Фан Клуб: Манчестер Јунајтед

dantemkd

demon hunter
Член од
5 јануари 2013
Мислења
10.693
Поени од реакции
9.974
Дај боже да дадат 50 м за него би му го платол летот до Мадрид. Инаку не се сеќавам кога последен пат сме дале гол од слободен, од корнер, од нафрлена топка, тоа нашата екипа го нема .

Стварно незнам како Аморим ќе го среди хаосот, сменивме мноогу тренери и многу играчи но играта и резултатите се катастрофални.. Арно рече Мурињо второто место со Јунајтед му е нешто најдоброто во кариерата. Тешко на Аморим.
Де лихт Саутемптон. :cool:

Член од
13 август 2023
Мислења
989
Поени од реакции
2.405
Царе не треба оваа да те чуди не се сеќавам кога последен пат погодил центаршут.
Нека искешираат Реал 50 мил и да тргнеме по лев бек.
Кој 50, 25 да дадат за оној и сами нека платат приватен авион да им го однесе таму.

dantemkd

demon hunter
Член од
5 јануари 2013
Мислења
10.693
Поени од реакции
9.974
Кој 50, 25 да дадат за оној и сами нека платат приватен авион да им го однесе таму.
Не ја одлучувам ја цената управата ја поставила е сега колку им е реална тоа е знак прашање.

Член од
29 октомври 2023
Мислења
575
Поени од реакции
791
Како бе онакви некои излегуваат на терен без желба,жар итн,умрети кучиња до 1. Оној Маунт па да го грабне човек и да го дегажира на Стенфорд Бриџ,никаков импакт не внесе, со Раши и двајцата им е одмилен фудбало. Далот може ќе искине во друг клуб,тука напредокот му е нула, дури у надолна линија. Меину заслужува клупа оти треба да креира, а не му донесоа играч и не е веќе main caracter и ќе се губи. Одкако излезе Бруно и таа стабилност што ја имавме се изгуби,така да Зиркзе нема да го коментирам, а Хојлунд има жар сака да успее ама многу ми е жал во погрешна насока е.

Член од
9 октомври 2022
Мислења
2.658
Поени од реакции
7.733
Ако не е некоја перална, Ратклиф уште вечерва ќе го бара арапот за испод цена да искочи. Ова и спонзори и све ќе се изгуби. Кој нормален купува дрес од ова повраќаницава од тим.

Член од
14 август 2022
Мислења
1.533
Поени од реакции
1.917
Ако не е некоја перална, Ратклиф уште вечерва ќе го бара арапот за испод цена да искочи. Ова и спонзори и све ќе се изгуби. Кој нормален купува дрес од ова повраќаницава од тим.
Ја купувам кога иам пролив да си го избришам гзот.

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.760
Поени од реакции
43.958
Ја купувам кога иам пролив да си го избришам гзот.
Ама признај дека ти иде убаво, па онака подлабоко брцнуваш со прстите? :icon_lol:

Знаев дека имаш некој чуден фетиш за Јунајтед.

Член од
21 ноември 2007
Мислења
10.753
Поени од реакции
9.520
Друже никој не те прави будала, никако не смее да се прави компромис со црепови што ги имаме у тим.
Нека си фура Аморим следна задача е на управата треба да почне со клоцање на играчи.
До крај на сезона тој треба да развие филозофија и систем на игра. Тоа е базата.
Формацијата до крај на сезона треба да ја прилагодува врз основа на играчите кои ги има на располагање. Ќе има и зимава сега, па и следно трансфер лето да прави чистка и да го прилагоди тимот на ете 3-4-3 фаворизирана за него. До тогаш ќе треба да ја крпиме и спасуваме сезоната. Подобар пласман во ПЛ, битка за ЛЕ...куповите.
Да сме реални, ростеров е проектиран за друг стил на игра. Ниту Рашфорд, ниту Гарначо, ниту Далот, Хојлунд итн. не ја сфаќаат и нема да можат да се снајдат во оваа 3-4-3. Најголема жртва на оваа 3-4-3 ми е Амад зошто офанзивно е машина и греота е да се лимитира на винг-бек.

