Зошто девојките не ги сакат добрите момчиња?

Ingvar

MONAD
Член од
28 март 2020
Мислења
4.068
Поени од реакции
9.475
Нема законите да се вратат "наназад", тоа ми беше зборот.
Сепак жените се 50% од цела популација (а често и неприродно повеќе, поради војни пример), така што не гледам како утре сите мажи, до еден, да станат муслимани, би успеале да воведат шаријатски закони. Од овие изземи ги одма либертаријанци и геј популација + сите кои се "чувствуваат" како жени :D , не сте нешто мнозинство реално.

Во овој живот сигурно нема да видиме таква ситуација, а кога нема да сум жива, ху керс искрено. Иднината е на младите, нека му ја мислат што ќе прават... мажи и жени.
Не викам дека утре ќе се деси да станеме муслимани, уствари не сакам ни да верувам у такво гнасно сценарио у кое ќе си ја продадеме душата на ѓаволот така лесно. Тенденција постои....од друга страна тенденцијата за утопија на Запад не е ништо подобра....таму иднината е у вештачки утроби. У тој случај жените ќе го изгубат оној момент каде нема да бидат веќе тие што бираат партнер, што до сега како така функционираше и тоа све ќе резултира со катастрофа.
Иначе тоа неолибералниот баг ќе го снема у прва прилика кога ќе згусти, веќе е на повидок тоа.
У овој живот можное е да видиме уште многу чуда, генерално сме правец накај катастрофа....како ќе заврши никој не знае. Она што е сигурно е дека вештачката интелигенција ќе не одведе многу брзо на места кај што не сме ни сонувале дека ќе бидеме.

Член од
30 октомври 2022
Мислења
492
Поени од реакции
1.364
Ne probuvaj da se pravdash
"Да спомнам и тоа дека причината за убиствата не беше спомната."

Da ! ima lazhni prijavuvanja ama 99% se vistiniti. A i znaam deka mnogu chesto po tie prijavi ne se prezema nishto ili skoro nishto a zamisli da se raboti za sestra ti i zetot tezhok pijanica ili kockar shto gi ebal site pari na kladenje i gi ostavil doma bez parche leb i koga mu spomnale ja babunjosal od tepanje.
А шо има тебе да ти се правдам???За шо?Знам дека за жал ништо не се прзема во ваквите случаи,а има и многу повеќе лажни пријавувања од процентите шо си ги спомнал.

Ingvar

MONAD
Член од
28 март 2020
Мислења
4.068
Поени од реакции
9.475
Во моментов бракот за мажите,особено на запад е самоуништувачка одлука.Значи влегуваш во брак за после некоја година жената ти бара развод за да ти го земи целиот имот.И феминизмот игра голема улога во тоа.Пред некое време на ФБ имаше вести за некоја жена некаде од источна Македонија која ги убила својот маж и свекорот. Колку само лајкови и подршка доби истата од другите жени.Да спомнам и тоа дека причината за убиствата не беше спомната.
Они се у фаза каде good times create weak men и ќе чекаат на добрите времиња кои произлегуваат од "силните" луѓе.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.799
Поени од реакции
42.419
ова со убиствава не треба да се провлекува. Не може некој да убие некого и да не одговара. Како оваа го убила свекорот и мажот и сега да ја пуштиме. Тоа ствара само идни вакви убиства окуражени од онаа првата што го уби мажот и ја ослободија.

Член од
17 септември 2022
Мислења
1.065
Поени од реакции
2.520
Не викам дека утре ќе се деси да станеме муслимани, уствари не сакам ни да верувам у такво гнасно сценарио у кое ќе си ја продадеме душата на ѓаволот така лесно. Тенденција постои....од друга страна тенденцијата за утопија на Запад не е ништо подобра....таму иднината е у вештачки утроби. У тој случај жените ќе го изгубат оној момент каде нема да бидат веќе тие што бираат партнер, што до сега како така функционираше и тоа све ќе резултира со катастрофа.
Иначе тоа неолибералниот баг ќе го снема у прва прилика кога ќе згусти, веќе е на повидок тоа.
У овој живот можное е да видиме уште многу чуда, генерално сме правец накај катастрофа....како ќе заврши никој не знае. Она што е сигурно е дека вештачката интелигенција ќе не одведе многу брзо на места кај што не сме ни сонувале дека ќе бидеме.
Interesno e sho nie samite sozdadovme sistem da ne zameni prvo nas vo najbitnite mazestveni aspekti na zivotot... diganje teshko - eve gi robotite kaj i da e kje usovrshat brza fina motorika.... pamet i ete ti veshtacka inteligencija... zenite posledni gi menjame so veshtacki utrobi... ovoj ciklus mi se cini e dosta porazlicen od dosegashnite.... mozebi toa i ni e celta, da go prekineme ciklusot da prejde vo neshto novo od koe prirodno ni e strav deka ne mozeme da go vidime.

