Поарно мајка му на Енди да ја одбереше, им ебам таа одвратната фаца.Nole oficijalno dobiva nov trener.
Endi Marej.
Bravo za postov, sekoja cest mnogu ubavo sumirano se sto vredi za rafa da se kazhe. Za zal nacinot na igra i pristapot na mechevite go napravija mnogu po sklon na povredi i spored mene imase i uste pogolem potencijal da se zapise vo istorija ako imase mozebi nekoi dr treneri osven toni i moya i go sovetuvaa razlicno. Mislam deka mi izleze nekoja slika kako ima propusteno 15+ slemovi radi povredi vo pikot negov. Kako i da e zasekogas ke ostane The king of clay, nikoj ne mu gi stiga tie rekordi.Тони Надал низ годините највеќе респект покажувал пред Новак така да контекстот на оваа изјава не е да се навреди Новак во никој случај. Небитно, за кликови свашта ќе пишат дебиливе, а како што гледаш и самиот и Рафа и Новак се поштуваат премногу и не им се ладни односите како што се збореше на темава низ годините. Може не се БФФ ама имаат и повеќе од коректни односи и комуницираат нормално.
Него, малце ми е криво што Рафа се опрости со пораз од... БОТИК ВАН ДЕ ЗАНШЛУП После мечот и самиот Рафа изјави дека ако бил капитен во моментот не би се избрал себе за да игра, алудирајќи на нивото кое го има моментално, а истото се едначи со просечен ИТФ играч. Нема везе, битно го испратија со сите нишани, деновиве хоум пејџ на инста ми е поплавен од честитки и постови за Рафа од сите страни, тоа е доказ колкаво тениско и човечко богатство има создавано низ годините. За мене како негов фан уште од времето кога имаше 0 слемови ова е и повеќе од доволно, ни во лудило не очекував дека ќе освои 20+ слема, а ни во најголемото лудило не очекував дека тениски ќе трае до 38 години.
22 слема, втор во историјата позади Новак, 14 РГ- нешто што тешко дека некој некогаш ќе го достигне и оствари на било кој слем, не мора да е РГ, 36 Мастерси, 11 пати освоен Монте Карло, 10 пати Рим, 12 пати Барселона, двоен олимписки шампион, еднаш во дубл, еднаш во сингл, сите слемови освоени по најмалку 2 пати, најмлад со Career Slam, 10 години по ред освојувач на барем еден ГС турнир годишно, најмногу титули на земја во историјата, најдобар процент на победи на земја во историјата, најдобар процент на добиени мечеви на земја во 3 сета, само 4 порази има (Содерлинг 2009, Новак 2015 и 2021 и Ѕверев 2024) итн итн, можам да редам до бесконечност.
Најголем респект од мене, а верувам и од останатите фанови има за својата скромност, кариера без ниту еден скандал, кариера без ниту една дамка, никогаш нема скршено рекет, секогаш респект према противникот и на и вон терен, апсолутен рол модел за било кое дете кое сака да биде спортист.
Нека ти е среќна пензијата мајсторе, заслужена 102,3%.
Sledno Judy recepti na Jelena da i davaNole oficijalno dobiva nov trener.
Endi Marej.
Браво за него,ама очекувајте за брзо да му суди судот неказнет нема да остане сигурно.Синер и официјално ја прекуца игрицата сезаонава. Стана првиот играч што освоил 2 Слема, завршен Мастерс и Дејвис куп во една сезона.
73-6 скор, страшно.
Јас мислам нема да го осудат, премногу ќе изгуби тенисот на секаков план, и играчки и финансиски и маркетиншки...Браво за него,ама очекувајте за брзо да му суди судот неказнет нема да остане сигурно.
just for a record , 2015 god. Djokovic imashe 82-6 , tri slema, zavrshen masters.Federer imashe sesona 2006 , 92-5 i tri slema.Koga sme kaj vrtenjeto na igricata de .Sepak, Siner godinava odigra strashna sezona.Dodusha, konkurentite malku mu se pogubija, aj Djovak demek star, ama Alcaraz opasno se brukashe.Damka mu e malku taa doping aferata, ama sepak kjotekot sho go mavashe morkovot godinava ke se pamti.E sega,ide poteshkiot del, da ne se povtoruvam,konstantnosta i kontinuitetot.Mislam deka ke padne, kako so Alcaraz shto se sluchi, toa nivo teshko ke go odrzi.Dodusha,gledajki mu gi rivalite,osven Alcaraz,Djovak i neshto Zverev shto zivnuva, drugite top 10 igrachi ne znajat kaj terat, ako ne se pojavi nekoj nov ili od niv da prkne nekoj,na tenisot ne mu se pishe arno, ke ostane samo na dve,tri iminja.Синер и официјално ја прекуца игрицата сезаонава. Стана првиот играч што освоил 2 Слема, завршен Мастерс и Дејвис куп во една сезона.
73-6 скор, страшно.
Знам за тие сезони што си ги спомнал, ама знаеш не навикна големава тројка дека само они можат такви работи па кога ќе се појави некој друг малце ни е чудно. За Алкараз не се слагам дека се брукал, пошо беше и малце повреден, ама сепак ја заврши сезоната со два освоени слема, иако константноста му беше тиња сезонава и знаеше да губи од ништарија од играчи.just for a record , 2015 god. Djokovic imashe 82-6 , tri slema, zavrshen masters.Federer imashe sesona 2006 , 92-5 i tri slema.Koga sme kaj vrtenjeto na igricata de .Sepak, Siner godinava odigra strashna sezona.Dodusha, konkurentite malku mu se pogubija, aj Djovak demek star, ama Alcaraz opasno se brukashe.Damka mu e malku taa doping aferata, ama sepak kjotekot sho go mavashe morkovot godinava ke se pamti.E sega,ide poteshkiot del, da ne se povtoruvam,konstantnosta i kontinuitetot.Mislam deka ke padne, kako so Alcaraz shto se sluchi, toa nivo teshko ke go odrzi.Dodusha,gledajki mu gi rivalite,osven Alcaraz,Djovak i neshto Zverev shto zivnuva, drugite top 10 igrachi ne znajat kaj terat, ako ne se pojavi nekoj nov ili od niv da prkne nekoj,na tenisot ne mu se pishe arno, ke ostane samo na dve,tri iminja.
Djovak mi e enigma so potegot Marej da mu e trener.Na zalezot na karierata ke go ima najdobriot sparing trening igrach, a i takticki mislam deka Andy e najpotkovan availabily trener.Bashka, nema da go gledame Djovak kako na sred mech se dere kon lozata, sepak Andy ne e Ivanishevic.Mnogu prashanja za sezona 2025,ke cekame odgovori, ke bide interesno. Da se nadevame de
Vo prevod, mentalno e rastroena od Novak, u dupka bese godina ipol i cekase na OI da izgubi za da se siti tuka ko sto znaela, pa posle toa najverojatno e stacionirana u mentalna institucija od kade sto pisuva, locirana najverojatno u bugarija. Vidi sto link staila, totalen kolaps dozivea devojcevo, za greota.Преведи