееш и во која илузија. Во минатиот апартман каде што бев во влез имаше 2ца мажи во години 65+ и две жени во години 65+, сите четворица сами. Мажите само еден добар ден викаа со години кога ќе ги сретнев а жените секои 2-3 дена нешто им требаше, де помош за ова де помош за она, на глава се качуваа.

Член од
16 јули 2021
Мислења
334
Поени од реакции
680
Идеално е да се поврзани мажот и жената, а тоа дека мажите повеќе им требале жените него обострано, тоа ми ти е чиста фантазија.
Анегдотално тотално обратна насока на заклучок. Не ми е јасно во кој свет живееш и во која илузија. Во минатиот апартман каде што бев во влез имаше 2ца мажи во години 65+ и две жени во години 65+, сите четворица сами. Мажите само еден добар ден викаа со години кога ќе ги сретнев а жените секои 2-3 дена нешто им требаше, де помош за ова де помош за она, на глава се качуваа.
Живее сигурно на некој остров кајшто Амазонки користат мажи за расплод па ги убиваат.
Во минатиот апартман каде што бев во влез имаше 2ца мажи во години 65+ и две жени во години 65+, сите четворица сами. - Да одговора во стил на Пумата, ама не знаеш како им е дома, немаат твој животен пат и образование, [insert here] друг одговор кај што ова ќе биде релативизирано.
Он топик: па тие жените што не се јават на некои нивни I am woman hear me roar пријателки да им помогн...oh wait...ајде де, погрешив, ако е проблем со мкнење или рецимо водовод, што не платат некои феминистки кои работат како носачи или водово...oh wait again :ROFLMAO:

Член од
7 ноември 2011
Мислења
3.378
Поени од реакции
4.190
Не се проблем утробите, сурогатите и дониран генетски материјал, затоа што фрустрациите најмалку се поради имање и немање потомство.
Повеќе произлегуваат од немање на партнер(ка) и сексуално општење.

Затоа реков дека јас го гледам "чарето" во еволуција на мажите, имање дете не може да ти го реши примарниот проблем - немање жена.
Е сега, имање на дете подразбира грижа за истото, ако тргнуваш од позиција дека "јас сум маж, мајка е одговорна за грижата", нема никаква логика и нема да го реши примарниот проблем пак, односно или ќе се грижиш за детето и како мајка, и како татко - што жените кои на ваков начин имаат деца го прават - или ќе биде имање дете од крајно себични причини.

Под еволуирање на мажите подразбирам да си ги модифицираат сфаќањата и за сопствената, и за улогата на партнерката во животот, а најмногу тоа се постигнува преку сегашните/идните мали деца, не очекувам сега возрасни мажи да успеат во истото, доцна е за нив.
Но, не е доцна за оние кои ги раѓаме.

Помладиве генерации на машки деца (родени 2005+) гледам колку различно се однесуваат и колку полесно комуницираат со женските деца. Јас тука би дала пофалба за нивните родители дома, во голема мера не се воспитувани со пун курац стереотипи.

За 100 години од сега нема да сум жива, а светов после мене не ме интересира нешто претерано. Се фокусирам на денес, што денес може да се направи во поглед на она што сметам дека не е во ред во мојата непосредна физичка околина.

За АИ делам мислење.
Автоматски споено мислење:

Па не си го следел случајот после тоа, иако уште трае, жената со години пријавувала семејно насилство, доаѓале социјални служби, има пишан траг што сè се случувало во тој дом. Била малтретирана од сите, не само од маж и', и од свекорот и свекрвата била физички малтретирана.
Така што, најдобра одлука ќе било да го остави и да си замине, амаааа ама - има доволно истражувања дека во Македонија преку 70% машките деца добиваат имот, жените уште не - така што немала каде да оди. Немаме сигурни куќи, немаме вистинска заштита од семејно насилство, па на крај некој бива убиен.
Нема што да ја фалам и поддржувам, сфаќам до која мера требало да трпи за да стигне да посегне по нечиј живот.
Грешиш во дијагнозата а следствено на тоа и во лекот. Императивот за брак кај обата пола е баш создавањето и одгледувањето на потомство. Второстепено е решавање на осаменоста. А третостепено ако не и подалечно е сексуалното оопштење. Никој не влегува во брак ради секс. Не се сега оние времиња кога човек прв пат ке видел путка кога ке го оженат а дамата сефте ке направи на првата браќна ноќ... у денешно време сексот е изгустирана работа многу пред браковите и многу повеке и поразновидно има кога човек не е во брак... така да кога работата ке дојде до брак, сексот не е никаков мотив за бракот.
Болеста, проблемот е во егоизмот и себичноста на денешните луѓе. Бракот и одгледувањето деца бара одговорност, стабилност, одрекување од многу работи, ставање на себе и своите каприци на последно место... тоа е проблемот, никој неќе да си ја жртвува удобноста и раатот, затоа се и разводите.

Kajgana Shop

На врв Bottom