Член од
17 ноември 2014
Мислења
5.065
Поени од реакции
7.731
ова со убиствава не треба да се провлекува. Не може некој да убие некого и да не одговара. Како оваа го убила свекорот и мажот и сега да ја пуштиме. Тоа ствара само идни вакви убиства окуражени од онаа првата што го уби мажот и ја ослободија.
Pa kazhano e 2 godini ja terorizirale i vo samoodbrana i afekt gi spakuvala.

i pred se drzhavata e kriva zatoa shto nishto ne prezela.

Член од
30 октомври 2022
Мислења
492
Поени од реакции
1.364
Абе жената немала избор,државата не ја заштитила.Имаше случај во Битола каде шо таткото на жената го пукаше зетот наркоман кој нон-стоп ја малтртирл фамилијата.Било пријавувано ама џабе,исходот е тој.Ама од друга страна има и лажни пријави од страна на жени.Сака да се разведи од сопругот го провоцира се караат и потоа го пријавува за психичко насилство.Значи има и мажи и жени на кои животот после запливување во брачните води им се претворил во хаос.Малку забегавме од темата ама ок.

Последно уредено:

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.201
Поени од реакции
30.391
За одредени делови да, треба да му се восхитуваш особено за тоа што како пророк наместо да ги учи следбениците да вртат образи додека ги распнуваат на крстови и ги фрлаат во арени на лавови, да се борат до крај и дека слобода само со меч се постигнува и дека не постои еднаквост.

Од кај ти е овој податок ?
Ништо не ми е потребно од мухамед, резултатите на тоа учење се прилично очигледни, секаде каде што е применето тоа владее анархија и простоќа.

Од каде ми е тој податок? Па Иран е втоа земја во светот по операција на промена на пол. Педерастијата не била криминализирана во османлиското царство се до 19 век. Имаш еден куп слики како оваа

Наша грешка е што буквално не знаеме ништо за нивната историја, и си ги замислуваме како некои си ултра мачо мажишта. Кога реалноста е можеби и подегенеричка од она што се случува на запад.

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.795
Поени од реакции
8.817
Не се проблем утробите, сурогатите и дониран генетски материјал, затоа што фрустрациите најмалку се поради имање и немање потомство.
Повеќе произлегуваат од немање на партнер(ка) и сексуално општење.

Затоа реков дека јас го гледам "чарето" во еволуција на мажите, имање дете не може да ти го реши примарниот проблем - немање жена.
Е сега, имање на дете подразбира грижа за истото, ако тргнуваш од позиција дека "јас сум маж, мајка е одговорна за грижата", нема никаква логика и нема да го реши примарниот проблем пак, односно или ќе се грижиш за детето и како мајка, и како татко - што жените кои на ваков начин имаат деца го прават - или ќе биде имање дете од крајно себични причини.

Под еволуирање на мажите подразбирам да си ги модифицираат сфаќањата и за сопствената, и за улогата на партнерката во животот, а најмногу тоа се постигнува преку сегашните/идните мали деца, не очекувам сега возрасни мажи да успеат во истото, доцна е за нив.
Но, не е доцна за оние кои ги раѓаме.

Помладиве генерации на машки деца (родени 2005+) гледам колку различно се однесуваат и колку полесно комуницираат со женските деца. Јас тука би дала пофалба за нивните родители дома, во голема мера не се воспитувани со пун курац стереотипи.

За 100 години од сега нема да сум жива, а светов после мене не ме интересира нешто претерано. Се фокусирам на денес, што денес може да се направи во поглед на она што сметам дека не е во ред во мојата непосредна физичка околина.

