Месечината, дали навистина слетавме?

Дали слетавме на месечината?

• Да

Гласови: 222 51,0%
  • Не

Гласови: 213 49,0%

• Вкупно гласачи
    435

The Savior

Is with me
Член од
29 јули 2021
Мислења
5.097
Поени од реакции
9.778
Чуден си и контрадикторен. Сам викаш да не веруваме во секое срање на википедија а ти веруваш во Алекса што е АИ.
Но Алекса има интересни одговори. За мене познати а за тебе можеби шокантни. АИ се најчесто прецизни со своите одговори а не е чудо и ако се надоградуваат со тек на време т.е. да им се усовршува и подига на повисоко ниво вештачката интелигенција.

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
10.622
Поени од реакции
26.449
Но Алекса има интересни одговори. За мене познати а за тебе можеби шокантни. АИ се најчесто прецизни со своите одговори а не е чудо и ако се надоградуваат со тек на време т.е. да им се усовршува и подига на повисоко ниво вештачката интелигенција.
А шо си толку сигурен дека баш тоа АИ не е измислено за да не манипулира со лаги за мислиме дека се точни одговори ?

The Savior

Is with me
Член од
29 јули 2021
Мислења
5.097
Поени од реакции
9.778
А шо си толку сигурен дека баш тоа АИ не е измислено за да не манипулира со лаги за мислиме дека се точни одговори ?
Затоа што АИ најчесто дава прецизни и јасни одговори. Алекса ги споредува НАСА со Холивудско студио а тоа не е баш пријатна споредба нели? Пушти го повторно видеото и слушај внимателно кои се прашањата и какви се одговорите...

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
10.622
Поени од реакции
26.449
Затоа што АИ најчесто дава прецизни и јасни одговори. Алекса ги споредува НАСА со Холивудско студио а тоа не е баш пријатна споредба нели? Пушти го повторно видеото и слушај внимателно кои се прашањата и какви се одговорите...
Мене ме чуди како една работа како википедија не ти релевантна затоа што таму некој манипулант ја пишувал, а исти таков манипиулант што го програмирал АИ-то е релевантен и валиден само затоа што ти се поклопува со ставовите.
ОД ова може да се заклучи дека ти не си теоретичар на завери затоа што ако беше ќе се сомневаше во се, како што се сомневам јас а не само во тоа што ми одговара на мојата нарација.

The Savior

Is with me
Член од
29 јули 2021
Мислења
5.097
Поени од реакции
9.778
Автоматски споено мислење:

Мене ме чуди како една работа како википедија не ти релевантна затоа што таму некој манипулант ја пишувал, а исти таков манипиулант што го програмирал АИ-то е релевантен и валиден само затоа што ти се поклопува со ставовите.
ОД ова може да се заклучи дека ти не си теоретичар на завери затоа што ако беше ќе се сомневаше во се, како што се сомневам јас а не само во тоа што ми одговара на мојата нарација.
Извини што ќе те разочарам меѓутоа за мене поимот Рамна Земја и се што поврзано во врска со таа тема ниту ми е теорија ниту заговор туку цврсто убедување и мој личен став. Ти се допаѓало тоа или не...

Последно уредено:
Член од
6 ноември 2024
Мислења
209
Поени од реакции
345
Автоматски споено мислење:

Извини што ќе те разочарам меѓутоа за мене поимот Рамна Земја и се што поврзано во врска со таа тема ниту ми е теорија ниту заговор туку цврсто убедување и мој личен став. Ти се допаѓало тоа или не...
Штом си убеден дека земјата е рамна ај вака. Користиш сателитска тв. Рефлекторот на брановите е кон југ. Елевација од 35 степени и запад 180 степени. Што ќе добиеш?
Или елевација 38.5 исток 118 степени, норад. Чудно а?

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
10.622
Поени од реакции
26.449
Тогаш доаѓаме до заклучок дека ти не знаеш логички да размислуваш и дека си заслепен партиски, верски, спортски бот што не размислува со своја глава и не носи заклучоци туку навива за одредени теории без да размисли дали тие имаат реална поткрепа.

The Savior

Is with me
Член од
29 јули 2021
Мислења
5.097
Поени од реакции
9.778
Тогаш доаѓаме до заклучок дека ти не знаеш логички да размислуваш и дека си заслепен партиски, верски, спортски бот што не размислува со своја глава и не носи заклучоци туку навива за одредени теории без да размисли дали тие имаат реална поткрепа.
Тоа важи за тебе само што за жал не си свесен за тоа...

Член од
7 март 2009
Мислења
1.161
Поени од реакции
820
a u muzej sto ima kamenja od mesecinata? :)
И тоа е лажа ,се работи веројатно за метеорски камења собрани тука на Земјата ,за мене еден од главните докази ( а ги има и други) дека америте не биле на Месечината е прес- конференцијата на 3-цата "астронаути" после "слетувањето" на Месечината, говор на тело и фацијална експресија кај сите тројца е манипулираат,лажат и се лица под огромна закана ,тука би го надоврзал и нивното персонално чуство на грижа затоа што јавно лажат и манипулираат.....
Замислете ситуација сте биле на Месечината ,таму сте скокале и сте ја гледале Земјата како прекрасно сино топче, сте се возеле со баги по површината на Месечината,сте учесник во еден од најголемите историски настани и кога сте се вратиле дома на Земјата одржувате прес-конференција на која изгледате како фатени лопови во кражба кои одговараат на прашања пред полициски инспектор во станица :)

Последно уредено:

The Savior

Is with me
Член од
29 јули 2021
Мислења
5.097
Поени од реакции
9.778
Си видел па да знаеш? Не, некој направил meme на интернет и ти му поверува.
Ти како препозна дека се работи за камен од месечината? Само по допир? Зошто нема негде изложено камен од Марс или нешто друго?

YuZe

Sic Semper Tyrannis
Член од
22 септември 2005
Мислења
1.922
Поени од реакции
2.157
Ти како препозна дека се работи за камен од месечината? Само по допир?
Зошто нема негде изложено камен од Марс или нешто друго?
Затоа што летало се нема вратено од Марс. Чек Маск за 10-15 години ќе донеси, па ќе имаш повеќе материјал за memes.

Kajgana Shop

На врв Bottom