Сите големи тренери се приспособуваат врз основа на тоа што им е на располагање во моментот. Анчелоти за пример прави еден куп варијации на формација, од дијаманти со 4 во средина, до крилна 4-3-3.

dantemkd

demon hunter
Член од
5 јануари 2013
Мислења
10.693
Поени од реакции
9.974
До крај на сезона тој треба да развие филозофија и систем на игра. Тоа е базата.
Формацијата до крај на сезона треба да ја прилагодува врз основа на играчите кои ги има на располагање. Ќе има и зимава сега, па и следно трансфер лето да прави чистка и да го прилагоди тимот на ете 3-4-3 фаворизирана за него. До тогаш ќе треба да ја крпиме и спасуваме сезоната. Подобар пласман во ПЛ, битка за ЛЕ...куповите.
Да сме реални, ростеров е проектиран за друг стил на игра. Ниту Рашфорд, ниту Гарначо, ниту Далот, Хојлунд итн. не ја сфаќаат и нема да можат да се снајдат во оваа 3-4-3. Најголема жртва на оваа 3-4-3 ми е Амад зошто офанзивно е машина и греота е да се лимитира на винг-бек.

Сите големи тренери се приспособуваат врз основа на тоа што им е на располагање во моментот. Анчелоти за пример прави еден куп варијации на формација, од дијаманти со 4 во средина, до крилна 4-3-3.
Ќе повторам нема систем ни формација за црепови, мрзи и самопрогласени звезди.
Овие што ги спомна или ќе се снајдат или клоцање, зошто мора да ги форсираме кога не заслужуваат. Уште еден подобар играч офанзивно да имавме нема да помирисаат прв тим.
Незнам за тебе али за мене подобро е да се жртвува сезоната и да се изритаат цреповите. Кој сака систем нека користи Аморим нема играње фудбал со морони кои одбиваат да следат инструкции или одбиваат да трчаат.
Ќе си има работа управата од ростерот моментално 90% е за ритање.

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.760
Поени од реакции
43.958
Проблемот моментално е воа што лево ни играат Дало и Гарначо/Рашфорд - сите од нив играат со десна нога, а десно Амад, кој е левучар и практично сме тотално безопасни на нафрлени топки. Чист доказ е статистиката на Дало од денешниот меч.

Би било убаво бар да е комбинација, па да имаме опција и за центаршут и за некој да може да влезе внатре и да шутира.

Немам ништо против да се фрли сезоната во вода за да се навикнат дел од играчите на оваа формација. Не знам дали го пратите Аморим, ама никаде не каже дека нема да има измени. Само кажа дека прво сака да се научат на основната формација, а после од меч во меч и посебно во текот на мечевите дека ќе се прилагодуваат на противниците и резултатот.

Сезонава е секако отидена у курац, па нека земе слободно 2-3 месеци за адаптација. Ама има и повеќе од доволно време некаде на пролет веќе да има поволни резултати и таман да ја нападне ЛЕ, која и онака ни е најреална шанса за место во ЛШ наредна сезона.

dantemkd

demon hunter
Член од
5 јануари 2013
Мислења
10.693
Поени од реакции
9.974
Проблемот моментално е воа што лево ни играат Дало и Гарначо/Рашфорд - сите од нив играат со десна нога, а десно Амад, кој е левучар и практично сме тотално безопасни на нафрлени топки. Чист доказ е статистиката на Дало од денешниот меч.

Би било убаво бар да е комбинација, па да имаме опција и за центаршут и за некој да може да влезе внатре и да шутира.

Немам ништо против да се фрли сезоната во вода за да се навикнат дел од играчите на оваа формација. Не знам дали го пратите Аморим, ама никаде не каже дека нема да има измени. Само кажа дека прво сака да се научст на основната формација, а после од меч во меч и посебно во текот на мечевите дека ќе се прилагодуваат на противниците и резултатот.

Сезонава е секако отидена у курац, па нека земе слободно 2-3 месеци за адаптација. Ама има и повеќе од доволно време некаде да пролет веќе да има поволни резултати и таман да ја нападне ЛЕ, која и онака ни е најреална шанса за место во ЛШ наредна сезона.
У Спортинг Аморим користеше двајца левичари како винк бек, поголем проблем гледам во квалитетот на играчите ниту има капацитет за ротација ниту за прв тим.