За АИ делам мислење.
Автоматски споено мислење:

Во моментов бракот за мажите,особено на запад е самоуништувачка одлука.Значи влегуваш во брак за после некоја година жената ти бара развод за да ти го земи целиот имот.И феминизмот игра голема улога во тоа.Пред некое време на ФБ имаше вести за некоја жена некаде од источна Македонија која ги убила својот маж и свекорот. Колку само лајкови и подршка доби истата од другите жени.Да спомнам и тоа дека причината за убиствата не беше спомната.
Па не си го следел случајот после тоа, иако уште трае, жената со години пријавувала семејно насилство, доаѓале социјални служби, има пишан траг што сè се случувало во тој дом. Била малтретирана од сите, не само од маж и', и од свекорот и свекрвата била физички малтретирана.
Така што, најдобра одлука ќе било да го остави и да си замине, амаааа ама - има доволно истражувања дека во Македонија преку 70% машките деца добиваат имот, жените уште не - така што немала каде да оди. Немаме сигурни куќи, немаме вистинска заштита од семејно насилство, па на крај некој бива убиен.
Нема што да ја фалам и поддржувам, сфаќам до која мера требало да трпи за да стигне да посегне по нечиј живот.

Последно уредено:
Член од
28 август 2013
Мислења
4.414
Поени од реакции
13.417
Не се проблем утробите, сурогатите и дониран генетски материјал, затоа што фрустрациите најмалку се поради имање и немање потомство.
Повеќе произлегуваат од немање на партнер(ка) и сексуално општење.

Затоа реков дека јас го гледам "чарето" во еволуција на мажите, имање дете не може да ти го реши примарниот проблем - немање жена.
Е сега, имање на дете подразбира грижа за истото, ако тргнуваш од позиција дека "јас сум маж, мајка е одговорна за грижата", нема никаква логика и нема да го реши примарниот проблем пак, односно или ќе се грижиш за детето и како мајка, и како татко - што жените кои на ваков начин имаат деца го прават - или ќе биде имање дете од крајно себични причини.

Под еволуирање на мажите подразбирам да си ги модифицираат сфаќањата и за сопствената, и за улогата на партнерката во животот, а најмногу тоа се постигнува преку сегашните/идните мали деца, не очекувам сега возрасни мажи да успеат во истото, доцна е за нив.

Помладиве генерации на машки деца (родени 2005+) гледам колку различно се однесуваат и колку полесно комуницираат со женските деца. Јас тука би дала пофалба за нивните родители дома, во голема мера не се воспитувани со пун курац стереотипи.

За 100 години од сега нема да сум жива, а светов после мене не ме интересира нешто претерано. Се фокусирам на денес, што денес може да се направи во поглед на она што сметам дека не е во ред во мојата непосредна физичка околина.
Тогај можеби ќе постоат морлоци (овие муслиманиве) и елои (овие генерацииве шо ги фалиш)

YuZe

Sic Semper Tyrannis
Член од
22 септември 2005
Мислења
1.920
Поени од реакции
2.156
Улоги имале мажите и жените од памтивек, тоа е биолошки реализам што идеолошки неможе да се интегрира. Ако жената сака да изиграва маж, то ест ја зема машката улога во врската, тогаш треба да си земи феминизирано маже.
Плодот на есен се цени, не на пролет.

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.795
Поени од реакции
8.817
Улоги имале мажите и жените од памтивек, тоа е биолошки реализам што идеолошки неможе да се интегрира. Ако жената сака да изиграва маж, то ест ја зема машката улога во врската, тогаш треба да си земи феминизирано маже.
Плодот на есен се цени, не на пролет.
Ај да повториме - секој маж и секоја жена "си зима" онаков партнер каков што му/и' одговара.
Ако никој(а) не ти одговара - во тебе е проблемот. Симпл.

YuZe

Sic Semper Tyrannis
Член од
22 септември 2005
Мислења
1.920
Поени од реакции
2.156
Ај да повториме - секој маж и секоја жена "си зима" онаков партнер каков што му/и' одговара.
Ако никој(а) не ти одговара - во тебе е проблемот. Симпл.
Ти спомна мажите требале да "еволуираат". Мажите си се ок, ако ти оговара арно ако не кулирај.

Kajgana Shop

На врв Bottom