Temu (Тиму) - Македонија

Член од
14 ноември 2013
Мислења
7.214
Поени од реакции
22.847
Во моментов сиот транспорт на пратките од Тему во Македонија го врши еко логистик. Oд вчера почнаа и на пратките да им ставаат и нивни тракинг броеви така што пратката можете да ја следите на сајтот на еко логистик https://cc.els.mk/.
Инаку рокот им е 3 недели максимум и тоа од затворање на нарачката до преземањето на пакетот што во споредба со Али Експрес е идеално. Кај АлиЕкспрес почна драстично да расте цената на транспортните трошоци а рокот на испорака во Македонија е очајно долг. Пратки кои сум ги нарачал во август ги добив дури во ноември.
Тоа што гледам рејтинг од 1,9 на гугл не ми влева доверба дека се нешто професионални. Додатно што имам пакет пристигнат во Македонија на 26.11, помината царина на 28.11 и се уште чекам да го донесат.

Член од
12 ноември 2008
Мислења
1.990
Поени од реакции
2.792
Тоа што гледам рејтинг од 1,9 на гугл не ми влева доверба дека се нешто професионални. Додатно што имам пакет пристигнат во Македонија на 26.11, помината царина на 28.11 и се уште чекам да го донесат.
Во споредба со македонски пошти се супер.

Член од
14 ноември 2013
Мислења
7.214
Поени од реакции
22.847
Во споредба со македонски пошти се супер.
Кога веќе ги спомна македонски пошти, гледам вчера ми стигнал од ибеј нарачка кај нив, да одам да ја подигнам или да чекам поштар што којзнае дали и кога ќе дојде?

Член од
12 ноември 2008
Мислења
1.990
Поени од реакции
2.792
Кога веќе ги спомна македонски пошти, гледам вчера ми стигнал од ибеј нарачка кај нив, да одам да ја подигнам или да чекам поштар што којзнае дали и кога ќе дојде?
Провери дали пратката е во твојата локална пошта. Се гледа според поштенскиот број.

Член од
14 ноември 2013
Мислења
7.214
Поени од реакции
22.847
Изгледа е во пошта кај железничка, ќе им се јавам за секој случај, ако не ги добијам ќе тркнам денес/утре.

Untitled.png

Инаку се јавив пред малку на ЕКО и ми рекоа дека се уште не била пуштена од царина пратката. :rolleyes:

Untitled.png

Последно уредено:
Член од
12 ноември 2008
Мислења
1.990
Поени од реакции
2.792
Поштата кај Железничка е приемна пошта, откако ќе да заврши со царинење пратката се префрла во локалната пошта.

Kajgana Shop

На врв Bottom