Hellz Guardian

We do what we want
Член од
2 февруари 2008
Мислења
7.095
Поени од реакции
1.658
@Hellz Guardian ништо не играат Нотингем, цела игра ја држи Јунајтед. Не ми се верува.
Shefe, ako tolku sakas da praish muabet so mene nareden pat te molam pisi mi u poraki, ne tuka da me tagnuvas na sekoj post i punis notifikacii beter od kosticot i da ja spamash temava bezveze. Otvoren mi e inboksot, prifakam razlicni mislenja, pa ako imas neso da mi kazes slobodno tamu mesto detskive prepiski tuka. Ne planiram da ti repliciram na prethodniov post od avion se glea deka si trol sto ne e ni fan na klubov tuku naprotiv prepostavuvam deka Junajted na Fergi ti go teroriziral detstvoto kako i na mnogu drugi pa sea se sitish dur mozes koga gledas deka gubime A nedajboze na sekoj mal hint deka Junajted MOZEBI ke se vrati na vrvot kako koga bese mal te mavaat fleshovi pa vlagas u fan klubov da trolash i da si ja napunish dusickata so komentarive sto mislis nebare se raspagja klubov, a pod ten hag eden daaaleku poloshi bevme. I da, posto 1000% sum siguren deka ne si gleal eve ke te prosvetlam, nisto posebno ne igraa Notingem denes, nie bevme katastrofalni vo odbrana pak i im podarivme 3 eftini gola i na toa ke mora da rabotime najvekje ponataka, vo napad bevme imavme dovolno sansi za pobeda ama jbg na sred sezona pocinjame proekt so nov trener, skroz normalno e ova. Fakt e deka Amorim si ja vrsi rabotata, 2 nedeli e trener i vekje sme mnogu bolje, imame struktura i filozofija a vakvi utakmici jas gi ocekuvav a i samiot Amorim kaza sekako nema preku nokj da se napravi 180 stepena promena na formacija, rolji, naviki itn. Ostani mi pozdraven :smirce:
Автоматски споено мислење:

Де лихт Саутемптон. :cool:
Rashford v Everton, pred 6 dena

Definitivno prioritet uste na zima LWB, ait nouri, kerkez ili nekoj slicen dokazan sto moze ODMA da igra tamu.

Немам ништо против да се фрли сезоната во вода за да се навикнат дел од играчите на оваа формација. Не знам дали го пратите Аморим, ама никаде не каже дека нема да има измени. Само кажа дека прво сака да се научат на основната формација, а после од меч во меч и посебно во текот на мечевите дека ќе се прилагодуваат на противниците и резултатот.

Сезонава е секако отидена у курац, па нека земе слободно 2-3 месеци за адаптација. Ама има и повеќе од доволно време некаде на пролет веќе да има поволни резултати и таман да ја нападне ЛЕ, која и онака ни е најреална шанса за место во ЛШ наредна сезона.
Bukvalno i samiot amorim kazuva deka nema vreme koga da gi uci igracive sto treba da pravat i deka utakmicite se koristat ko treninzi, posto se pazi premnogu na fitness i bez razlika na se sekoj igrac duri i bruno si ima time limit. Sezonava mu e basically free hit.

Последно уредено:
Член од
29 октомври 2023
Мислења
575
Поени од реакции
791
Проблемот да знаат кој е ќе го лоцираат и ќе го средат,проблемот е што незнаат,секој потег кој што го влечат е погрешен,(навидум) мењаат тактики,формациии и фудбалери,сите ги фрустрира тоа,играчи,тренери,навивачи. Изгледа стварно треба време да им се даде,ама под услов да работат и да имаат цел.
Аморим беше многу вознемирен на интервјуто и тоа ми укажува дека не е задоволен од играчите, веројатно од залагањето.
Сезонава е отидена веќе у неповрат и повеќе нема потреба од пцуење,време е да се лоцира проблемот,превземе одговорност и работа.

Kajgana Shop

На врв Bottom